Samenwerkvakanties

Maandag; 1e projectdag van de 2e week

 • Maandag; 1e projectdag van de 2e week

  Hallo trouwe volgers (uit het mooiste dorp van Nederland – en omstreken),

  Na weer een overwinning van uiteraard de mannenbroeders, konden we met een gerust hart gaan slapen. Toen de vrouwen na afsluiting van het spel met hangende pootjes naar bed gingen, hebben zij op advies van de mannen nog een uurtje of drie uitgehuild. Vanmorgen (maandagmorgen) weer ontwaakt in ons vertrouwde hotel en – zoals altijd – om 7.30u aan het ontbijt. Er komen steeds meer crackers op tafel, want het brood begint sommigen wat tegen te staan. We hebben onze maagjes weer kunnen vullen om op tijd naar het project te vertrekken. Zoals in Ghana te verwachten: de bus had problemen en was daardoor een half uur later en bouwmeester Frank maakte het – met om 10.30u aankomen – nog bonter! Uit verveling zijn we wat spijkers recht gaan tikken. Toen Frank aankwam vertelde hij dat hij iemand op visite had vanochtend. Dat kan hier blijkbaar gewoon op maandagochtend; misschien een goede smoes om in Nederland ook te proberen?

  Gelukkig waren de kinderen wel keurig netjes op tijd en kon het kinderwerk meteen om 9.00u van start. Weer een nieuwe groep kinderen, maar hetzelfde programma als vorige week. Als eerste een paar liedjes gezongen, waarbij de kinderen meteen al erg leuk mee deden. Toen weer het Bijbelverhaal verteld over het verloren schaap en de Goede Herder en daarna de verwerking gedaan met het spelletje ‘Zoek het schaapje’. Na het spelletje hebben de kinderen een tekening gemaakt en kregen ze allemaal een wit t-shirt die ze mooi versierd hebben. Vervolgens was er een spetterende sketch door Kim en Marjolein van V.

  Ondertussen is er op de bouw gewerkt aan de bekisting van een betonnen balk, die boven op de muren komt. Voor ons doen niet helemaal recht, maar volgens de bouwmeester helemaal top. Na het middageten (rijst met pittige saus en voor sommigen dus alleen Sultana’s), kon er worden gestort. Natuurlijk eerst weer met de hand beton mengen, maar daar zijn we ondertussen professionals in geworden. Het was wel zweten, want de zon stond de hele dag aan een heldere hemel. Omdat we ook graag een beetje willen bruinen, hebben de bouwers de kledingvoorschriften overtreden door de shirts uit te trekken. Dit gaf veel bekijks, maar ook veel opluchting. Aan het einde van de dag was de bouwmeester weer helemaal blij met onze prestaties. Hij deed nog even zijn best om alle namen goed uit te spreken en we hebben dan ook nog even smakelijk gelachen met z’n allen.

  De kinderen werden ’s middags vermaakt met echte oud-Hollandse spelletjes. We waren mooi op tijd klaar en konden dus op een mooie tijd terug naar het hotel, ware het niet dat de bus ons een uur en een kwartier liet wachten. De vrouwen zijn vast aan de voorbereidingen voor de volgende dag begonnen, terwijl de jongens zich groen en geel ergerden over de buschauffeur.

  Na een heerlijke koude douche weer fris aan tafel voor de broodmaaltijd. Deze keer met knakworst en een sinaasappel. Deze sinaasappels worden dun geschild zodat de schil er deels af is. Dan wordt er een gaatje/kommetje bovenin gemaakt. Via dit gat kun je dan het sap eruit slurpen/drinken. Tactiek: hoe harder je knijpt, hoe meer sap je uit de sinaasappel krijgt. Zometeen hebben we nog een Bijbelstudie, een spel en dan gaan we weer op naar de volgende dag.

  Groeten,
  Dirk, Martijn en Rick

  Meer van deze reis herbeleven?