Samenwerkvakanties

Vissersdorpje, zee en… project!

 • Vissersdorpje, zee en… project!

  Hallo allemaal!

  Allereerst bedankt voor alle leuke reacties op ons vorige verslag! We hebben ze vanochtend tijdens het ontbijt allemaal gelezen!

  Zondag hebben we de dag afgesloten met onze eerste Ghanese maaltijd en een kampvuur. We aten rijst met groente, vlees en een pittig sausje. Jorrit wilde zijn eten nog wat pittiger maken, dus gooide hij sambal door zijn rijst. Hier heeft hij nog lang last van gehad haha.

  Vanochtend hadden we nog wat vrije tijd. Een groepje heeft het vissersdorpje bezocht en de rest heeft nog een frisse duik genomen in de zee (voor de nieuwsgierige ouders die in de reacties vroegen of Wytze en Roelof ook een van die bikkels waren die in de zee hebben gezwommen, het antwoord is helaas nee). De zee lag trouwens vol met plastic en stenen, waardoor het moeilijk was om er in te lopen.

  Na het middageten vertrokken we met 20 mensen in een busje (een ’trotro’, typisch Ghanese manier van vervoer) naar het project. Het was 2 uren rijden en onderweg hebben we al veel van Ghana kunnen zien! Eenmaal aangekomen werden we ontzettend enthousiast ontvangen door alle bewoners van het project, echt super leuk! Iedereen wilde ons een handje en knuffels geven. Daarna kregen we een introductie en rondleiding over het terrein. Ook tijdens de rondleiding werden we overal gevolgd door alle kinderen.

  Vandaag hebben we Ghana dus alweer een beetje beter leren kennen. Morgen beginnen we met het werken op het project. Wij, en ook de kinderen hier, hebben er al super veel zin in!

  Groetjes uit Ghana van Ilse (en de rest)


  Meer van deze reis herbeleven?