Samenwerkvakanties

Dag 11: Maandag, reisdag

  • Dag 11: Maandag, reisdag

    Ik begin met goed nieuws: Suzanne is weer uit het ziekenhuis! De dokter heeft vanochtend gelukkig gezegd dat ze vandaag met ons mee mocht naar Accra. Bloedonderzoek wees uiteindelijk uit dat Suzanne een bacteriële infectie in de darmen heeft. Daarvoor krijgt ze nu antibiotica. Sinds vandaag voelt ze zich ook beter. Ze is alleen nog erg moe en ze voelt zich nog zwak. We gaan er vanuit dat ze nu weer helemaal opknapt.

    Vandaag hebben we ongeveer 5 uur in de bus gezeten om van Cape Coast naar Accra te komen. Daarna kochten we souvenirs op een grote markt voor toeristen. Als je goed kunt afdingen kun je voor een fijn prijsje hele mooie Afrikaanse spullen kopen. Vervolgens bezochten we nog twee winkels: een stoffenwinkel en een fair-trade winkel. We verblijven weer in het hotel waar we de eerste dagen ook waren.

    Morgen gaan we aan de slag bij het tweede Compassion project, hier in Accra. We hebben er zin in en zijn benieuwd naar de kinderen! Leuk om te kunnen ervaren wat de verschillen zijn tussen het project in het plattelandsdorpje Awutu Bawjiase en de miljoenenstad Accra.

    Meer van deze reis beleven?