Samenwerkvakanties

Bouwen, kinderwerk en spelen

 • Bouwen, kinderwerk en spelen

  Beste thuisfront,

  Vandaag begon de dag voor iedereen wat kwakkelig, maar naar wat pilletjes hier en daar was iedereen weer opgelapt om er weer een dag tegen aan te gaan! De bouwers (Dirk, Martijn, Pieter, Rik, Rick, Tim W., Shanna, Jolanda en Marjolein Z.) zijn verder gegaan met de fundering en de keuken. We konden meteen veel meters maken, want er was nog niemand om ons op de vingers te kijken. Naar een uurtje was het feest voorbij en kwam bouwmeester Frank met zijn “nauwkeurige oog” ons weer begeleiden. Ook hij had in de gaten dat de jongens “dutch quality” leveren en daarom gaf hij de touwtjes soms een beetje uit handen. Uiteindelijk was hij dan ook zeer tevreden over het resultaat dat ze vandaag geleverd hadden, waardoor hij zelfs nog wat langer wilde doorgaan om het cement op te maken.

  Ondertussen bij het kinderwerk, werd er door Annemiek B. een Bijbelverhaal voorgelezen over David & Goliath. Daarna zijn we in groepjes uiteen gegaan en hebben we met de kinderen memory gespeeld. Het duurde even voor dat ze het helemaal begrepen, maar na een tijdje vonden ze het erg leuk! Daarna ook nog een leuke woordzoeker en een legpuzzel gemaakt en als afsluiter een mooie kleurplaat. Rond 11.00u was het tijd om met het knutselen te beginnen. We hebben scooby doo pennen gemaakt en mooie loombandjes. De kinderen vonden het even erg lastig en wij vonden het ook moeilijk om uit te leggen, maar uiteindelijk waren de resultaten erg mooi! Omdat het eten bijna klaar was, gingen we met elkaar nog wat leuke liedjes zingen en ook kwamen Britt & Anna langs (Marjolein V. en Kim) om een leuke sketch te spelen.

  Tijd om te eten! De bouwmannen en -vrouwen kwamen naar binnen en voor de verandering kregen we weer rijst met een lekker kipsausje. Iedereen keek weer uit naar een ijsje om het pittige eten te blussen, maar helaas waren deze er vandaag niet weer. Er is dus weer heel wat water doorheen gegaan, om weer verder te kunnen gaan met ons werk. De bouwers gingen in het zonnetje weer hard aan de slag en de kinderwerkers gingen met de kinderen naar buiten voor een voetbal/volleybal toernooi. De kinderen vonden het geweldig en waren erg fanatiek. Na een aantal rondes waren de winnaars bekend geworden, alle kinderen kregen voor hun goede inzet een mooie medaille en daardoor voelden ze zich allemaal een winnaar.

  Aangekomen bij het hotel hebben we allemaal weer een lekkere douche genomen en broodjes gegeten. Rick had deze maaltijd maar 2 broodjes op (normaal gaan er wel 7 per maaltijd door), maar toch vielen deze 2 broodjes al zwaar op de maag. Bij één beweging krakte zijn stoel namelijk al doormidden! 🙂 Voor de avondsluiting heeft Bas met ons een stukje gelezen over hoe wij een kind van God kunnen zijn. Aansluitend hebben we het ‘lijfspel’ gespeeld. Wist je bijvoorbeeld dat je ’s ochtends gerust 2 cm langer kan zijn dan in de avond en dat een mens wel 206 botten heeft. We zijn dus weer heel wat wijzer geworden! Na het spel keken we op de klok en zagen we dat het nog maar 19.30u was… tijd voor nog een leuk spel. Het populaire weerwolven, waar we ons al meerdere avonden erg mee vermaakt hebben!

  Morgen hebben we al onze laatste werkdag van deze week en gaan we ook afscheid nemen van deze groep Compassion-kinderen (volgende week zijn er andere kinderen).

  Groetjes Marjolein Z. & Rachelle
  Meer van deze reis herbeleven?