Samenwerkvakanties

Laatste projectdag… afscheid nemen

 • Laatste projectdag… afscheid nemen

  Na 4 intensieve projectdagen, waarbij wij als groep steeds meer naar elkaar toe groeiden en de vriendschapsrelaties met de kinderen en Ghanese medewerkers steeds meer diepgang had gekregen, was het vandaag tijd om afscheid te nemen.
  We begonnen vol vreugde aan deze dag. We hadden veel plezier en het verhaal van Daniel stond centraal. Hij bleef trouw aan God en God zegende hem. We maakten een mooi werkje (een leeuwenkop) en hebben in de ochtend nog een sport & spel programma gedaan.

  Vervolgens werden we toegesproken door de leiders van deze plaatselijke kerk en van Compassion. Ze waren de kerken in Drachten en Surhuisterveen enorm dankbaar dat zij zoveel tijd, geld en energie hebben gestoken in dit project. Wij kunnen ons niet beseffen hoe groot de impact van dit bezoek is geweest. Het is een enorme bemoediging voor de plaatselijke kerk, Compassion en de hele gemeenschap geweest. Wij verlaten het project, maar geloven ook dat God verdere zegen zal geven. Daar bidden wij ook voor.

  Bij het afscheid nemen werd een ereboog gemaakt waarbij alle Nederlanders het zegenlied toezongen naar alle Ghanese deelnemers toe. Dit was al een erg emotioneel moment. Er kwamen nog veel meer tranen toen de groep daarna echt afscheid moest nemen. In korte tijd bouw je toch iets bijzonders op en dan doet afscheid nemen best een beetje pijn… Vermoedelijk zullen wij deze mensen niet snel meer hier op aarde tegenkomen, maar hopen wij ze in de eeuwigheid weer te mogen ontmoeten. We hebben ze veel over Jezus mogen vertellen en gezien dat ze echt een verlangen hebben om Hem beter te leren kennen.

  Na het afscheid, wat altijd langer duurt dan gepland (maar zo gaat het bij alles in Ghana), hebben wij onze koffers opgehaald en zijn we naar Accra gereden. Daar verblijven we de laatste dag in een hotel (met zwembad). Heerlijk even ontspannen en bijkomen van een intensieve week. Dat heeft de groep wel verdiend!

  Over de groep gesproken… ouders, familieleden en vrienden van de deelnemers: jullie mogen trots zijn op jullie (klein)kinderen / broer / zus / vrienden. Ze hebben zich allemaal voor 200% ingezet. Ze hebben nieuwe talenten ontdekt en waren allemaal super gezellig. De sfeer in de groep is het hele project goed geweest en we zijn enorm naar elkaar toegegroeid. We hadden alle leeftijden mee en dat zorgde voor een bijzondere chemie. We waren open naar elkaar en hebben veel met elkaar kunnen delen. De avondstudies waren zeer waardevol. We mochten veel uit de Bijbel leren en hebben vele getuigenissen gehoord. Op de laatste avond werd de avond zelfs geleid door 5 stoere jongeren. Er is voor elkaar gebeden en veel samen gezongen (ook al vonden de jongeren de liedjes vaak wat oudbollig en waren ze onbekend). Ook zijn wij ontzettend blij met Nanda en Reüel. Zij hebben het hele project georganiseerd waarbij Nanda zelfs 10 dagen voor het project al naar Ghana is afgereisd om alle laatste dingen goed te regelen. We hebben diep respect voor alles wat zij doen. Alles is top geregeld. Samenwerkvakanties is een organisatie waar je zonder zorgen mee op project kunt gaan.

  Bovenal willen wij God danken. Hij is onze leidsman en we zijn Hem dankbaar voor bescherming en alle zegen die Hij heeft gegeven. Alle eer aan Hem!

  Vandaag, zaterdag, is onze laatste dag en zien we de hoofdstad (o.a. een historisch kasteel) en bezoeken we een markt waar nog wat souveniertjes gekocht kunnen worden.

  Tot snel!

  Groetjes,
  Evert

  Reacties

  1. Ruth van Bekkum avatar

   Bijzonder weer! Kippenvel van dit stukje tekst. Goede reis terug en ik ben heel benieuwd naar alle verhalen! 😍

  2. Rennie avatar

   Ik ben er even stil van. Ontroerend verhaal en wat bijzonder hoe jullie daar van betekenis zijn geweest. Wat een impact hebben jullie gehad en de Heer gaat verder met de mensen in Ghana en met jullie. Hele goede tijd nog de laatste dagen en gezegende reis. Tot gauw. Liefs van ons allen.

  3. Pake en beppe..van wieren avatar

   Wat een mooi verslag! En ja, net of nemen wij ook afscheid hier ook met tranen in de ogen…voel zo mee! Wat mochten jullie veel betekenen, en ja ,zeker trots op iedereen die zich heeft ingezet!! Dankbaar dat dit mogelijk is! Wat zullen jullie gemist worden en ook jullie zullen deze mensen/ kinderen vast heel erg gaan missen. Vandaag dus heerlijk genieten en we wensen jullie een hele goede reis terug naar huis! Alvast welkom thuis! Jullie worden hier ook gemist! 🙏✈️💞

  4. Klaas en Margriet avatar

   Fantastisch mooi dat jullie hier iets konden betekenen voor deze mensen en kinderen. Dat jullie hen hoop mochten brengen, vertellen over onze liefdevolle Vader! Ik kan me voorstellen dat het afscheid nemen erg moeilijk is! Veel sterkte hierbij gewenst en voor de rest van vandaag nog maar een mooie dag gewenst. En een goede reis terug.

