Over ons

Nanda is geboren in Ivoorkust (West-Afrika) en heeft daarna niet alleen in Nederland maar ook in Burkina Faso en Senegal gewoond. Haar verlangen is al jaren om werkvakanties naar Afrika te organiseren. Ze is daarom in 2003 teruggegaan naar Nederland, haar moederland, om de opleiding Tourism Management te volgen. In 2006 is ze de uitdaging aangegaan en heeft ze een succesvolle werkvakantie georganiseerd en begeleid voor een groep van 25 Nederlandse jongeren naar Burkina Faso. Toen heeft ze het plezier van het organiseren van werkvakanties mogen ervaren. Met passie gebruikt ze haar energie en ervaringen voor uiteenlopende projecten. In de zomer van 2008 trouwde ze met Reüel, die gelukkig ook open stond om naar Afrika te verhuizen. Na lang wikken en wegen hebben ze besloten om het avontuur van samenwerkvakanties aan te gaan, om op die manier hun steentje bij te dragen aan een betere wereld.

De naam Samenwerkvakanties geeft een duidelijk beeld van wat wij aanbieden. Namelijk vakanties in het buitenland waarbij je meer van de wereld ziet en ervaart en waar ook de kans gegeven wordt om ontzettend veel voor de medemens te betekenen door het leven van de ander te veraangenamen door liefde en hulp te geven.

Samenwerkvakanties organiseert een op maat gemaakte mix van vrijwilligerswerk en toeristische uitstapjes in het buitenland. Je kunt de lokale bevolking helpen in uiteenlopende projecten. Bij ons stel je, tot op zekere hoogte, zelf de reis samen. Belangrijke aspecten hiervan zijn onder andere de verhouding van werk en vakantie, de mate van comfort van de reis, de keuze van de projecten, de duur van de reis en de samenstelling van de groep.

Wij helpen graag met onze kennis, ervaringen en passie om je reiswens te ontdekken. Zodra de wensen duidelijk zijn organiseren wij alles tot in de kleinste details, om uiteindelijk een ieder een levensveranderende samenwerkvakantie te bieden! Het hele jaar door ontvangen wij bestaande groepen.

Onze visie

Het verzorgen van levensveranderende ervaringen voor zowel deelnemers als lokale bevolking, door samen te werken aan een betere wereld.

Samenwerkvakanties wil mensen, jong en oud, de mogelijkheid bieden om iets voor de medemens te betekenen, levens op een positieve manier te beïnvloeden en misschien compleet te veranderen. Op vele manieren kan iedereen bijdragen aan een betere wereld, zo zei Leo Buscaglia (“Dr. Love”) bijvoorbeeld:

Too often we underestimate the power of a touch, a smile, a kind word, a listening ear, an honest compliment, or the smallest act of caring, all of which have the potential to turn a life around.

Christelijke identiteit

Samenwerkvakanties is opgericht vanuit de christelijke opdracht om je naaste lief te hebben. Dat betekent echter niet dat we alleen christelijke deelnemers toelaten en alleen met christelijke partners samenwerken. Integendeel; iedereen die iets voor een ander wil betekenen is van harte welkom.

Samenwerking

We werken in Ghana samen met veel verschillende organisaties, zowel grote als kleine lokale (zoals weeshuizen en scholen) of internationale (zoals Compassion International) initiatieven. Voorwaarde voor samenwerking is een gedeelde visie. We streven naar structurele en duurzame samenwerking met alle organisaties waarmee we samenwerken.


Logo JoHo World Supporter
Samenwerkvakanties steunt JoHo. JoHo behartigt de belangen van reizigers, wereldburgers en ieder die actief is op het vlak van internationale samenwerking. Het stimuleren en faciliteren van internationale contacten, en het delen en overdragen van kennis via wereldwijde en online support centers staat hierbij centraal. Wij werken daarnaast ook samen met JoHo Insurances, waardoor we verzekeringen met dekking voor vrijwilligerswerk in het buitenland tegen voordelige tarieven kunnen aanbieden. JoHo WorldSupporters ontvangen bij ons 5% korting op onze organisatiekosten!

Over Nanda

Nanda is geboren en opgegroeid in Ivoorkust. Als zendingskind heeft ze ook in Burkina Faso en Senegal gewoond. Op haar 17e is Nanda naar Nederland gekomen om de opleiding Tourism Management te volgen. In 2010 is zij Samenwerkvakanties begonnen en is zij samen met haar man, Reüel, naar Ghana verhuisd. Na de geboorte van zoon Mike zijn ze in 2014 weer teruggekeerd naar Nederland. De reizen worden vanuit Nederland georganiseerd, maar Nanda zal zowel voor als tijdens de reis ter plaatse zijn om alles tot in detail voor te bereiden en in goede banen te leiden!

Paspoort Nanda & Reüel