Samenwerkvakanties

Over Nanda

Hallo, I’m Nanda  

Als echte wereldburger die dol is op de mooie mensen en culturen die op deze wereld zijn, vind ik het allereerst geweldig dat jij wilt schitteren tijdens je vakantie!

Samenwerkvakanties is Nanda. Ik stel mij dan ook graag aan je voor. Als je contact opneemt over jullie reis, dan help ik je persoonlijk verder en reis zelf met jullie mee om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes verloopt en het een zeer geslaagde reis wordt.

Delfts blauwe olifant

Delfts blauwe olifant

Je kunt mij omschrijven als een ‘Delfts blauwe olifant’: typisch Nederlands en Afrikaans in één. Ook al ben ik Nederlandse, doordat ik ben geboren en opgegroeid als zendingskind in West-Afrika, heeft dat deel van de wereld voor altijd een speciaal plekje in mijn hart.

Ik groeide op in Afrika en ging daar naar een kostschool. In de vakanties die ik bij mijn ouders doorbracht, zag ik in mijn omgeving vaak short-term mission trips bij verschillende zendelingen. Dat vond ik toen al zoiets moois en wonderlijks, door de bijzondere sfeer die ontstaat wanneer je als groep naar een nieuwe cultuur reist met één missie — Gods liefde laten schitteren.

Stel je voor dat iemand van de andere kant van de wereld naar jou toe komt om zijn tijd, energie en liefde te geven: dan weet je dat je écht gezien wordt en er toe doet — onvergetelijk!

Baby Nanda in Ivoorkust (1986)

Met mijn liefde voor Afrika en talent voor organiseren, werd ik ruim 15 jaar geleden gevraagd om een diaconale groepsreis te regelen. Zo kon ik de zendelingen die daar voor hele andere werkzaamheden zijn, van deze taak ontlasten. Die reis werd zowel voor mij, mijn man Reüel en de andere reizigers een levensveranderende ervaring. Zo’n werkvakantie doet iets met iedereen in de groep en daardoor wist ik al snel wat mijn droombaan was: zulke onvergetelijke reizen blijven organiseren. Daarvoor ben ik dan ook de opleiding Tourism Management gaan volgen.

Een paar jaar later begon het te borrelen in ons hart en wisten we wat God voor ons in petto had: naar Ghana verhuizen om het avontuur van Samenwerkvakanties te beginnen.

Wereldbol met vrolijk gekleurde strepen

Ondertussen hebben we twee schatten van kinderen en zijn wij weer terug in Nederland (we konden erg genieten van het leven in de Ghanese cultuur, maar scholing voor de kinderen werd een uitdaging). Wij zijn vertrokken uit Ghana, maar helaas zijn extreme armoede en ongelijkheid er nog steeds. Dat dat op deze wereld bestaat, blijft hartverscheurend en daarom dromen we niet alleen van een mooiere wereld, maar willen we ook echt iets doen om dat te bereiken.

Nanda met Joy en Mike (2018)

Als éénpitter doe ik van alles, maar mijn passie is om een bijzondere christelijke werkvakantie op maat te plannen, alles tot in de puntjes te regelen en ervoor te zorgen dat alles ter plekke naar wens verloopt. Daarom reis ik altijd mee met de groep en ben ik 24 uur per dag aanwezig om alles in goede banen te leiden. Zeker in een cultuur waar zoveel dingen anders gaan dan dat je in Nederland gewend bent, is dat geen overbodige luxe. Met Samenwerkvakanties sta je er dus zeker niet alleen voor tijdens je reis, maar werken we echt samen aan een vakantie om nooit weer te vergeten!

Onze druppel valt met God niet op een gloeiende plaat, maar op stil water. De vele verassende rimpelingen golven nog lang door — the ripple effect.

Leer mij beter kennen…

Van stralende Ghanese gezichtjes en van het weer, word ik zo vrolijk; dat mis ik misschien wel het meest in Nederland.

Mooie herinneringen leg ik graag vast, zo kan ik ze altijd terugkijken en ervan blijven genieten.

Met veel plezier kom ik vertellen over jullie avontuur naar Ghana; wat voor mij een spannend avontuur is – voor een groep staan…

Tijdens een WK of Africa Cup, ben ik behalve Nederlander opeens ook Burkinabee, Senegalees, Ghanees, Ivoriaan en Amerikaan.

— Landen waar ik heb gewoond

Een lichtje zijn voor deze wereld, is mij als zendingskind met de paplepel ingegoten.

“Mama, mogen we volgend jaar eindelijk weer naar Afrika?”

— Zoon Mike, na twee corona-zomers

Het mooiste van Samenwerkvakanties vind ik ’the ripple effect’; de reis is de druppel, wat daarna komt zijn de rimpels.

Groot fan van tweedehands; goed voor het milieu én de portemonnee.

We zijn nog niet overal geweest, maar het staat nog op onze bucketlist!

Persoonlijk kennismaken en jouw droomreis plannen?

We wonen weer in Nederland, dus ik kom graag een keer langs. Tot snel!