Kerkdienst, park en uit eten

Om 6.45u stipt zat iedereen deze zondagochtend (dag 13) aan het ontbijt. De kerkdienst van vandaag zou namelijk beginnen om 8.00u en wij zouden natuurlijk op tijd zijn gekomen, maar… helaas heeft iemand zich verslapen, wij waren het niet… (de buschauffeur).

Toch kwamen we op tijd om door de mannen met detectoren gecontroleerd te worden en het begin van de kerkdienst mee te maken. Vandaag hadden we een Afrikaanse Franstalige dienst met een groot koor waar de voorganger uit volle borst, op geheel eigen wijze, doorheen zong. (Onder ons waren er die makkelijker met hem meezongen dan met het koor.)

De mensen om ons heen zagen er prachtig uit, het was een fleurig kleurrijk geheel waarbij wij volgens Jaap maar lelijk en grijs afstaken (echt leuk hoor, zo’n reisgenoot die de waarheid denkt te spreken). Nadien stond de koffie klaar bij onze accommodatie (helaas alweer zonder appeltaart).

Na een snelle omkleed-actie vertrok er een delegatie te voet naar de markt. De eerste stop was een stoffenwinkel. Daar heeft Rien ontdekt waarom je beter niet kunt gaan winkelen met negen vrouwen als je zelf belangstelling hebt voor brommers. De eigenaar van de stoffenwinkel had wel een gouden dag, en wij ook. Op de markt ging Helma volledig los met het kopen van souvenirs. De rest volgde gedwee.

Weer terug in ons onderkomen hadden we voor het eerst in twee weken siësta (eindelijk beginnen we het Afrikaanse ritme te snappen). Om 16.00u vertrokken we voor het volgende uitstapje. Per bus zijn we naar het park gegaan. We hebben hier een heerlijke wandeling gemaakt en genoten van de warme frisse lucht en het groen. Tot onze verrassing  lagen er ineens vier krokodillen op ons pad (ok, net ernaast, maar spectaculair was het evengoed). Aan het einde van het park lag het “Artis” van Ouagadougou waar we onder begeleiding een rondje doorheen hebben gelopen. Een aantal van ons was het meest onder de indruk van de grote duizendpoot die vrij rondliep.

Vanuit het park zijn we te voet naar een restaurant gegaan. Alweer moesten we langs mannen met detectoren in de hand. Maar goed, dat was erg de moeite waard, want eenmaal binnen keken we onze ogen uit. Alles wat binnen stond was te koop en dus ook de moeite van het bekijken waard. Het restaurant had verschillende afdelingen die waren gebouwd zoals de verschillende stammen in Burkina Faso dat doen. Er was een ruimte gemaakt zoals de nomaden hun huis bouwen, een houten dak met daarop kamelen huiden. Ook was er een ruimte waar het dak gemaakt was van hout met grond, zoals ze dat in een ander stuk van het land maken (we weten even niet meer welk stuk ook alweer). In het restaurant hebben we kennis gemaakt met de familie van Nanda, zij aten met ons mee en het was erg gezellig.

Het eten was “vurrukkulluk” en het bord was mooi opgemaakt. Als toetje kregen we een glaasje mierzoete super zwarte thee. Het was een geslaagde afsluiting van alweer een mooie, uitermate warme, dag.

Vriendelijke groet,
Helma, Marian, Wilma

 

14 reacties op “Kerkdienst, park en uit eten

 • Jan van Wijk

  Beste allemaal,

  Bedankt voor jullie mooie verslagen en foto’s, ik heb er elke ochtend naar uitgekeken en ze met plezier gelezen en bekeken. Fijn om op deze manier te kunnen volgen wat jullie voor de mensen daar hebben kunnen doen. Ik wens jullie voor morgen een goede terugreis toe.

