Samenwerkvakanties

Dag 9: Zwemmen en krokodillen

 • Dag 9: Zwemmen en krokodillen

  Zoals jullie weten zijn we gister (vrijdag 19 augustus) aangekomen in Cape Coast. Vandaag zouden we eigenlijk een fort bezichtigen maar dat is niet gelukt, misschien gaan we dat morgen doen. In plaats van het fort bezichtigen, hebben we mogen genieten van de luxe die dit hotel en het bijbehorende restaurant te bieden hebben.

  Velen van ons hebben bijvoorbeeld een heerlijke warme douche gehad en we hebben met elkaar al hele stapels kleren, handdoeken en beddengoed laten wassen in een wasmachine. We kunnen hier gebruik maken van internet en zo is er ook al wat mail-contact geweest met het thuisfront.

  Het was vandaag een rustige dag en de meesten van ons vonden dat heerlijk. We konden lekker genieten van de zon en iedereen die dat wilde, kon een duik nemen in het zwembad voor wat verkoeling. Het zwemmen trok aan het begin van de dag wel wat bekijks, want lang niet alle Ghanezen kunnen zwemmen. Vandaag was een echt ‘vakantiedagje’ met spelletjes spelen en boeken lezen, maar het hoogtepunt van de dag was toch wel met de krokodillen op de foto.

  We hebben geen idee hoeveel krokodillen er hier rond het hotel zwemmen, de getallen die door de medewerkers worden genoemd variëren namelijk van 50 tot 200, maar het is leuk dat zo af en toe een aantal krokodillen zich even laten zien. Om het restaurant heen is een meer waarin de krokodillen zwemmen. Deze komen dan ook rustig even boven drijven als je lekker aan het ontbijten bent. Als de zon begint te schijnen komen er een aantal op de kant en je mag ze dan ook aanraken. Als je het durft mag je er dan ook even op zitten! Het is wel aan te raden dit te doen wanneer de krokodillen net gevoerd zijn, zodat ze geen trek in jou krijgen. Het voelt heel bizar om tussen de krokodillen door te lopen zonder dat er een hekje voor zit. Wel hangt er een bordje dat dit een zeldzame plaats is waar vriendelijke krokodillen zijn, dat je daarom geen dingen naar ze toe mag gooien en dat alles op eigen risico is.

  Langzaam wordt de muziek om mij heen nu ook weer wat luider. We hebben wel gemerkt dat Ghanezen echt van muziek en dansen houden. Dit gaat namelijk door tot in de late uurtjes en begint ’s ochtends ook alweer vroeg. De vaste evaluatie die we elke avond hebben is begonnen, dus ik zal daar maar snel naar toe gaan.

  Meer van deze reis herbeleven?