Samenwerkvakanties

Afscheid nemen bestaat echt niet

 • Afscheid nemen bestaat echt niet

  Na 2 weken was vandaag onze laatste projectdag. Zoals we inmiddels gewend zijn, ging de wekker weer vroeg. Het ontbijt was vandaag bij ons hotel en we werden verrast met… stokbrood!

  Daarna hebben we ons snel klaar gemaakt op de kamers en vervolgens gingen we weer in de bus naar het project. Zoals jullie vaker in onze reisverslagen lezen hebben we veel lol. Zo was er op een van de kamers nog een “wc-rollen gevecht” tussendoor, maar iedereen was desondanks op tijd klaar.

  De laatste keer dat we onderweg waren naar het project. We hebben nog een keer goed om ons heen gekeken, naar wat we onderweg eigenlijk wel allemaal tegenkomen. Het voelt zelfs al een beetje vertrouwd aan en we herkennen de weg. Een deel van de groep werd afgezet bij de dierentuin om daar een deel van de kinderen te verwelkomen en het andere deel van de groep ging naar het project om daar de dag te beginnen.

  Knutselen, liedjes zingen, spelletjes en noem het maar op hoorde er vandaag weer allemaal bij. Maar het hoogtepunt is toch wel weer de dierentuin. De nijlpaard, de apen, de schildpadden en de krokodillen (de niet-zitbare versie) zijn weer gespot. Toen iedereen weer terug was bij het project werden voor de laatste keer alle dansjes gedanst. Op die manier kunnen de kinderen deze ook nog dansen en zingen wanneer wij weg zijn, een mooie herinnering aan deze week.

  Als afscheidscadeautje kregen de kinderen net als vorige week rugtasjes en pennen. De kinderen zijn hier ontzettend blij mee. Natuurlijk mochten ook deze week de kinderen hun handjes op de muur zetten. Dit was wederom een groot succes. Ook wij mochten deze week; als een kind zo blij. Het is een mooi gezicht geworden. De laatste foto’s zijn ook gemaakt: een groepsfoto met de kinderen en een foto van ons voor het nieuwe klaslokaal. We zijn ontzettend trots op het resultaat, ook de bouwmeester is erg trots op ons en we kregen zelfs allemaal een persoonlijk ‘bouwcertificaat’! Mochten we ooit zonder werk zitten in Nederland, dan kunnen we hier aan de slag hebben we afgesproken.

  Toen was het dan echt tijd om het project te verlaten, voor de laatste keer werden we uitgezwaaid door alle enthousiaste kinderen. Het is toch een raar idee om na deze twee weken afscheid te nemen van deze kinderen.

  Daarna vervolgden wij onze weg, op naar het hotel, tenminste dat dachten we. Echter werden we verrast met een etentje. Waar we heerlijk van hebben genoten. Al met al een hele geslaagde dag!

  De wekker gaat morgen voor de laatste keer vroeg (voor een – we zijn voorbereid – lange kerkdienst bij het project), dus wij zeggen dan ook voor de laatste keer vanuit Burkina Faso: lekkerkoesse!

  Gezina

  Reacties

  1. Wieke & Gooitzen avatar

   Geweldig ; wat een avontuur !
   Super dat er een schoollokaal bij komt voor deze kinderen. Het ziet er al heel mooi uit !
   Wat een mooie locatie voor het etentje

   We wensen jullie een goede reis naar huis !

  2. Sape en Paula avatar

   En zo komt er een einde aan jullie avontuur, want dat was het! Of jullie deze reactie nog lezen in Burkina Faso op pas als jullie thuis zijn – wat kunnen jullie trots zijn op jezelf!! Wij zijn het in ieder geval wél! Morgen (ongeveer) om deze tijd spreken we elkaar weer in het echt, we kunnen haast niet wachten om jullie persoonlijke verhalen te horen. Oant moarn.

  3. Durk en Bea avatar

   Mooi verhaal wer. Vandaag nog even genieten en dan een goeie reis toe gewenst. Oant moarn.

  4. Grietje Anne, Remco en Vera avatar

   Wauw wat hebben jullie prachtig werk geleverd! Heel waardevol en voor jullie een fantastische herinnering! Ook het klaslokaal ziet er erg mooi uit met alle handjes! Samen sta je sterk!
   Nu zit het avontuur er alweer op! We willen jullie een hele goede en voorspoedige reis terug wensen en zijn heel erg benieuwd naar al jullie verhalen en belevenissen! Tot snel veel liefs van ons!

  5. Renske avatar

   Mooi resultaat van al jullie inspanningen, geniet nog maar even en alvast een goede en veilige reis naar huis

  6. Jelke en Ineke Hoekstra avatar

   Het was heel fijn om jullie van dag tot dag te volgen.

   Een super ervaring die jullie niet snel zullen vergeten.

   Een goede reis naar huis toegewenst.

   Oant sjens.

   .

  7. Janet lodewegen avatar

   Helaas zit het er al weer op. Maar jullie kunnen terug kijken een een zeer geslaagd avontuur. Ik hoop op een rustige terugreis en tot morgen!

  8. Harm & Jolanda van der Steege avatar

   En dan gaat het ineens ook weer snel voorbij. Net wat jullie schrijven, neem het goed in je op want deze weken mogen jullie koesteren in jullie hart. En allemaal een hele goede thuisreis en moarn wer werom yn it Heitelân.

   Greetsz from H&J út DR88

  9. Lucia avatar

   Fijn om weer naar huis te gaan, maar ook raar om het daar nu achter je te laten, best een dubbel gevoel lijkt me. Afgesloten met een lekker etentje, dat hebben jullie dik verdiend ! Tot over zo’n 24 uur !

  10. Elsbeth avatar

   Wat hebben jullie mooie dingen kunnen doen daar! Het ziet er allemaal fantastisch uit. (En ik krijg hierdoor extra veel zin in onze reis :-)) Goede reis! En dan nog heel lang nagenieten. Groetjes vanuit Oudewater

  11. Lnda Veninga avatar

   Ik zal jullie blogs gaan missen…maar….ook héél blij als jullie weer veilig in Nl zijn!
   Het is stil in huis zonder jou Maureen!
   Hele goede en veilige reis gewenst en tot morgen!
   😘

  12. Sytze&Wietske, Daniek en Tymen avatar

   Een veilige reis gewenst en een goede thuiskomst!! Groetjes!

  13. Thialda avatar

   Super mooi om dat eindresultaat te zien, en die handjes in het klaslokaal, mooi om zo je stempel te kunnen drukken op zo’n avontuur. Toch wel blij dat jullie morgen weer thuiskomen!

  14. Peter avatar

   Elke keer weer heel mooi om te lezen wat jullie daar beleven! En het resultaat van de bouwwerkzaamheden. Goeie reis terug!

  15. frou Alzerda, kunde fan Maureen via har skoalle. avatar

   Jonge minsken, wat ha jim in super moaie erfaring makke mei syn allen! Jim kinne grutsk wêze. Op it jild wat jim byinoar brocht ha om dit te dwaan, op it wurk wat jim dien ha, mar boppe alles de bern dy as jim bliid makke ha. Dit ferjitte jim nea wer en sil jim altyd herinnerje oan de gouden postsegel op dizze wrâld wer as jim bêd stiet. Jim binne in stel toppers! Bliuw dat ek winskje ik jim ta. Wolkom thús.

  Meer van deze reis beleven?