Samenwerkvakanties

Afsluiting eerste projectweek

 • Afsluiting eerste projectweek

  Vanmorgen (zaterdag) moest iedereen weer lekker vroeg opstaan voor het ontbijt. Vandaag aten we weer bij Nanda en zouden we dus opgepikt worden door het busje. Iedereen stond stipt 7.00u klaar om te vertrekken. Helaas ontbrak er nog één ding: het busje. Bijna een half uur later kwam hij toch opdagen en konden we op weg naar ons ontbijt. Bij Nanda stond er een grote verassing te wachten voor Pieter. Zijn verloren bagage was weer terecht! Geen wonder dat het zo lang zoek was… het is lastig zoeken naar een koffer als het eigenlijk om een backpack gaat 😉 Na deze ontroerende hereniging kon de dag echt van start.

  Vandaag was de laatste projectdag van deze week. Deze dag stond in het teken van “de schepping”. Omdat dit de laatste dag was voor deze kinderen (volgende week komt een andere groep kinderen), gingen we naast de spelletjes, dansjes en knutselwerkjes ook nog met z’n allen naar de dierentuin. Nou ja, een dierentuin… voor Nederlandse begrippen was het ongeveer zo groot als een kinderboerderij. In verschillende groepen gingen we naar de dierentuin. Na wat passen en meten kon elke groep compleet mee, dit betekende wel dat er ongeveer 25 mensen in een 9 persoons busje zaten. Maar alles is hier mogelijk in Burkina Faso.

  Eenmaal in de dierentuin zagen we een aantal bijzondere dieren. Er waren krokodillen, apen, enorme schildpadden en als hoogtepunt een nijlpaard. Ook hebben we enkele spelletjes gespeeld die te maken hadden met de schepping. De dierentuin viel bij iedereen goed in de smaak.

  Weer terug op het project begonnen we aan het afronden van de week. Dit deden we door met z’n allen alle 5 dansen nog een keer te herhalen. We hebben zelfs de bouwvakkers overgehaald om gezellig mee te dansen! Iedereen samen, jong en oud had plezier. Hierna hebben we ieder kind zijn hand geverfd en gestempeld op de door ons wit geverfde muur. Zo werden de herinneringen van deze bijzondere week vastgelegd. Voordat de kinderen naar huis konden gaan, ontvingen ze ook nog een rugzakje die we met onze actie hadden opgehaald. Alle kinderen waren ontzettend blij en dat gaf veel voldoening.

  We hebben afscheid genomen van de kinderen en onze Friese roots aan ze meegegeven. “Lekker ite” en “oant moarn” zitten er al aardig in. Als conducteur niets meer wordt, zit er nog wel een carrière docent Fries in voor Pieter.

  Toen we weer terug waren na deze lange dag koelde iedereen weer lekker af in het zwembad. Na een fanatiek potje watervolleybal tussen de Spetters en de Waterratten was het tijd voor het avondeten.

  Ook na het eten ging iedereen fanatiek door met spelletjes spelen. Tijdens Skipbo en Halligalli ging het er heftig aan toe. Gekneusde vingers worden niet uitgesloten.

  Wij kijken terug op een fantastische week en hopen dat komende week net zo’n succes wordt!

  Groetjes van iedereen

  Rixt

  Noot: we zijn er vandaag (zondag) de hele dag op uit geweest (kerk en krokodillen bezocht), waardoor het verslag wat later is en we niet in de gelegenheid zijn om foto’s bij te voegen. Volgende keer beter 😉

  Meer van deze reis herbeleven?