Dag 5, zaterdag 10 november

We komen al aardig in ons ritme, om half acht ontbijt, kwart over acht in de bus en dan via de georganiseerde chaos die verkeer heet naar het “werk”. Men rijdt hier meestal rechts, maar als de kuilen te diep worden of er zit een ezelskar in de weg, dan kan het zomaar weer anders zijn. We beginnen onderweg al dingen te herkennen en ons thuis te voelen. In dit gedeelte van de stad zijn we in ons busje toch een soort bezienswaardigheid, of eigenlijk in de hele stad. Tot nu hebben we slechts één keer een blanke gezien, een blonde jongen op een bromfiets, dus toerisme is hier nagenoeg niet.

In het centrum aangekomen ging ieder weer aan de slag met hetgeen hij of zij gisteren gestopt was. De mannen en enkele vrouwen werken samen met enkele heel prettige mensen van de aannemer aan het nieuwe gebouw. De vrouwen die helpen in de bouw vinden dit zo mooi, dat zij bij terugkeer in Nederland waarschijnlijk bouwvakker worden. Gijke en Jaap graven gaten in de grond om papaja’s te planten. Eerst 50 stuks maar na enig aandringen onzerzijds, mogen we er nog 30 meer graven. Maar de vrouwen van het meer intelligente werk van de textielnijverheid, werken echt samen met bewoners van het centrum en ondervinden heel veel bijval en enthousiasme. Wat we hier ook doen, het geeft ieder het gevoel dat het er echt iets toe doet, en daar ging het tenslotte om. En dit alles in een mooi vast klimaat, met temperaturen tussen de 35 en 40℃.

Tussen de middag weer prima gegeten met aardappels, vlees en bakbananen. Na de middag nog even aanpakken en om 14.00u gestopt met werken. Op zaterdag werkt men hier tot die tijd en wij vonden het ook wel lekker om een paar uur extra tijd voor onszelf te hebben, tenslotte is het ook best intensief allemaal.

Wij gaan morgen voor een paar dagen naar een andere locatie, voor wat meer toeristische ontspanning en dinsdagmorgen beginnen we weer met bouwen, tuinieren en textielnijverheid.

Er heerst in de hele groep een prima sfeer en vinden hier waar we voor kwamen. Daarnaast willen we iedereen bedanken voor de vele leuke, lieve en positieve reacties op onze blog.

Gijke en Jaap

21 reacties op “Dag 5, zaterdag 10 november

 • Anneke Jongerius

  Wat een leuk reisverslag, en mooie foto’s.Een hele ervaring voor jullie.
  Veel plezier met elkaar.
  Ko en Anneke Jongerius.

 • Wim en Marja Gorter

  Vanmorgen jullie eerste fotoos van BF vertoont! Ze kregen grote bijval, leuk hoor de hene kerkgemeenschap leeft met jullie mee

 • Piet van Bemmel.

  Hallo , leuk om elke dag te volgen waar jullie mee bezig zijn, zo leeft het voor de thuis blijver ook.
  Vanmorgen in de kerk tijdens de collecte lieten ze foto’s zien en er waren leuke en zeer positieve reacties.
  Velen lieten de groeten doen ze wensen jullie nogmaals een goede en vooral ook leuke tijd toe.
  Een hartelijke groet vanuit een regenachtig Oudewater.

  (mooi om zien dat het er wat toe doet)

  Ook nog enkele lotgenoten gesproken, en voor de geruststelling, het gaat aan het thuis front ook goed.

  Piet van Bemmel.

 • Mariette vd Brugge

  Wat een gezelligheid onder elkaar en mooi om te zien wat jullie voor deze mensen kunnen betekekenen. René en Mariette vd Brugge,

 • Ria Brandenburg

  Wat leuk om jullie van dag tot dag te kunnen volgen. Jullie zijn echt goed bezig!! Allemaal veel sterkte (in de warmte) en plezier toegewenst. Lieve groet, Ria Brandenburrg

 • Jan van Wijk

  Beste allemaal, wat ik fijn vind is te lezen dat jullie daar vinden waarvoor jullie zijn gegaan en waarvoor jullie al jullie acties hebben gedaan. Met hartelijke groeten, Jan van Wijk.

 • Harm & Jolanda DR888

  Heel mooi dat het goed gaat en hopenlijk genieten jullie ook van de dienst in Ouaga en van jullie toeristische uitstapje(s).

