Samenwerkvakanties

Hap hap hap, hup hup hup en Bob Bob Bob

 • Hap hap hap, hup hup hup en Bob Bob Bob

  Wegens stroomuitval en een drukke laatste dag gister, is dit reisverslag over dinsdag 5 augustus pas zo laat geplaatst. Desondanks niet minder leuk om te lezen… 🙂

  Hap hap hap
  Om 7.30u zaten we weer aan het ontbijt. Na ons buikje gevuld te hebben was het weer tijd om op de bus te wachten; een kwartiertje te laat. Hop Hop Hop, op naar het project.

  Bob Bob Bob (de bouwer)
  Bij het bouwen was het tijd om de bekisting van de gestortten balk te verwijderen. Om vervolgens de topgevel op te metselen. Bouwmeester Frank was zeer tevreden over het werk dat gedaan was, terwijl hij ruim te laat op de bouw verscheen. Gister had hij beloofd om er vandaag al om 7.30u te zijn, ruim voor ons, maar dat was hem dus niet helemaal gelukt.

  Hup hup hup
  Ondertussen werd er bij het kinderwerk begonnen met het zingen van een aantal liedjes. Vervolgens werd het Bijbelverhaal over David en Goliath verteld door Annemiek van de B., die dat overigens vol overgave deed. Vervolgens werden er door de kinderen legpuzzels, woordzoekers en kleurplaten gemaakt. Een duidelijke instructie volgde over hoe er een loomarmbandje gemaakt ging worden en hoe het scoobydoo’en in elkaar steekt. De kinderen zijn vervolgens de hele ochtend druk in de weer geweest met het fabriceren van armbandjes. Het scoobydoo’en was nogal moeilijk te begrijpen voor de kinderen en het uitleggen hiervan ging dan ook de hele ochtend door.

  Back to Bob
  Bij de bouw was het dan eindelijk tijd om de watertank te plaatsen. Tenminste, dat werd geroepen. De tank was blijkbaar direct na aanschaf al in gebruik genomen, want al het water dat we deze week nodig hadden voor bouwen en eten was er in gepompt. Het resterende water dat er nog in zat, moest er dus eerst uit voordat de watertank verplaatst kon worden. Daarna werd de watertank naar de plaats van bestemming gerold. De bouwmeester riep regelmatig dat het ‘slower, slower’ moest, maar dat interpreteerden wij als ‘faster, faster’ en daardoor lag een vriend van Frank, die ook op de bouw hielp, bijna onder de watertank.

  Hap hap hap
  Om 13.00u uur zaten we klaar voor de lunch, een ‘uurtje’ later stonden de lekkere noodles met pittige saus ook op tafel. Voordat de kinderen te eten kregen, was het zelfs al 14.30u en voordat die die klaar waren met smikkelen was het nog een halfuur later. De planning van het kinderwerk liep hierdoor in de noodlessoep. Daarom werd de tijd gevuld met stoelendans, hierbij werd menigeen van de stoel gegooid als er een ander op wilde zitten. De kinderen vonden het dus geweldig en waren bloed fanatiek.

  Back to Bob
  Bij de bouwers werd er ondertussen verder gemetseld aan de topgevel. Om goed bij de topgevel te kunnen komen, werden er hele gaten in de muur – die we vorige week gemetseld hebben – geslagen. Als Jan de Waal of Egbert Nagel dit zouden zien, zouden hun handen beginnen te jeuken van ergernis. We zijn toch zeker geen ambtenaren en zitten niet om werk verlegen. Uiteindelijk is ook dit weer een geslaagde dag geweest op de bouw en is de doelstelling behaald. De bouwmeester beloofde wederom dat hij morgen wel op tijd aanwezig zou zijn.

  Hop hop hop
  Om 16.00u met de bus naar het hotel. Een leuk tripje, want de buschauffeur had een beetje moeite met de goede versnelling vinden, en dan haalde hij met name de voor- en achteruit nogal eens door elkaar.

  Hap hap hap
  18.15u zaten we weer aan het avondeten. Lekker broodjes met soep. ’s Avonds stond de film “12 years as a slave” op het programma, maar doordat de stroom de hele avond weg was (Ghana heeft niet genoeg elektriciteit om het hele land tegelijk van stroom te voorzien, daarom zijn wijken om de beurt aan de beurt om een dag of avond geen stroom te hebben; wanneer jouw wijk aan de beurt is, is meestal een verrassing en wordt dan ook niet vooraf gepubliceerd) kon dit helaas niet doorgaan en konden we ook geen reisverslag schrijven op deze avond (zoals we tot nu toe steeds hebben gedaan).

  Groetjes,
  Bas, Tim N., Tim de W., Jeroen en Rik N.


  Meer van deze reis herbeleven?