Samenwerkvakanties

De laatste projectdagen

 • De laatste projectdagen

  He, hoi!

  Vandaag (dinsdag) zijn we weer aan de slag gegaan met het kinderwerk, het maken van de stapelbedden en het plaatsen van ramen. We begonnen vanmorgen met ons vertrouwde ontbijt, waarna een deel aan de slag ging met het klussen en de rest met het kinderwerk. Het Bijbelverhaal ging vandaag over de kinderzegening: het Onze Vader dat Jezus aan z’n discipelen leerde en dat de kinderen ook bij Jezus mochten komen. Na het verhaal gingen we uiteen in de groepen en hebben de kinderen beide kleurplaten gekleurd als verwerking van het verhaal. Ondertussen waren de klussers druk bezig met de stapelbedden en was er inmiddels een groot deel van de ramen geplaatst. Als afsluitend spelletje van de ochtend, deden we ‘knuffeltikkertje’ en nog een ander spel. Hierna was het tijd voor warm eten: fried rice met kip en groenten, heerlijk! De kok kookt elke keer heerlijk eten voor ons; we hebben het maar getroffen met haar!

  Vanmiddag was het na de siësta eerst tijd om te dansen en daarna heeft groep 1 een mooie slinger gemaakt die inmiddels in de zomerhut hangt. De zomerhut wordt steeds mooier door alles wat de bewoners hier maken. Groep 2 heeft brillen gemaakt, waar ze de rest van de middag mee hebben rondgelopen. Als afsluiter van de dag mocht iedereen bellen blazen. Super leuk vonden ze het, ook om vervolgens de bellen te vangen.

  Aan het eind van de middag is er nog een klein groepje van ons naar de lokale markt gegaan. Nog even een keer kijken of er leuke souvenirs te vinden waren. De anderen hebben met de kinderen gevoetbald of gewoon gekletst. De klussers hebben vandaag weer een stapelbed afgemaakt, het gaat echt super goed! De verwachting is dat morgen alle ramen geplaatst zijn en dan is dat deel helemaal af!

  De dag was echt weer omgevlogen toen we weer aan de tafel zaten voor avondeten. Na het eten hebben we jullie reacties weer voorgelezen van de voorgaande verhalen, heel leuk om allemaal te lezen. Elke keer weer 🙂

  Morgen weer een nieuwe dag, we hebben er allemaal weer onwijs veel zin in!

  Zomerse groet uit Ghana van Evelien (en de rest)
  Meer van deze reis herbeleven?