Samenwerkvakanties

Dag 8: Luxe in Cape Coast

 • Dag 8: Luxe in Cape Coast

  Cape Coast! Daar zijn we nu met z’n allen in een prachtig hotel! Het heet Hans Cottage Botel en je hebt er een zwembad, een tennisbaan en als bijzondere attractie… ’tamme’ krokodillen! Vanochtend vertrokken we om 9.30u uit Awutu Bawjiase en na een bustocht van drie en een half uur kwamen we hier aan. Tijdens de busreis keken velen van ons uit het raam, waar je een prachtig groen landschap met wat bergen en vele palmbomen kon zien. Ook werden de ‘eerste’ hutjes van leem aanschouwd.

  Wat ook opvalt zijn de vele tv-antennes, die je overal aan palen boven de huizen uit ziet. Halverwege stopten we bij een tankstation, waar een winkeltje met allerlei westerse koekjes, chocola en chips was. De prijzen waren wel vrij hoog, maar toch konden we niet allemaal de verleiding weerstaan, dus liepen we de bus in met een paar van deze luxe-artikelen.

  Toen we bij het hotel aankwamen en het zwembad zagen, waren we allemaal zéér blij. Bij binnenkomst werd gelijk gecontroleerd of alle kranen en watertoevoer het goed deed. En, ja hoor! We kunnen hier weer prima douchen! Vandaag heb ik trouwens weer voor het eerst een Afrikaanse-banaan op. Toen herinnerde ik me ineens weer hoe smakeloos de bananen in Nederland zijn, in vergelijking met deze. Als je dit geproefd hebt, wil je eigenlijk niet meer anders.

  Vanavond hebben we lekkere spaghetti gegeten. Na een korte groepsbijeenkomst kon ieder weer zijn eigen weg vervolgen. De meesten zijn toen nog een bakje koffie of een slokje cola gaan drinken. Dat was uiteraard erg gezellig. We zien uit naar de rest van de dagen hier!

  Meer van deze reis beleven?