Afsluiting eerste projectweek

Vanmorgen (zaterdag) moest iedereen weer lekker vroeg opstaan voor het ontbijt. Vandaag aten we weer bij Nanda en zouden we dus opgepikt worden door het busje. Iedereen stond stipt 7.00u klaar om te vertrekken. Helaas ontbrak er nog één ding: het busje. Bijna een half uur later kwam hij toch opdagen en konden we op weg naar ons ontbijt. Bij Nanda stond er een grote verassing te wachten voor Pieter. Zijn verloren bagage was weer terecht! Geen wonder dat het zo lang zoek was… het is lastig zoeken naar een koffer als het eigenlijk om een backpack gaat 😉 Na deze ontroerende hereniging kon de dag echt van start.

Vandaag was de laatste projectdag van deze week. Deze dag stond in het teken van “de schepping”. Omdat dit de laatste dag was voor deze kinderen (volgende week komt een andere groep kinderen), gingen we naast de spelletjes, dansjes en knutselwerkjes ook nog met z’n allen naar de dierentuin. Nou ja, een dierentuin… voor Nederlandse begrippen was het ongeveer zo groot als een kinderboerderij. In verschillende groepen gingen we naar de dierentuin. Na wat passen en meten kon elke groep compleet mee, dit betekende wel dat er ongeveer 25 mensen in een 9 persoons busje zaten. Maar alles is hier mogelijk in Burkina Faso.

Eenmaal in de dierentuin zagen we een aantal bijzondere dieren. Er waren krokodillen, apen, enorme schildpadden en als hoogtepunt een nijlpaard. Ook hebben we enkele spelletjes gespeeld die te maken hadden met de schepping. De dierentuin viel bij iedereen goed in de smaak.

Weer terug op het project begonnen we aan het afronden van de week. Dit deden we door met z’n allen alle 5 dansen nog een keer te herhalen. We hebben zelfs de bouwvakkers overgehaald om gezellig mee te dansen! Iedereen samen, jong en oud had plezier. Hierna hebben we ieder kind zijn hand geverfd en gestempeld op de door ons wit geverfde muur. Zo werden de herinneringen van deze bijzondere week vastgelegd. Voordat de kinderen naar huis konden gaan, ontvingen ze ook nog een rugzakje die we met onze actie hadden opgehaald. Alle kinderen waren ontzettend blij en dat gaf veel voldoening.

We hebben afscheid genomen van de kinderen en onze Friese roots aan ze meegegeven. “Lekker ite” en “oant moarn” zitten er al aardig in. Als conducteur niets meer wordt, zit er nog wel een carrière docent Fries in voor Pieter.

Toen we weer terug waren na deze lange dag koelde iedereen weer lekker af in het zwembad. Na een fanatiek potje watervolleybal tussen de Spetters en de Waterratten was het tijd voor het avondeten.

Ook na het eten ging iedereen fanatiek door met spelletjes spelen. Tijdens Skipbo en Halligalli ging het er heftig aan toe. Gekneusde vingers worden niet uitgesloten.

Wij kijken terug op een fantastische week en hopen dat komende week net zo’n succes wordt!

Groetjes van iedereen

Rixt

Noot: we zijn er vandaag (zondag) de hele dag op uit geweest (kerk en krokodillen bezocht), waardoor het verslag wat later is en we niet in de gelegenheid zijn om foto’s bij te voegen. Volgende keer beter 😉

11 reacties op “Afsluiting eerste projectweek

 • Linda

  Wat geweldig om te lezen dat de 1e week zo geslaagd was!
  Jullie blogs waren ook zeer geslaagd, elke dag weer.
  Fijn dat er vandaag tijd was voor ontspanning.
  Heel veel succes en plezier gewenst voor de komende week!!
  Heeft Pieter trouwens nog vrienden gemaakt in de dierentuin?.

 • Wietske

  Leuk om jullie verslagen te lezen!!! Heel veel plezier en succes verder deze tweede week!! Groet van wietske Horrel

 • Jeltje Wesselius

  Super dat het een geslaagde week is geweest. Na een dag van ontspanning op naar de 2e week. Succes!

 • Sigrid

  Ontzettend leuk om te lezen! Zelfs zonder foto’s is het geheel beeldend hoe Pieter zich gedraagt (of niet 😉) ….

  Zet ‘m op met zijn allen!!💪🏻! Heb enorme bewondering voor jullie, werken in de brandende zon, kinderen vermaken én Pieter begeleiden 😱!

  Sigrid hc lw

 • Sape en Paula

  Wat weer een prachtig verslag🤩! Deze kinderen gaan jullie ongetwijfeld missen. Hopelijk gaan jullie met hetzelfde enthousiasme de komende week in💪

 • Lucia

  Wat een mooie afsluiting van de eerste week. Leuk om te lezen met hoeveel enthousiasme jullie en de mensen daar dit met elkaar beleven. Heel veel succes en plezier in de komende week.

 • Sietske

  Lieve toppers! Wat vliegt de tijd! Zo fijn om te lezen dat het goed met jullie gaat, dat jullie vele mooie dingen kunnen doen met de kinderen, dat jullie hard kunnen bouwen en bovenal ook plezier hebben met elkaar en daardoor ook kunnen genieten!!!
  Gewoon lekker nog zo’n week! Jullie kunnen het!!! Leafs!!

 • Renske

  Elke keer als er een melding komt, snel even lezen hoe het met jullie gaat en uiteraard alle avonturen die jullie beleven.
  Ik vind de verhalen fantastisch, allemaal nog een hele goede en productieve week.

 • janke oenema

  Hoi Allemaal,
  wat leuk om jullie vorderingen en samenwerkingsverslagen te lezen. Super dat jullie vanuit het evangelie werken met de inwoners daar.Gelukkig ook tijd voor ontspanning. Veel goeds met elkaar en Gods nabijheid gewenst. Janke Oenema

 • Janny Lapré

  Wat geweldig om jullie verhalen te lezen en heel fijn dat het allemaal lukt! Veel plezier in deze nieuwe week!

 • Sytze&Wietske, Daniek en Tymen

  Dank voor het reisverslag!

  Hier een update vanaf de andere kant.

  Het is hier minder warm als 2 weken geleden en bewolkt.

  De Reuzen zijn gister uitgezwaaid en via de Dokkumer Ee voorbij de horizon gevaren.

  Maarten heeft een bovenmenselijke prestatie geleverd door 167 km te zwemmen door Fryslân en moest helaas vanmiddag vlak na Birdaard opgeven. Ziek van de monsterlijke inspanning, heeft hij Dokkum net niet gehaald. Toch is deze man een grote held en wordt hij vanavond gehuldigd in Leeuwarden. Topper!!

  Jullie zijn ook toppers! Wat geven jullie de kinderen een fantastische ervaring en zij jullie.

  Alles bloed, zweet en tranen die de acties het afgelopen jaar gekost hebben, verbleken bij deze onvergetelijke ervaring! Zet um op en keep on smiling!

  Geniet van week 2…!

Reacties zijn gesloten