Samenwerkvakanties

Dag 1: De heenreis

 • Dag 1: De heenreis

  Vandaag is het zover: op stap naar Ghana! De koffers gepakt en iedereen vertrekt met eigen vervoer naar Schiphol. Een grote groep gaat met de trein en het is een leuke ontmoeting in Heerenveen waar de een na de ander binnendruppelt. Uiteindelijk zijn we met 16 personen! Alles verloopt prima, we kunnen allemaal bij elkaar zitten en de sfeer zit er meteen goed in. Leuk om meteen ervaringen uit te wisselen en verwachtingen over de tijd in Ghana. We vallen op en medepassagiers zijn benieuwd waar we heen gaan en we hebben meteen al boeiende gesprekken.

  In 2 uur zijn we op Schiphol waar we verzamelen bij het Meetingpoint en de rest van de groep ontmoeten. Na een korte meeting gaan, uitgezwaaid door wegbrengers gaan we met 24 personen op pad. Allereerst de bagage afgeven, hier blijkt al meteen dat we een team zijn. De een heeft de koffer te zwaar, de ander heeft nog ruimte. We verdelen we alle spullen en passeren de douane. Via de Holland route komen we bij de gate terecht. Hier volgt nog een grondige controle van spullen en een scan van elke persoon. Alle verloopt vlot en al snel kunnen we aan board.

  Dankzij Fernand die ons heeft ingecheckt, kunnen we bij elkaar zitten. We hebben een prachtige tocht en genieten van het mooie vliegtuig en alle voorzieningen aan boord: goede catering, eigen scherm om films te bekijken, een spel te doen of de vliegroute te volgen. Na een tocht van 6,5 uur komen we in Accra aan waar het tegen acht uur is. Uit het vliegtuig merken we de verandering van temperatuur, maar door een windje is het best lekker.

  Dan hebben we onze eerste Ghana ervaring en die is meteen goed. Mensen zijn vriendelijk, hebben plezier en veel geduld. Dat laatste hebben we wel nodig, want het duurt wel even voor ieder de koffer heeft. Dan volgt een hartelijk welkom van Nanda & Reüel, het kost wat tijd en we houden gelijk iedereen op. Dan met z’n allen naar de bus die al klaar staat.

  Met vereende kracht wordt de bagage in de bus getild en rijden we naar het Diplomat Beach Resort. Ook al is het donker, we kijken onze ogen uit wat we allemaal zien en het leven dat er nog op straat is. De weg wordt steeds slechter en het laatste deel van de tocht hobbelen we omhoog en naar beneden. De buschauffeur Joseph haalt ware kunsten uit om de bochten om te kopen en we bedanken hem met luid applaus. Hij is de hele tijd bij ons samen met zijn zoon Joseph.

  Om 22.00 uur zijn we gearriveerd en is het tijd om alles uit te laden en de huisjes te bekijken. Het is een prachtige locatie vlak bij zee. We hebben hier 4 huisjes die er goed uit zien. Toch moeten we wel even wennen aan alle veranderingen. We zoeken onze plek en komen bijeen voor een korte meeting.

  Nanda heet ons welkom, legt het programma uit en deelt wat handige tips. Daarna kunnen we nog ons geld wisselen en besluiten wat we gaan doen. Een groot deel van de groep drinkt nog wat op het terras met uitzicht op de oceaan waar een lekker windje waait. We wisselen wat ervaringen uit en beginnen ons al thuis te voelen. We vullen allemaal onze flesjes met (gefilterd) water uit de blauwe ton, die erg belangrijk is en continu met ons meegaat! Dan is het wel bedtijd. Ook al is het net 12 uur, de Nederlandse tijd is 2 uur ’s nachts en we zijn wel toe aan rust.

  Geweldig dat we in Ghana zijn en dat het avontuur hier kan beginnen!

  Meer van deze reis beleven?