Samenwerkvakanties

Laatste reisverslag

 • Laatste reisverslag

  7.30u ontbijt, 8.30u in de bus (werd 8.45u) en 9.00u op het project.

  Helaas, bouwmeester Frank was wederom te laat. We zijn ondertussen begonnen met het in elkaar zetten van bekisting. Na deze geplaatst te hebben, kwam de bouwmeester weer aanlopen en vertelde ons dat we deze weer konden verwijderen. Als ‘grap’ hebben we hem even duidelijk gemaakt dat hij op tijd hoort te komen en niet elke keer smoesjes kan gebruiken. Daarna zijn we begonnen met de draagbalken voor het dak. Er werden sparingen uit het metselwerk van de topgevel gehakt. De bouwmeester vertrouwde ons hierbij niet helemaal, waardoor 8 man stond te kijken hoe meneer in zijn eentje alle sparingen aan het uithakken was. We zijn inmiddels wel wat gewend aan zulke fratsen en er was dan ook niemand die zich druk maakte en er werd gewoon lekker pauze gehouden (en ondertussen hebben we wat gerecyclede spijkers rechtgeslagen).

  Bij het kinderwerk werd het verhaal van Noach verteld en daarna een kleurplaat gekleurd en een vlaggetje geknutseld. Vervolgens lekker naar buiten gegaan voor een volley- en voetbaltoernooi. De kinderen werden in 5 groepjes opgesplitst en na een leuk sportief én fanatiek toernooi te hebben gehad, werden de kinderen verrast met een mooie medaille.

  Daarna werd er geluncht. Op het menu stond rijst met pittige gehakt en groente. Iedereen zat te smullen, nou niet iedereen, maar Dirk wel, die had namelijk weer lekkere sultanas 😉

  Vandaag was er voor de 4 nieuwe sponsorkinderen de gelegenheid om hun sponsors te ontmoeten. De kinderen (van andere projecten uit de regio) hebben een ochtendje meegedraaid met het kinderwerk. Dit was een hele leuke ervaring, want hierdoor konden de sponsors en de kinderen elkaar ook in het echt een beetje leren kennen. Ook was er voor ons gelegenheid om in kleine groepjes op bezoek te gaan in een Ghanees huisje. Het was een interessante en goede ervaring, om te kunnen zien hoe de mensen hier echt leven. Dit heeft op iedereen diepe indruk gemaakt. Het is wonderbaarlijk hoe hele gezinnen hier – zonder te klagen – op elkaars lip wonen in een heel warm hokje van 3 bij 3 meter. Na dit gezien te hebben, begrijpen we ook waarom het leven op straat hier tot in de late uurtjes doorgaat. Binnen is simpelweg geen ruimte om normaal te zitten, tv te kijken of bijvoorbeeld een spel te spelen.

  Het volgende onderdeel van het programma was de djembeles. De leraar was erg enthousiast en het was een herrie van jewelste met zijn allen. 22 djembes maken namelijk een hoop herrie, maar het was geslaagd! Na het avondeten hebben we samen met Nanda de vakantie geëvalueerd. Het ging over hoogtepunten, dingen die we geleerd hebben deze vakantie, onvergetelijke dingen en onze verwachtingen. We kunnen wel zeggen dat we op een lijn zaten als groep. Zo vond vrijwel iedereen de vakantie één groot hoogtepunt en was de hele vakantie ook boven verwachting. Onvergetelijke dingen waren o.a. het huisbezoek en voor de 4 sponsors de ontmoeting met hun sponsorkind.

  Morgen nemen we afscheid van alle kinderen die de afgelopen 2 weken hebben deelgenomen aan het programma en hopen we met het dak bezig te gaan. ’s Middags gaan we naar de souvenirmarkt, uiteten en daarna rechtstreeks naar de luchthaven. Dus dit is helaas onze laatste reisverslag.

  We willen al onze volgers bedanken voor het ‘meereizen’ en alle leuke reacties. Het gaf ons moed, voldoening en plezier. Daarnaast willen we jullie ook allen van harte uitnodigen voor de terugkomavond op 5 september. Deze zal plaatsvinden in het Dorpshuis in Westbroek. De avond start om 19:30u (zal open vanaf 19.00u) en duurt ongeveer een uur.

  Nogmaals dank en tot vrijdagochtend!

  Groetjes,
  Bas, Tim N., Tim de W., Jeroen en Rik N.

  PS van Samenwerkvakanties: de groep is vanochtend veilig aangekomen in Nederland. Zowel wij als de medewerkers van het project willen graag alle reizigers en een ieder die deze reis heeft mogelijk gemaakt bedanken voor zijn/haar inzet/bijdrage en nogmaals super bedankt voor het meenemen van de extra koffers! De tijd vloog voorbij met jullie gezelligheid en jullie hebben echt super veel werk verricht: TOP!

  Meer van deze reis beleven?