 • Ans van Jaarsveld

  Wat een blije gezichten op de foto’s. Na de cultuuromslag die jullie ervaren hebben, is het mooi om te zien wat jullie voor de mensen daar betekenen.
  Met de vaardigheden die jullie hen leren, kunnen ze na jullie vertrek verder. Jullie missie is met recht nu al geslaagd. Ga met dit plezier verder en geniet ook van de vrije momenten.

  Hartelijke groeten,
  Ans van Jaarsveld.

 • Corrie en Jaap de Wit

  Een groet vanuit een herrfsterig kikkerlandje.
  Dit moet voor jullie toch wel een bijzondere ervaring zijn. Waarschijnlijk wel een hele goeie.
  Nederland gilt om goed geschoolde bouwvakkers. Grapje hoor. We bewonderen jullie en wensen jullie verder veel plezier samen en heel mooie ervaringen.

  Met lieve groeten
  Corrie en Jaap

 • Alda van Schaik

  Hallo allemaal,
  Iedere dag lees ik met plezier het nieuwe reisverslag! 👍🏻 Zo mooi om op de foto’s te zien dat de “missie” nu al geslaagd is. Al die blijde gezichten van jullie en de bevolking daar.
  Een superteam zijn jullie met elkaar. Geniet van de “vrije tijd” en succes voor de komende week!
  Groetjes vanuit Oudewater
  Alda van Schaik

 • Joke

  Zo leuk om jullie verslagen te lezen, ik merk dat ik er steeds meer naar uit ga kijken. Veel succes nog.
  Groetjes van Joke Weerstand

 • Francis

  Wat een mooie foto,s zo kleurrijk ook. Werkse nog en vooral geniete zo samen ver weg..en door deze mail , zo dicht bij ! Groeten Aartjan en Francis

 • Janny en Bram Verweij

  Na de kerkdienst van vanmorgen maakten we een praatje met Piet van Bemmel en Gijs Hoogendoorn. Wat begrijpen die twee elkaar goed, zeg.
  Sterkte en voldoening met het vervolg.

 • Sippy Klercq

  Wat leuk om jullie reisverslagen te lezen. En wat knap dat jullie al dat zware werk doen in die hitte!
  Wandelingen maken in die hitte was al heftig maar werken…!! De wereld ziet er wel even anders uit dan thuis he?! Hoe ziet jullie eigen verblijf er eigenlijk uit ? Veel plezier, sterkte en pas goed op je zelf.
  Hartelijke groet, Sippy Klercq

 • Magda Raaphorst

  Wat een mooie foto’s geeft een goed beeld van wat jullie daar allemaal mee maken.Een ervaring om niet snel te vergeten voor iedereen veel werkplezier daar en nog een week met veel nieuwe ervaringen en indrukken gewenst vanuit een nat Bussum.
  Veel succes nog en pas goed op elkaar.

  Knuffel voor jou zusje!

  Magda

 • Theo en Marian Boere

  Wat mooi om te zien wat jullie met elkaar doen.Al is er dan veel armoe wij zien alleen maar
  lachende mensen.Veel plezier met zijn allen en ook nog tijd voor ontspanning.Via de site kunnen
  we goed volgen wat er gebeurt.

 • Jeannette Bakker

  De blog gevonden …. wat een mooie foto’s en verhalen. Wat zijn jullie snel ingeburgerd. Het ziet er vrolijk uit . Wat een mooie ervaring en ik denk niet alleen voor de Oudewaterse groep. Zo te zien genieten de lokale vrouwen van de aandacht en gezellige sfeer. Geniet met volle teugen, jullie doen prachtig werk. Nog een fijn verblijf en maak mooie herinneringen. Groetjes Jeannette Bakker Haastrecht

 • Lotte

  Toppers! Gaaf om te zien en lezen dat het uitpakt zoals gepland!! Best wel een beetje jaloers dat jullie deze onwijs toffe ervaring mogen opdoen!
  En lieve moepsie! We missen je toch best wel hoor!
  Onwijs veel succes en plezier gewenst!

 • Cor van Dijk

  Wat een mooie foto’s ziet er ook wel gezellig uit veel plezier weer.
  Groet Cor.

 • Alex

  Wat een mooie verslagen van jullie reis, leuk om op de hoogte te blijven van jullie goede werk daar, veel succes verder met zijn allen!
  Vooral de groeten aan Marian en Anja 😉

  Groetjes Alex en Jannie

 • Radna

  Hoi Ton,

  Wat leuk om zo mee te kijken met jullie mooie reis. Geniet ervan. Groetjes Radna

Reacties zijn gesloten