Samenwerkvakanties

Kerkdienst, vissersdorpje en strand

 • Kerkdienst, vissersdorpje en strand

  Nadat we gisteravond bij het kampvuur het weerwolven spel hebben gespeeld, hebben we heerlijk geslapen. De nacht was wel een beetje kort want we moesten vroeg op voor de kerkdienst.

  De kerkdienst werd gehouden in een groot gebouw, waar iedereen in zijn/haar mooiste kleren naartoe kwam. Er werd veel gezongen en vooral gedanst. Na een warm welkom, lieten ook de jongens van onze groep hun beste dansmoves zien. Tijdens de dienst bleek dat er toevallig een bruidspaar voor eeuwig werd verbonden in de kerk! De Ghanezen stelden het zeer op prijs als wij een lied wilden zingen voor in de kerk. Gelukkig waren we hier op voorbereid. Het lied ‘Dit is de dag’ viel goed in de smaak en iedereen klapte en zong – de engelse versie – overtuigend mee. Na een dienst van 2,5 uur (!!!) verlieten we de kerk en zijn we terug gewandeld naar ons resort.

  We pakten onze handdoeken en gingen naar het strand. Martijn kwam een half uurtje later het strand op, want hij moest zich nog even extra goed insmeren. Hij is al vanaf dag 1 zo rood als een kreeft. Na een paar duiken was het tijd voor de lunch. Wat zullen we deze keer voorgeschoteld krijgen? Geen rijst, maar een overheerlijk broodje hamburger met een portie friet. Na het eten zijn we uiteraard weer het strand op gegaan. Terwijl er weer verschillende potjes volleybal werden gespeeld – met elkaar, met Ghanezen en zelfs met Chinezen – is een gedeelte van de groep naar een vissersdorpje geweest. Er werden vissersboten uit hout gemaakt en vervolgens beschilderd. Het dorpje leek verder een grote vuilnisbelt en de armoede was duidelijk zichtbaar. Het strand wordt blijkbaar gebruikt als openbaar toilet voor kleine tot (zeer) grote boodschappen.

  Nog even goed om te benoemen: alle volleybalpotjes zijn gewonnen door de mannen! Vanavond doen we het spel ‘jongens tegen de meisjes’. Het is natuurlijk duidelijk dat dit een van te voren beslist gevecht wordt, want uiteraard gaan ook hierbij de jongens weer winnen.

  We vinden het allemaal erg leuk om steeds de reacties te lezen en te horen dat zoveel mensen met ons meeleven. Wij kijken uit naar de rest van de week!

  Deze keer helaas geen PS voor Gea…

  Groetjes van ons allemaal!

  Meer van deze reis beleven?