Samenwerkvakanties

Dag 12: Het tweede project

 • Dag 12: Het tweede project

  Dinsdag: de eerste projectdag in Accra! We rijden van ons hotel naar de kerk, in het midden van de stad gelegen. Overal om ons heen rijden auto’s en zo af en toe gebruikt de chauffeur de grootte van zijn bus en zijn toeter als troef om in de drukte een plekje in de file te veroveren. Na ruim een halfuur rijden komen we aan bij het project. De sfeer is anders dan die in Awutu Bawjiase. Een imposante kerk met drie verdiepingen en wat lokaaltjes op de begane grond, vormen de faciliteiten van de kerk. De lokaaltjes zijn in één gebouwtje, en hebben een halve muur als afscheiding. Het bouwteam gaat daar met triplex-platen de wand afmaken.

  Mij (Andrew) valt ook op dat de kinderen minder ‘aanrakerig’ zijn. Er zijn wel kinderen die het leuk vinden om mijn hand vast te houden of op de foto te gaan, maar ze vinden het niet zo bijzonder een blanke te zien als de kinderen in het dorp. Tegen etenstijd is de bouwploeg klaar met de eerste wanden. Morgen wordt het vervolgd en ondertussen worden kapotte “Ot en Sien”-bankjes gerepareerd.

  Het middageten was trouwens heerlijk! Lekkere rijst met saus en groente. Het werd keurig op een tafel, als lopend buffet, aangeboden. De kinderen en wij wasten keurig de handen en vormden daarna een lijn voor de buffettafel. Normaal krijgen de kinderen ook zo hun eten, op zaterdag. ’s Avonds is te merken dat iedereen erg moe is. Toch werken de kinderwerkers nog hard aan de brei-, haak- en punnik- werkjes. Wat een inzet!

  Nog twee nachtjes in dit hotel. Het aftellen is nu echt begonnen.

  Meer van deze reis herbeleven?