Samenwerkvakanties

Nieuwjaars-relax-dag

 • Nieuwjaars-relax-dag

  Hallo allemaal!

  Allereerst: wat leuk dat jullie zo enthousiast reageren op onze reisverslagen! Mooi om zo samen met jullie op reis te kunnen zijn.

  Laten we beginnen bij oudejaarsavond. We waren uitgenodigd bij de kerk van het project om de dienst bij te wonen. De dienst begon om 9 uur en werd buiten naast de kerk gehouden. De dienst is voor hen een hele bijzondere dienst omdat het de laatste dienst van het jaar is. Dit was te blijken aan hun enthousiasme. We hebben heerlijk gedanst met de Ghanezen, waarna alle Nederlanders helemaal bezweet naar hun stoel terugkeerden. Na veel getuigenissen en het bijna verplichte geld doneren gingen wij als Nederlanders 3 nummers zingen. Er werd verteld dat wij deze nummers wel kenden. Nou, dit was niet helemaal het geval bij de jeugd. Ze playbackten terwijl er een camera met flits van een Ghanese man in hun gezicht werd geduwd. We sloten af met ‘Mijn verlosser leeft,’ waar de dansgroep een dans op had. Tineke heeft een getuigenis gegeven en las een brief voor uit haar kerk (de regenboogkerk in Surhuisterveen).

  Rond 22.30 uur vertrokken we naar de accommodatie om de kinderen op te halen die nog sliepen. Vervolgens gingen we, met een volle bak oliebollen, door naar een ander hotel voor ons oudejaarsfeest. Van die oliebollen kon iedereen wel genieten, vooral Thomas. Bij dit hotel aan zee hebben we samen geproost op het nieuwe jaar. We hadden zelfs vuurwerk! Ook hebben we veel gedanst met Ghanezen en een verdwaalde Indiër hier en daar. Het was erg bijzonder om oud en nieuw te vieren met 30+ graden. Na een gezellige avond kwamen we 1.30 uur weer thuis.

  De volgende dag: oftewel nieuwjaarsdag! Vandaag kwamen onze hanen pas om 8 uur langs, wat voor ons dus uitslapen is. Na het ontbijt was het snel afwassen en omkleden. Na een lange busrit van 2 uur kwamen we aan op een terrein waar we overstapten op bootjes. Deze brachten ons naar een ‘schatten-eiland’. Het eiland deed zijn naam eer aan, er waren palmbomen, vissersboten, een zwembad en een live band. Op het eiland waren erg veel dieren te vinden, zoals krabben, ezels en paarden. En niet te vergeten: de 4 levende krokodillen (in een veel te kleine bak). De hele middag lekker zwemmen en zonnen deed ons goed, ook mochten we een rondje paardrijden. We hebben veel gevolleybald waarbij sommigen (we noemen geen namen) iets te fanatiek werden. Zoals Evert, Camilla, Loïs, Menco, Jan Hindrik en Wytse (hé Wytse, die bal was wel gewoon in!) De lunch op het eiland bestond uit een lopend buffet. Dit viel erg in de smaak. Na het eten gingen we met 2 vissersbootjes een stukje varen. Door het varen werd iedereen wel een beetje nat, maar Jelmer al helemaal, door Hanna S. die water over hem heen gooide. We wiebelden het bootje heen en weer door naar links en rechts te bewegen. Dit was misschien iets te wild, waardoor Elizha en Elma zeeziek werden.

  Na de boottocht gingen we nog meer volleyballen en zwemmen; we hebben zelfs een nieuwjaarsduik in het zwembad gedaan. Het avondeten werd keurig om 19.00 uur Ghanese-tijd geserveerd (2 uur later). Na deze leuke middag gingen we weer met de boot terug. Met deze rustdag hebben we ons kunnen voorbereiden op de aankomende 4 projectdagen.

  Tijdens de lange busrit terug hebben vooral Thomas, Eric, Yvonne, Mienie, Daniël en Johannes last gehad van de hobbelige weg, waardoor we allemaal gelanceerd werden. Dit was zeker te horen door het gegil en geschreeuw. Na een lange en leuke dag zijn we laat thuisgekomen en lekker gaan slapen.

