Samenwerkvakanties

Dag 3: Kerk en djembe-les

 • Dag 3: Kerk en djembe-les

  Vanochtend zijn we naar een echte Afrikaanse dienst geweest. Toen we binnenkwamen werd er al behoorlijk geswingd! We hebben een lied gezongen, in het Nederlands en daarna in het Engels. Waarschijnlijk vonden ze ons stijve harken, want daarna lieten ze ons zien hoe je op z’n Afrikaans danst en nodigden ze ons uit om allemaal mee te doen vooraan in de kerk. Dat werd dus een swingend dansfeest in de kerk! De preek over ’tevreden zijn met wat je hebt’ werd met veel humor en vurige passie gebracht. We werden warm welkom geheten, wat natuurlijk gepaard gaat met veel handen schudden. Na de dienst kregen we een frisdrank aangeboden en wilden mensen kennis met ons maken en zelfs e-mailadressen uitwisselen.

  ’s Middags hadden we vrije tijd en ging een grote groep naar het strand vlakbij het hotel. Prachtig die grote golven die over de rotsen slaan. Het weer is hier heerlijk, niet te warm en vaak een windje. Op een met stukjes hout zelf gemaakte drumstel en een echte gitaar, speelden Rodney en Hessel relaxte muziek.

  Daarna was het tijd voor een djembe-les. Iedereen deed goed zijn best. Op het eind hebben we ook hier gedanst! Een echte Afrikaanse dansdag dus! Tijdens een wandeling in de pauze zagen we een mooi kleurenpallet van vissersboten en het bijbehorende arme visserswijkje. Na afloop van de djembe-les hebben sommigen van ons een djembe gekocht. Bij het hotel stond het warme eten al klaar; rijst met rundvlees en een lekker sausje.

  Iedereen begint steeds meer te wennen aan de cultuur en omgeving en voelt zich steeds meer thuis.

  Naast nog even zwemmen of poolen, gaan we vanavond de koffers inpakken, want morgen gaan we naar ons eerste project, waar we vier dagen zullen verblijven. Er is daar (waarschijnlijk) geen of een hele slechte internetverbinding, dus niet gaan stressen als er een paar dagen geen updates worden geplaatst. Geen bericht, is goed bericht.

  Meer van deze reis herbeleven?