Samenwerkvakanties

Heenreis en eerste dag

 • Heenreis en eerste dag

  Hallo Hollanders!

  En wat was het afscheid zwaar! Super leuk dat er zoveel mensen ons kwamen uitzwaaien. Toch wel met een brok in de keel en wat zenuwen in de buik ingecheckt voor de vlucht, wat allemaal op rolletjes verliep. Met een volle buik van de Mac zijn we in het vliegtuig gestapt. Heerlijk zeg, vliegen met de KLM. Heel wat films later stapten we veilig uit op de luchthaven van Accra. Zo’n 25 graden en veel hulpgrage Ghanezen (uiteraard tegen een vergoeding). Nadat we de koffers hadden bemachtigd stonden Nanda en Reüel ons op te wachten met twee busjes. 1 voor de koffers en 1 voor ons, om ons naar het dorpje Prampram te brengen. Jaja, anderhalf uur, met 23 man, in een lijn 123 Connexion-busje, phoee… Al zwetend hebben we onze ogen uitgekeken; wat een verkeer! Aangekomen op het resort (in Ghanese begrippen) hebben we onze kamers opgezocht. Toch wel even omschakelen, maar als je daar doorheen kijkt heb je eigenlijk alles wel wat je nodig hebt.

  Goedemorgen, dag 2 gaat van start met een prima ontbijt. Lang leven het eigen meegenomen beleg (vooral de pindakaas van Rik valt in de smaak, misschien kan er nog een noodpakket deze kant op komen?!). Tijd voor een duik in de zee. Gevolgd door een potje volleybal (met overwinning van de meiden), lezen en lekker zonnen werd het alweer tijd voor de lunch. Fried rice met sudderprutje, lekker pittig gekruid, maar voor Ghanese begrippen erg flauw. Water weten we nu al goed op waarde te schatten. Nanda en Reüel hebben ons daarna verteld hoe de werkvakantie er van dag tot dag uit zal komen te zien. We krijgen er al steeds meer zin in om maandag onze handen uit de mouwen te steken. Vanmiddag zijn we vast in het klein begonnen door t-shirts met stiften te versieren, best ontspannend – even lekker kleuren! Ook heeft Ineke ons verblijd door al jullie leuke reacties voor te lezen, super leuk, zo zijn we toch een beetje in Nederland. Daarna de volgende beleving. In Ghana hebben ze ook hele noten: kokosnoten. Allemaal een eigen kokosnoot, grappig om een keer te proeven.

  Tijd om ons op te frissen, potje te kaarten en wederom een lekker broodje te eten. Pieter en zijn groepje hebben de dag afgesloten met een Bijbelstudie, we hebben nagedacht over het uitstralen van het Christen zijn. Vanavond wordt het kampvuur aangestoken op het strand en staat er zondag een swingende dienst op ons te wachten. Met een grote verrassing voor het thuisfront… alle reden om dus morgen weer te lezen…

  Fijne zondag allemaal!

  PS voor Gea: maak je geen zorgen, Tim maakt het goed 🙂
  Meer van deze reis beleven?