Samenwerkvakanties

Shoppen en geschiedenisles

 • Shoppen en geschiedenisles

  De mannen hier, want door het vertrek van de eerste groep vanavond en een aantal van de tweede groep die graag nog snel wat slaap wilden pakken vóór ons vertrek vannacht, bleven er weinig gegadigden over om jullie van ons ‘verslag van de dag’ te voorzien. We hebben hier verder ook weinig te zeggen, maar ‘de mannen’ hebben het natuurlijk graag voor jullie over om weer een mooi stukje te schrijven.

  Na een heerlijke nacht, werden we wakker in een lekker bedje (we sliepen twee-aan-twee, dus sommigen werden onverwachts knuffelend wakker). We hoefden vandaag pas om 8.00 uur aan tafel te zitten. Het ontbijt was een lekker gebakken eitje, witte plakken brood, worstjes en nog iets gezonds voor de liefhebbers. Na het ontbijt startten de voorbereidingen voor een dagje Accra. Onze reisleidster Nanda vertelde door de busreis heen weetjes over monumenten waar we langsreden.
  Toen we uiteindelijk bij de markt aankwamen waar we onze langverwachte souveniertjes mochten kopen, hadden we er in één keer veel vrienden en vriendinnen bij, want deze “vriendelijke” verkopers wilden graag van hun spulletjes af.

  Hoewel we DUIDELIJKE instructies hadden gekregen in het leren afdingen en “nee” zeggen, zijn er toch een aantal dames verleid door deze “vriendelijke” verkopers. Ze kwamen namelijk met gemengde gevoelens en “GOUDEN” armbanden weer naar de groep toe. Toen er naar de prijs gevraagd werd, lieten ze niks los en kwamen ze met het excuus dat hun “afdinger” Jildou van Wieren er niet bij was. Er zijn voor de rest veel djembes gekocht.

  Na de souvenirmarkt hebben we bij de Ghanese McDonald’s rijst met kip gegeten. Toen iedereen weer in de bus zat, zijn we naar Osu Castle gereden. Door de omgeving en de gids die het verhaal vertelde, was dit een vrij indrukwekkende ervaring. We kregen onder andere te horen dat de Nederlanders ook een aandeel hadden in de slavenhandel die daar gevoerd is. We mochten zelfs in de kleine, donkere, vieze kruipruimtes kruipen. Door een flauw grapje van Camilla en Jelmer, vond Esmee dat een iets minder leuke ervaring. Als jullie goed hadden geluisterd, hadden jullie haar zelfs in Friesland kunnen horen gillen!

  Bij terugkomst bij het hotel zijn er nog heel wat mensen het zwembad in gesprongen. Een klein groepje was ook al iets eerder uitgestapt, om een bezoekje te brengen aan het allereerste project in Ghana van een Bethel-groep (2011). Maar helaas komt aan alle leuke dingen een eind… na het avondeten is er namelijk voor de eerste groep gebeden voor een veilige terugreis. Toen het vertrek daar was, konden sommigen het net als gisteren niet meer droog houden. Na veel geknuffel, reden ze toch écht weg. We wensen de eerste groep een veilige terugreis.

  Wisten jullie dat…

  • wij onze slaaprust tactisch hebben opgeofferd, want moe zijn en een vrolijke vrouw is beter dan fris zijn met een chagrijnige vrouw 😉

  Welterusten… tot snel!

  Namens de mannen van groep 2
  (Rick-Paul, Daniël, Jesse en Jelmer)

  Op het moment van publicatie van dit reisverslag is de vlucht van de eerste groep volgens schema vertrokken richting Brussel en is de tweede groep (met overstap in Marokko) bezig / aan het wachten op de luchthaven in Ghana totdat hun vlucht straks vertrekt.

  Reacties

  1. Hendrik Land avatar

   Fijne vlucht en tot snel.🙏

  2. Dolf van Eerden avatar

   Allemaal een hele goed terugreis! 🙏
   Groetjes Dolf.

  3. Beppe van Wieren.. 💞 avatar

   Haha, geweldig mannen, bedankt!

   Goede veilge reis naar huis!

   🙏💞

  4. Gea Veenstra avatar

   Goede reis allemaal!

  5. Bas van Harten avatar

   Mooi verslag van een gezegende tijd met elkaar. Nu thuis veel vertellen en enthousiast maken voor een volgende trip. Dankbaar voor er door jullie is gedaan. Een verrijking van het leven.

  Meer van deze reis beleven?