Samenwerkvakanties

Afscheid nemen bestaat echt niet

 • Afscheid nemen bestaat echt niet

  Na 2 weken was vandaag onze laatste projectdag. Zoals we inmiddels gewend zijn, ging de wekker weer vroeg. Het ontbijt was vandaag bij ons hotel en we werden verrast met… stokbrood!

  Daarna hebben we ons snel klaar gemaakt op de kamers en vervolgens gingen we weer in de bus naar het project. Zoals jullie vaker in onze reisverslagen lezen hebben we veel lol. Zo was er op een van de kamers nog een “wc-rollen gevecht” tussendoor, maar iedereen was desondanks op tijd klaar.

  De laatste keer dat we onderweg waren naar het project. We hebben nog een keer goed om ons heen gekeken, naar wat we onderweg eigenlijk wel allemaal tegenkomen. Het voelt zelfs al een beetje vertrouwd aan en we herkennen de weg. Een deel van de groep werd afgezet bij de dierentuin om daar een deel van de kinderen te verwelkomen en het andere deel van de groep ging naar het project om daar de dag te beginnen.

  Knutselen, liedjes zingen, spelletjes en noem het maar op hoorde er vandaag weer allemaal bij. Maar het hoogtepunt is toch wel weer de dierentuin. De nijlpaard, de apen, de schildpadden en de krokodillen (de niet-zitbare versie) zijn weer gespot. Toen iedereen weer terug was bij het project werden voor de laatste keer alle dansjes gedanst. Op die manier kunnen de kinderen deze ook nog dansen en zingen wanneer wij weg zijn, een mooie herinnering aan deze week.

  Als afscheidscadeautje kregen de kinderen net als vorige week rugtasjes en pennen. De kinderen zijn hier ontzettend blij mee. Natuurlijk mochten ook deze week de kinderen hun handjes op de muur zetten. Dit was wederom een groot succes. Ook wij mochten deze week; als een kind zo blij. Het is een mooi gezicht geworden. De laatste foto’s zijn ook gemaakt: een groepsfoto met de kinderen en een foto van ons voor het nieuwe klaslokaal. We zijn ontzettend trots op het resultaat, ook de bouwmeester is erg trots op ons en we kregen zelfs allemaal een persoonlijk ‘bouwcertificaat’! Mochten we ooit zonder werk zitten in Nederland, dan kunnen we hier aan de slag hebben we afgesproken.

  Toen was het dan echt tijd om het project te verlaten, voor de laatste keer werden we uitgezwaaid door alle enthousiaste kinderen. Het is toch een raar idee om na deze twee weken afscheid te nemen van deze kinderen.

  Daarna vervolgden wij onze weg, op naar het hotel, tenminste dat dachten we. Echter werden we verrast met een etentje. Waar we heerlijk van hebben genoten. Al met al een hele geslaagde dag!

  De wekker gaat morgen voor de laatste keer vroeg (voor een – we zijn voorbereid – lange kerkdienst bij het project), dus wij zeggen dan ook voor de laatste keer vanuit Burkina Faso: lekkerkoesse!

  Gezina

  Meer van deze reis herbeleven?