Samenwerkvakanties

Kinderwerk en voetbal

 • Kinderwerk en voetbal

  Goeiedag allemaal,

  Weer een bericht vanuit Ghana, speciaal voor jullie geschreven tijdens de spannende wedstrijd Nederland-Argentinië! We zitten nu met z’n allen te kijken naar de wedstrijd.

  Vandaag waren het klussen en kinderwerk weer ingepland. Gisteren was het voor de meesten een zeer energieke dag, maar daar wennen ze al snel aan. We vertelden het verhaal van de goede herder, met weer prachtige plaatjes ter illustratie. Er werden hartjes met Bijbelteksten uitgedeeld en iedereen begon meteen al te kleuren. Later kunnen de hartjes worden weggegeven aan mensen die ze liefhebben en er was de keuze om dat met een envelop of origami tulp te doen.

  Het was tijd voor een pauze, dus even bij de klussers kijken en de eerste balken waren al klaar voor de bedden: GEWELDIG! Even later zaten we in de ‘zomerhut’ om het spelletje ‘Schaapje, schaapje, wolf’ te spelen en we hadden er allemaal plezier van. Na het spel gingen we aan tafel voor rijst zoetzuur met kip. De dagafsluiting (deze keer weliswaar niet aan het einde van de dag, i.v.m. de voetbalwedstrijd) werd gedaan door Hilda, met een goede discussievraag over samenwerken. Na het eten was het tijd voor siësta en daarna snel weer aan de slag.

  Tijdens het zingen en dansen kwamen we iemand tegen waar 8 van de groep die avond daarvoor een mooi gesprek mee hadden gehad. Hij had ons beloofd om een portemonnee te maken, waarbij de groep de materiaalkosten zou betalen. Na het zingen gingen we verder met het maken van de tulp. Ik had een gesprekje met iemand over hoe het in Nederland is en over mijn toekomstdromen. Ik kreeg een mooie tulp van een Ghanees meisje, dat was een heel lief gebaar.

  We hadden het erg naar onze zin en de tijd vloog zo voorbij. Daarna gingen we naar de hut en een klein groepje ging al snel het voetbalveld op. Er waren een paar blessures bij de Ghanese kinderen, waarbij ik even bij iemand moest zitten om een knuffel te geven. Op een gegeven moment was ik nog de enige blanke in het veld. Er werd fanatiek gespeeld en al zwetende kwam ik het veld af; met 4-2 gewonnen en ik had heel veel lol.

  Het werd ook tijd voor het avondeten en daarna vlug even ‘opfrissen’ met DEET en snel voor het voetballen! Helaas was onze winst van vanmiddag geen voorproefje voor de wedstrijd van Oranje. Ik hoop dat jullie genoten hebben van dit bericht.

  Groeten uit Ghana!
  Meer van deze reis herbeleven?