Samenwerkvakanties

Laatste projectdag van de 1e week

 • Laatste projectdag van de 1e week

  We beginnen de dag met een heerlijk ontbijt en een watermeloen. Iedereen is weer zo goed als van de darmklachten af, dus we hebben er lekker van gegeten. Al het begin was goed vandaag. De bus stond om 8.30u bij het hotel, zodat wij ook op tijd bij het project waren. En eenmaal daar aangekomen, stonden ook de bouwmeester en de kinderen al op ons te wachten. Onze laatste werkdag van deze week kon beginnen. Alle vrouwen naar het kinderwerk en de mannen naar de bouw (wat uiteraard in de smaak viel bij de bouwmeester).

  Vandaag hebben we het met de kinderen over Noach gehad. Marjolein v. Z. vertelt het Bijbelverhaal aan de hand van afbeeldingen. De kinderen luisterden aandachtig; je kon weer een speld horen vallen. De kinderen hebben een vlaggetje gemaakt met daarop een tekening over Noach. Sommigen maakten een regenboog en anderen de ark met dieren. Aan het einde werden deze aan een lijn gehangen. Daarna konden de kinderen nog een kleurplaat kleuren. We zijn erg creatief geweest vandaag, want we hebben ook een tamboerijn gemaakt met de kinderen. Twee kartonnen bordjes met rijst er tussen en versierd met verf, stickers en slierten. Er is ook weer veel gezongen, maar dat ging even iets anders dan normaal. In plaats van dat wij de kinderen een liedje leerden, leerden de kinderen ons verschillende liedjes. En dat is met veel klappen, dansen en gebaren. Erg leuk! Afgesloten met stoelendans en toen moesten we afscheid nemen. Een van de kinderen deed een dankwoordje en daarna hebben we een groepsfoto gemaakt met alle kinderen van deze week. Volgende week komen er weer andere kinderen.

  De lunch: spaghetti, dat viel bij iedereen in de smaak. Helaas kreeg Bas dus niet de kans om nog wat extra te eten.

  Op de bouwplaats stond Frank paraat en had er zin in vandaag, want er moest veel gebeuren. Een van de belangrijkste taken was om het dak van de keuken af te slopen. Daar lagen hele mooie asbest plaatjes op, maar dat was volgens Frank niet schadelijk. Uiteraard hebben we ze allemaal heel gehouden, dus er was niks aan de hand. Verder moesten de poeren uitgehakt worden, zodat we een kist konden zetten om de muren aan elkaar te storten. Dit was allemaal niet zo erg, maar er ontstond paniek bij de bouwmeester, want het was namelijk al 15.00u. Toen de kisten eenmaal stonden en het beton weer met de hand was gemixt, ging het bij de eerste pilaar mis. We hadden de hele kist volgestort, zo’n 2,5 meter, maar die kon de druk niet houden en barstte uit elkaar. Na dit voorval wist Frank ook even niet waar hij het zoeken moest en ging uit z’n stekker. De bus was inmiddels ook alweer gekomen en eigenlijk zouden we naar het hotel gaan, maar de mannen zijn een uurtje langer gebleven en de pilaren zijn gestort.

  Ook hebben we een aanrechtblok geplaatst, waardoor we aan het einde van de dag een happy Frank hadden.

  De vrouwen zijn om 16.00u al wel met onze bus richting het hotel gegaan. Onderweg werd er onderhandeld met de chauffeur om te stoppen bij het tankstation. De hele chips voorraad is opgekocht – er was geen Pringles-bus meer te vinden. Als een kind zo blij, zijn we doorgereden naat het hotel. Vanavond bij het spel zullen we de inkopen tot op het laatste chipje opeten.

  We kijken uit naar het weekend. Morgen (vrijdag) vertrekken we uit dit hotel naar Cape Coast. Wij hebben er zin in. Tot morgen, trouwe volgers!

  PS: Inmiddels zijn we op de nieuwe locatie aangekomen. De internetverbinding hier maakt het op dit moment echter even onmogelijk om foto’s te plaatsen, dus die houden jullie nog tegoed!

  Bevrijd een kind van armoede

  Meer van deze reis beleven?