Samenwerkvakanties

Onze Ghana-ervaringen: lees, kijk, luister en doe mee!

 • Onze Ghana-ervaringen: lees, kijk, luister en doe mee!

  Vandaag en morgen is het weer NLdoet, waarbij vrijwilligerswerk in Nederland in de spotlights wordt gezet. Ook in het buitenland zetten Nederlanders zich in voor anderen! Een mooi moment om terug te blikken op de reis van de Bethel-gemeente, waarin jongeren en gezinnen in de kerstvakantie naar Ghana trokken. Ontdek de waardevolle ervaringen die we hebben opgedaan tijdens ons avontuur in Afrika en waarover na de reis op diverse manieren en plekken is gedeeld. In deze blog hebben we alles voor je gebundeld: niet alleen van ons als groep, maar ook van de mensen waarmee we hebben samengewerkt en verrassingen van de Ghaneese kinderen. Lees, kijk, luister en kleur mee…

  We namen jullie tijdens de reis al mee via de dagelijkse reisverslagen en probeerden om met foto’s een indruk van de reis te geven. Nu trappen we af met een korte ’terugblikvideo’, welke de afgelopen weken in verschillende kerkdiensten is vertoond. Hopelijk brengt het de reis nóg iets meer tot leven. Ook na de reis ontvangen we nog ‘Bedankt’-video’s van de kinderen vanuit Ghana (aan het einde van onderstaande video). En net als hun, willen we jullie bij deze allemaal nogmaals hartelijk danken voor jullie inzet, steun en medeleven!

  De kinderen konden tijdens het kinderwerk al wat zien van de tekenkunsten van illustrator Tineke Alma. Na het bezoek aan Ghana met haar gezin, kun je nu thuis ook meegenieten! Pak je kleurpotloden en ga aan de slag met de prachtige kleurplaat waarin ze haar ‘Afrika-beleving’ heeft vastgelegd. En voor een verder inkijkje in haar verhaal, kun je het artikel (PDF) lezen dat in het gemeenteblad ‘De Regenboog’ is geplaatst.

  Tijdens een bijzonder moment bij de kerk waar we te gast waren, onder de sterrenhemel op oudejaarsavond, werd door Anko een brief voorgelezen die hij vanuit Nederland hadden meegekregen. En bij terugkomst kreeg hij opnieuw de eer om iets voor te lezen, deze keer de ‘Citation of Honour’ die we als groep van de lokale kerk hadden ontvangen.

  Die onuitwisbare indruk is absoluut wederzijds! Ook na het afscheid blijven de onschatbare herinneringen en lessen levendig. Ontdek de persoonlijke hoogtepunten van deelnemers, vastgelegd in hun gekozen foto’s en bijbehorende verhalen, tijdens de dienst van 3 maart in NCGK Surhuisterveen op YouTube (vanaf 1u 14m).

  In de zendingsdienst op 25 februari in VBG Bethel sprak niet alleen John Meijerink van Compassion, maar deelde Anna Spriensma ook enthousiast haar verhaal over de Ghana-reis. Het interview — door Evert — is terug te zien op YouTube (vanaf 1u 11m).

  Het verlangen om op zendingsreis te gaan (eerst alleen en later als gezin), het uitdelen en ontvangen van liefde en de impact daarvan… Gerbrich van Wieren sprak er stralend over in een openhartig interview bij lokaal radiostation Smelne FM. En misschien vraag je je net als de interviewer van Smelne FM wel af: “En nu?” Beluister de hele uitzending ‘Kerkennieuws’ van 3 maart via “Iets gemist” op de website van Smelne FM terug of hieronder het volledige interview.

  Interview met Gerbrich van Wieren over de Ghana-reis op Smelne Fm

  Wil je zelf ook (nog een keer) zo’n bijzondere reis meemaken? Bemoedigen en uitdelen in West-Afrika en verrijkt met prachtige ervaringen en lessen weer thuiskomen? Aarzel niet om contact op te nemen met Nanda voor een onvergetelijke samenwerkvakantie met jouw groep!

  Meer van deze reis beleven?