  Met groet,

  Jan

 • Jaap en Corrie

  Goeie reis naar huis.. Jullie zullen wel moeten wennen. Ook omwille van de temperatuur. Het is hier ongeveer 30 graden kouder. Ondanks jullie prachtige verslagen toch nog benieuwd.
  Tot ziens
  Corrie en Jaap

 • Alda van Schaik

  Lieve allemaal,

  Weer een mooi verslag gelezen! 👏🏼
  We gaan het missen….
  Wat zullen de mensen daar trots zijn op jullie! Het was voor hun en jullie een fijne tijd zo met elkaar maar de terugreis komt in zicht. Ik wens iedereen een goede reis terug en een “warm” welkom in het koude Oudewater!

  Lieve groet Alda

 • Albert van Oosten en Elly Vliegenthart

  Lieve mensen,
  Wat hebben we genoten van jullie verslagen! Dank daarvoor. Heel fijn om te lezen dat jullie zoveel hebben betekend voor de mensen in een ander deel van onze wereld. We wensen jullie een heel goede terugreis toe naar alle famiie en vrienden die vast met smart op jullie wachten.
  Graag weer tot ziens!
  Lieve groeten,
  Albert en Elly

 • Cor van Dijk

  Wat een mooie foto’s weer en leuk jullie verslagen te lezen, zo krijgen we een beetje mee wat jullie beleven, geniet nog van de laatste momenten en een goede terugreis.
  Verheug me erop jullie allen weer te zien in Oudewater..

  Groet Cor.

 • Kerstin Thelin

  Jeetje, gaan jullie weer naar huis!? Ik zal jullie verhalen missen. Wat hebben jullie goed werk gedaan! Vraag: hoeveel blauwe T-shirts hadden jullie per persoon mee? Met die warmte moesten jullie toch vaak een droge aan…?
  Zal toch wel leuk worden ‘onze’ Elsbeth terug zien bij Pieremachochel!
  Goede reis terug! Kerstin

 • Han

  Voor straks een goede en veilige terugreis toegewenst en als er nog een beetje tekst t.b.v. de komende Ontmoeting kan worden geproduceerd, dan houd ik mij aanbevolen!
  Hartelijke groet,
  Han

 • Helmy Kasbergen

  Beste allemaal,

  Bedankt voor alle verslagen en foto’s. Het was mooi om jullie op deze manier te kunnen volgen.
  Jullie hebben veel betekend voor de mensen in Burkina Faso, zij zullen jullie gaan missen.
  Een goede terugreis naar het koude Nederland!

  Groeten,
  Helmy

 • Janny en Bram Verweij.

  Beetje aan de late kant om aan het Afrikaanse ritme te wennen…??? Goede thuisreis, als jullie tenminste nog naar huis willen…

 • Theo en Marian Boere

  Bedankt voor alle verslagen en foto”s Een goede reis terug naar het koude nederland
  en mogelijk zien we jullie nog eens.Ton spreken we zo wie zo.

 • Els

  Wat hebben we genoten van jullie reisverslagen! Erg leuk om te volgen!
  En we zullen Anja er vast een keer over spreken.Goede terugreis!
  Groeten, Jacob en Els

 • Rosalien Kasbergen

  Bedankt allemaal voor de mooie verslagen en foto’s van jullie samenwerking met de mensen daar ! Mooi dat je in zo’n korte periode veel voor de mensen hebt kunnen betekenen ! Een goede reis weer terug naar huis toegewenst !
  Groet, Rosalien

 • Coby van Leeuwen.

  Dank voor die prachtige verslagen. Door iedere dag weer jullie mooie ervaringen met ons te delen,konden wij ook “ meeleven”.
  Goede reis terug en weer welkom thuis. En Elsbeth… spreek je snel hopelijk!
  Gr. Coby
  ,

 • Ria van den Heuvel

  Bedankt voor de leuke foto’s en verslagen en een veilige terugreis!
  Tot ziens in Oudewater!

Reacties zijn gesloten