Samenwerkvakanties

Afscheid nemen

 • Afscheid nemen

  Hallo allemaal!

  Vandaag is voor ons de laatste dag in Ghana, en dus ook de laatste dag op het project. Het was een zeer bijzondere dag. Vanochtend zouden de bewoners naar een park met activiteiten gaan, waarvoor ze deze week opeens werden uitgenodigd. Helaas voor hun, kwam de bus niet opdagen en kon het tripje dus niet doorgaan. Omdat er ’s ochtends in eerste instantie geen kinderwerk zou zijn, kregen een paar van ons de gelegenheid om een school in de buurt te bezoeken. Dit was een zeer indrukwekkende ervaring.

  De overgebleven groep heeft het laatste bed afgemaakt, nummer acht ondertussen, en nog een paar hebben muren geverfd. In de middag was er ruimte voor afscheid. Iedereen kwam samen in de gemeenschapsruimte. Dit was een groot feest! Er werd gezongen, gelachen en er werden mooie woorden gesproken. Vooral kwam naar voren hoe blij ze waren dat wij hier 2 weken ons ingezet hebben. Volgens mij sprak de begeleider voor iedereen, want er werd bij alles wat hij zei gejuicht. Hierna werden de cadeautjes uitgedeeld die we uit Nederland hadden meegenomen. En wat waren ze blij met alleen al een tol of bellenblaas. Alsof het feest nog niet groot genoeg was, kreeg iedereen ook nog een heerlijk verkoelend ijsje.

  Straks gaan we eten en daarna nemen we echt afscheid. We vertrekken om 17 uur naar het vliegveld (vlucht KL0590: vertrek om 0.10u Nederlandse tijd en rond 7.00u hopen we op Schiphol aan te komen). We hebben allemaal heel erg genoten van de geweldige tijd hier, veel geleerd en we gaan met een rugzak vol ervaringen weer naar huis!

  Dit was ons laatste verslag vanuit Ghana. Tot straks!

  PS van Samenwerkvakanties: na een emotioneel afscheid, is de groep inmiddels op de luchthaven, aan het wachten voor vertrek naar het tropische Trynwâlden. Zowel wij als de medewerkers van het project willen graag alle reizigers en een ieder die deze reis heeft mogelijk gemaakt bedanken. We hebben het allemaal als een zeer bijzondere tijd ervaren, die helaas zomaar weer voorbij vloog!
  Meer van deze reis herbeleven?