Samenwerkvakanties

Dag 13: De tweede projectdag in Accra

 • Dag 13: De tweede projectdag in Accra

  Vandaag, woensdag 24 augustus, wederom aan mij de eer een stukje te schrijven, dit is ook gelijk het laatste stukje dat ik schrijf voor dit reisdagboek. Ik zit op dit moment onder het paviljoen van Diplomat Beach Resort. Op de achtergrond hoor ik de oceaan bulderen. Iedereen heeft zojuist zijn koffer ingepakt en is klaar om naar huis te gaan, fysiek, geestelijk en mentaal. De helft van de groep ligt al te slapen en de andere helft is nog bezig met voorbereidingen voor het kinderwerk van morgen. Vandaag hebben we een grote slag geslagen met het kinderwerk, dat is mooi want dan kunnen we morgen alles afmaken. Oooh heerlijk, Karin komt aanlopen met verse mango en papaja!

  De bouwers hebben vandaag de wanden afgemaakt en de schoolbanken gerepareerd. De klaslokalen zijn door de bouwers schoongemaakt en ingericht; klaar voor gebruik. Dit betekent dat de bouwers hun werk hebben afgerond en morgen lekker mogen ontspannen op het strand.

  Vandaag hebben Elly en Roelina een bezoek gebracht aan Grace Nineh, het meisje dat door de Evangelische Open Thuis Gemeente gesponsord wordt. Het was indrukwekkend te zien hoe zij leeft en hoe blij ze zijn met alle hulp die ze aangeboden krijgen van Compassion.

  Aan het eind van de middag had er een groep de mogelijkheid om even op de markt te kijken. Tsjonge jonge, wat een gebeurtenis zeg zo’n Ghanese markt. Allerlei geuren van vlees, vis, zeep, groentes, enz. door elkaar. De kraampjes staan hutje mutje op elkaar gebouwd en we liepen er als enige blanken rond, wat een bijzondere markt vergeleken bij een Nederlandse markt.

  Bij aankomst in het hotel hebben we een broodmaaltijd gehad. Na de dagelijkse evaluatie, begon het inpakken van de tassen. We hebben allemaal ineens meer ruimte in de koffers omdat het bouwmateriaal en het kinderwerkmateriaal hier kan blijven. Morgen gaan de bouwers naar het strand en ronden de kinderwerkers hun brei-, haak- en borduurwerk af. Om 22.00 uur, Ghanese-tijd, hopen wij naar huis te vliegen. Tot overmorgen, rond 6.40u hopen we op Schiphol aan te komen!

  Meer van deze reis herbeleven?