  Ook namens ons een gelukkig nieuwjaar toegewenst!

  Groetjes van Elizha, Fardau, Loïs en de rest van de groep!

  Reacties

  1. Sietse en Marieke Schaaij avatar

   Elizha, zeeziek!!?? Tijd voor een playback actie!

  2. Hendrik Land avatar

   Ha prachtig om te zien dat jullie buiten het harde werken ook genieten ! Enu een nieuwjaarsduik met 30 graden is zo verkeerd nog niet😋 Veel succes en zegen bij de komende 4 werkdagen !

   Jullie zijn het nieuwe jaar in elk geval goed begonnen !

  3. Arjan Dekker avatar

   Wat enorm leuk om jullie belevenissen weer te lezen en te zien in de foto’s. En wat een mooie hechte groep hebben jullie! Bijzonder mooi!
   Heel veel succes deze week op het project!
   Arjan, Jade, Amber❤️

  4. Anke avatar

   Super leuk om al jullie belevenissen te lezen en mooi om door de foto’s een beeld te krijgen van het leven daar. Heel veel succes en plezier gewenst!

   Dikke tút van de familie Kruize

  5. Koenraad en Janny Posthuma avatar

   Alweer veel beleeft. Prachtige foto’s. En een mooi beeldend verhaal😉 Zo zijn wij er ook een beetje bij. Lekker dansen, zwemmen, varen, heerlijk om zo de eerste dag van een nieuw jaar in te gaan. Morgen dus weer aan het werk💪. Wij kijken uit naar jullie nieuwe avonturen…

  6. jakob spriensma avatar

   Na al deze belevenissen komt bij mij de vraag op komen jullie wel weer naar Nederland?
   Een geweldige uitdaging. We zullen wel heel enthousiaste verhalen horen als jullie wel weer naar N.L. komen

  7. Beppe van Wieren.. 💞 avatar

   Weer een prachtig verslag met schitterende foto’s!! Nog maar lekker werken en genieten!!! T sjit olwer op!
   Groetjes

  8. Pake en beppe Alma Droegeham avatar

   Ziet er heel gezellig uit, best wel een bijzondere ervaring om bij 30 graden oud en nieuw te vieren, maar wel oliebollen en vuurwerk, toch nog iets bekends, veel succes nog

  9. heit/pake en mem/beppe Leeverink avatar

   Wat ontzettend fijn dat we zo mee kunnen leven met al jullie ervaringen
   De foto’s zijn weer prachtig, echt mee genieten!
   Wat zullen jullie genieten met elkaar en van het heerlijke warme weer!
   Wat ook een aparte belevenis om de jaarwisseling rond de 30 graden mee te maken.
   Heel veel plezier nog en succes met de klusdagen.
   Liefs!

  10. Lieuwe en klaske avatar

   Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad. Het plezier straalt van de foto’s en wij genieten mee. Bedankt voor de update en veel werkplezier voor de komende dagen.

   Liefs ut Kompenije

  11. 3 snippen avatar

   Wat een belevenis.
   Prachtig om te lezen en de hele mooie foto’s te bekijken.
   Veel succes de laatste dagen en geniet ervan.
   Lieve groet
   de 3 snippen

  12. Jeltine avatar

   Tsjonge jonge, wat een feest!🥳 prachtige foto’s. En oh ja, veel heil en zegen voor het nieuwe jaar!

   Nog een fijne tijd samen.

   Groetnis út Noardburgum

  13. Gea Ljuca avatar

   De beste wensen voor jullie allemaal!

   En sterkte met de fanatieke sporters, uit persoonlijke ervaring weet ik hoe heftig het eraan toe kan gaan. Wytze en Menco😆

   Succes de komende dagen!

  14. Amber avatar

   Veel plezier mama en Esmee😘

  15. Renee Kraaijinga avatar

   Prachtige foto’s. Mooi dat jullie zo genieten en oudjaarsavond daar toch konden vieren. Om nooit weer te vergeten. Zo bijzonder.
   Nog een fijne tijd daar gewenst.

   Groetjes, Renee

  16. Rachel avatar

   Veel plezier nog de laatste dagen en super leuk om te zien wat voor avonturen jullie beleven!

   Groetjes Rachel

  Meer van deze reis beleven?