   Groetjes van familie Ytsma.

  5. Beppe van Wieren.. 💞 avatar

   En ja, nog even…wat een prachtige foto van Jelmer tussen de kids!
   💞 Dit zegt genoeg!

  6. Lammert en Jellie avatar

   We hebben de afgelopen dagen genoten van jullie verslagen.Geniet nog maar even van jullie laatste dag in Ghana.Een goede en veilige thuisreis toegewenst.

  7. Harm en Jolanda van der Steege avatar

   Opnieuw weer een leuk verslagje en wat mooi verwoord Evert. Dankbaar voor jullie inzet en natuurlijk zijn we trots op allen die hier aan hebben meegewerkt met ieder z’n mogelijkheden en talenten. En dankbaar dat alles weer goed is verlopen. Jullie zullen in Ghana worden gemist, maar o wat worden jullie hier in DR888 nu gemist en zien weer naar uit om jullie maandag weer te zien en jullie verhalen uit jullie eigen monden te horen. Kunnen niet wachten jullie maandag weer uit Heerenveen van het NS station te halen. 😍😍😍😍
   Goede reis 🚍✈️🚉
   Alvast knuffel van (o)pa & (o)ma

  8. Noa avatar

   Wauwww wat klinkt dit als een mooie reis en mooi avontuur! Ben benieuwd naar alle verhalen en hoe dit impact heeft gehad op jullie levens! Geniet nog maar even van de laatste dag en ook lekker nagenieten van wat God heeft gedaan deze afgelopen tijd en wat jullie hebben mogen betekenen voor hen💗
   Blij dat Yael en natuurlijk de rest morgen weer veilig thuis zijn!

   Groetjes

  9. Jeltine avatar

   Ongelofelijk, wat een investering in de plaatselijke groep in Ghana en in jullie groep! Ik voel ook het afscheid, tranen van dankbaarheid (en sa grutsk op jim!) en plaatsvervangend voor jullie, want ja, dat doet pijn om hen weer los te laten. Een hele goede reis terug en tot gauw 🥰❤️

  10. Dolf van Eerden avatar

   Wat weer een prachtig verhaal, zo mooi om ook op de foto’s de verbondenheid te zien. Geniet nog even van de laatste dag en de ontspanning na deze intensieve en ook emotionele tijd.
   Groet jullie hartelijke vanuit Veendam!

  11. Klaas Politiek avatar

   Beste allemaal, wat een bijzondere reis hebben jullie mogen delen en ervaren. Prachtig! Om nooit te vergeten.
   Bedankt dat ik mee mocht lezen en kijken.

   groetnis, Klaas Politiek
   (collega van Gerbrich geweest en heb meerder huwelijken mogen sluiten van gemeenteleden van jullie;))

  12. Gea avatar

   Wat een prachtig verslag! Jullie hebben het fantastisch gedaan, heel mooi!
   Nog genieten van de laatste dag en goede reis naar huis!

   Groetjes Gea en Teije

  13. Iefke avatar

   Wat een prachtig avontuur! Geniet van jullie dag met ontspanning en voor morgen een goede en veilige reis gewenst!

  14. Familie Ljuca avatar

   Wat een wervelwind van emoties zullen jullie beleefd hebben.
   Mooi om te zien en te lezen. Veel plezier deze laatste dag🎉
   Een goede en veilige terugreis gewenst.

  15. Familie Kuiken avatar

   Lieve allemaal,
   Prachtig om zo met jullie mee te mogen lezen van wat jullie hebben beleefd de afgelopen! Wat een Zegen om dit mee te mogen maken. Jullie hebben veel mogen betekenen daar. Het herinnert ons ook aan de reis die wij in 2019 mochten maken! Alvast een goede reis en Gods Zegen!
   Groetjes Stefan & Elizabeth, Sijbren , Baukje en Hannah Kuiken

  16. Dick en Nynke avatar

   Bedankt dat we mee mochten genieten van jullie prachtige belevenissen!! Wat een ervaring zeg, en wat een zegen voor je medemens mochten jullie zijn!! Goede reis terug!

  17. Sander en Anneke van Bekkum avatar

   Wat hebben we met jullie meegenoten!! Heel blij met iedere dag een blog.
   Voor jullie is het nu afscheid nemen,……maar jullie nemen ook iets heel moois mee (heel veel herinneringen)🙂.
   Wij kijken naar je uit Daniël 😚!!!

  18. Wat een avontuur zeg en al die foto’s waaren echt mooi
   En een goede reis terug
   En deze kerstvakantie gaan jullie nooit vergeten

   Tot snel in Nederland

   De groeten van Dylano

  19. Annette van der Wal avatar

   Wat leuk dat ik jullie kon volgen tijdens deze reis, de verbondenheid en het plezier. Ik wens jullie een hele voorspoedige terugreis en hoop dat jullie wat warme kleding hebben meegenomen, want het is hier koud en het sneeuwt! ( in Friesland)

  20. Marten en Imke Claus avatar

   Een onvergetelijke, gezegende, ‘werkvakantie’ , die jullie een leven lang zullen meedragen. Een goede reis terug …..
   Oant moan !

  21. Jacqueline avatar

   Super fijn dat de sfeer zo goed was de hele tijd!
   Lekker nagenieten van alle bijzondere ontmoetingen en indrukken!

  Meer van deze reis beleven?