Samenwerkvakanties

Laatste volledige projectdag

 • Laatste volledige projectdag

  Hallo lieve Nederlanders,

  Het is bijna zo ver, nog èèn nachtje slapen en dan gaan we alweer onderweg naar huis. Maar daar gaan we het nog niet over hebben!

  Woensdagavond hebben we een ongelofelijke, prachtige en onvergetelijke afscheidsdienst gehad. Alle kinderen hebben een lied voor ons gezongen. Bijna iedereen die wat kon zeggen, heeft ons bedankt. Daarna mochten wij onze dans laten zien, het is de laatste keer maar wel de mooiste keer! Deze mensen die in onze ogen niet veel hebben, hebben zo’n ontzettend veel plezier en vertrouwen in het geloof. In één woord omschreven: KIPPENVEL!

  Vandaag hebben we weer lekker geklust. Het zevende bed zit inmiddels ook al helemaal in elkaar! De timmerman heeft ons eerder al alles uitgelegd en voorgedaan en daarna liet hij ons redelijk snel onze eigen gang gaan. Volgens mij hebben we zijn vertrouwen inmiddels wel gewonnen. Hij gaat met de poten aan de gang, en wij doen de overige dingen; een mooie taakverdeling. We worden er inmiddels al steeds beter in en daardoor gaan we al steeds sneller. Het is wel mooi om te zien hoe deze timmerman werkt ten opzichte van de timmerman in Nederland. Het tempo in Nederland licht toch wat hoger. Met een beetje mazzel zitten we morgen op 8 bedden!

  Het kinderwerk was vandaag, helaas, voor het laatst. Door de regen (want het is regenseizoen) konden we niet naar buiten. Ondanks dat, hebben zowel de kinderen als wij, weer ontzettend veel plezier gehad. We hebben het verhaal van David en Goliath verteld. Bijzonder dat de leiding van deze kinderen (een man, waar we ontzettend veel respect voor hebben) het verhaal vertaalde naar een lokale taal en tegelijkertijd een aantal kinderen het verhaal liet uitbeelden. Ze hadden er erg veel plezier in. Verder hebben we leuke muziekinstrumenten gemaakt en een bijpassende kleurplaat gekleurd. Vanmiddag stond het loomen weer op het programma. Hier op het project wordt het ook al een echte trend!

  Vrijdagmiddag nemen we afscheid van iedereen en ’s avonds vliegen we dan weer richting Nederland. Tot over +/- 36 uurtjes en oant sjen!

  Meer van deze reis herbeleven?