Samenwerkvakanties

Touwbruggen, souvenirs en djembéles

 • Touwbruggen, souvenirs en djembéles

  Leave allegear,

  Maandagmorgen werden alle weekendtassen weer ingepakt. Met z’n allen hobbelden we in de bus naar het Kakum National Park, oftewel het park met de touwbruggen! Zwetend kwamen we aan bovenop de heuvel bij een houten huisje op palen. We beklommen de trap en… wauw wat een uitzicht! Daar stonden we dan 40 meter hoog, voorzichtig wandelend over de touwbruggen van boom naar boom. Oeh, dit was toch best hoog… dit betekende voor sommigen: vooruit blijven kijken en vooral NIET naar beneden. Maar zoals jullie weten hebben wij alleen maar bikkels in het team. Ieder heeft dan ook als een ware Tarzan of Jane het einde gehaald!

  Na deze geweldige ervaring hobbelden we weer verder. Voor maar liefst 4 uren richting de souveniersmarkt. Hier deed iedereen prachtige inkopen. Zoals: …, ach laten we dat nog maar even voor ons houden! De markt is in ieder geval echt totaal anders dan in Nederland. Iedereen stormt op je af en wil je van alles laten zien. De kraampjes zijn overal en sommige ‘winkeltjes’ werden ook zo verplaatst. Er waren zelfs een paar die hun kraampje pal naast de ingang van onze bus hadden geplaatst toen we terug kwamen. Onze bus werd nu dan ook helemaal volgeladen met alle souveniers erbij.

  We reden nog een halfuurtje, waarna we bij een prachtig strand aankwamen. Hier kregen we djembéles, supergaaf! In een cirkel speelden we als ware Ghanesen een Afrikaans lied. Dus wanneer jullie ons gehoord hebben is dat zeker mogelijk! Na afloop voelden we onze handen dan ook wel, van het harde slaan. Na deze swingende ritmes was het tijd voor avondeten. Met de ruisende zee op de achtergrond kregen we allereerst 3 Ghanese hapjes. Ik moet eerlijk zeggen dat je dit wel echt moet ‘leren’ eten wil je er smakelijk van kunnen genieten. Maar een klein hapje om te proberen… nouja, dat kon nog wel. Maar dat was niet alles! Want er was ook vlees voor ons gemaakt en… PATAT! De patat was dan ook zomaar verdwenen 😉 Inmiddels was het donker geworden en hebben we samen al jullie lieve berichtjes gelezen. Bedankt!

  We maakten tot slot ons laatste bustochtje voor deze dag, terug naar het project. Hier vond een ieder weer zijn vertrouwde bedje van vorige week en sliepen we al snel als roosjes. Tot snel!

  Leafs fan ús allegear!


  Meer van deze reis herbeleven?