Samenwerkvakanties

Werk met impact

Werk

Jouw droomreis maakt dromen werkelijkheid

Kies je voor een werkvakantie, dan gaat er natuurlijk wel wat gebeuren tijdens je reis! We steken onze handen uit de mouwen bij verschillende soorten projecten. Samen kijken we wat er bij jullie groep past.

Samen met Ghanezen bouwen en plezier hebben met de kinderen, zijn onvergetelijke manieren om je liefde te delen.

Voor de invulling van wie, wat en wanneer is veel mogelijk en maken we in goed overleg een reisprogramma op maat. Zijn er specifieke wensen, opleidingen of ervaringen binnen de groep, dan zoeken we daar een geschikt project bij.

Bij het project wordt meestal gebouwd en tegelijkertijd worden er activiteiten georganiseerd. Met jouw droomreis kun je de dromen van de projecten in Ghana werkelijkheid laten worden.

Bouwen en klussen

Veel projecten in Ghana dromen groot en hebben wensen voor de toekomst. Voor de realisatie ervan zijn echter niet altijd de middelen aanwezig. We willen projecten een boost geven door iets praktisch voor ze te betekenen en iets blijvends achter te laten. We bezoeken projecten vooraf om met een realistische blik en in overleg met jullie als groep en met lokale mensen, te ontdekken hoe we met een werkvakantie het project het beste vooruit kunnen helpen. Afhankelijk van het beschikbare budget komen we dan samen op iets nieuws bouwen, een bestaand bouwwerk gereed maken voor gebruik of iets opknappen.

bouwen

We beginnen iets nieuws of bouwen verder aan waar het project al mee begonnen is.

 • Lokalen bij een school, kerk of kinderproject
 • Keuken om maaltijden hygiënischer te bereiden bij kinderproject
 • Slaapzalen voor een nieuw thuis in een woongroep

Klussen

Het project helpen met klussen door iets te maken, af te werken of op te knappen.

 • Plaatsen van watervoorziening, scheidingswanden, ramen
 • Maken van meubilair (kasten, banken, bedden)
 • Afwerken of opknappen (stuken, verven, repareren)

Vele lichtpuntjes

We hebben door de jaren heen verschillende scholen, kerken, kinderprojecten en andere projecten kunnen helpen met het verwezenlijken van hun droom. We onderhouden contact met de projecten, maar kiezen er bewust voor om zoveel mogelijk mensen en hun wijk/dorp te bemoedigen en helpen dus steeds weer nieuwe projecten.

Voor terugkerende groepen is het uiteraard wel mogelijk én bijzonder om een zelfde project meerdere jaren te bezoeken, om op die manier een band met elkaar op te bouwen. Bouwwerkzaamheden vinden altijd plaats met lokale vaklieden die de leiding hebben en waarin we het belangrijk vinden om hun werkwijze te respecteren.

lokalen bij kinderproject

Kinderwerk

Jij vakantie, zij ook vakantie! Door feestelijk kinderwerk te organiseren kunnen veel kinderen een vakantiebijbelweek beleven die ze nooit weer zullen vergeten. Door uiteenlopende activiteiten voor de kinderen te organiseren kunnen we zaadjes van het Evangelie planten in hun levens.

De harten van kinderen worden geraakt door er voor ze te zijn, met alleen geld doneren is zulke liefde onmogelijk.

Samen knutselen
Favoriete sport in Ghana: voetbal

We hebben een programma op maat gemaakt voor onze werkvakanties (volledig in het Nederlands en Engels, zodat iedereen mee kan doen en op ieder moment weet wat er gaat gebeuren/verwacht wordt). Alles wordt voor jullie komst met het project geregeld, zodat benodigde materialen aanwezig zijn, maaltijden verzorgd worden en ook niet onbelangrijk: de kinderen weten wanneer het feest begint! Als groep kunnen jullie dan op de eerste projectdag gelijk van start met de activiteiten en kan de tijd in Afrika volop benut worden.

Kinderwerkprogramma

 • Lessen over helden in de Bijbel
 • Liedjes en dansen
 • Knutselen

 • Drama
 • Video’s
 • Experimenten

Sport en spel

 • Sport en bewegen
 • (Hollandse) spelletjes
 • Voetballen

Tijdens het kinderwerk zijn er altijd lokale medewerkers aanwezig die de kinderen goed kennen. Net als bij de bouw, is Nanda ook aanwezig om alles in goede banen te leiden — terwijl ondertussen de laatste voorbereidingen doorgaan voor het volgende onderdeel van jullie reisprogramma, zodat alles zo soepel mogelijk verloopt (in een land waarin dat niet altijd zo vanzelfsprekend is).

Kinderwerk onder de boom

Het werk gaat door als jij weer thuis bent

Jij hebt je tijdens je reis fantastisch ingezet voor een project. Dat wordt enorm gewaardeerd door de kinderen, medewerkers en andere betrokkenen van het project. Soms lukt het helaas niet om alles helemaal af te ronden of was het vooraf al gepland dat het project zelf nog bepaalde werkzaamheden zou doen. Ik houd altijd contact met de projecten en zie er op toe dat de werkzaamheden daadwerkelijk worden afgerond, zodat jullie werk niet voor niets is geweest! Soms is het ook mogelijk om kinderen periodiek te gaan sponsoren, zodat zij opgroeien met goede scholing, medische zorg, voeding en een veilig thuis.

Benieuwd wat ik voor jullie groep kan betekenen?

Garantieregeling via VZR Garant
Logo Joho