Samenwerkvakanties

De plaag van Mozes

 • De plaag van Mozes

  Vandaag ging om 6.15u de wekker bij Pieter en mij, want wij zouden de dames wakker maken. Dat heeft Pieter goed gedaan — in z’n eentje 😉

  Vervolgens in het busje richting de ontbijttafel bij Nanda om te ontbijten en de reacties op de blog te lezen. Na het ontbijt zijn we naar de school gegaan, waar ongeveer 50 kinderen aanwezig waren waarvan we een warm welkom kregen.

  Verdeeld in de bouw- en de kinderwerkgroep gingen wij aan de slag. De kinderen begonnen de dag met het gebed om vervolgens de les te beginnen met de held “Moïse” (Mozes). De mensen van het kinderwerk hebben samen met de kinderen een prachtig “theater” stukje opgezet over hoe Mozes het water liet splijten. De kinderen hebben daar ook een knutselwerkje van gemaakt. Natuurlijk mogen de bijpassende spellen niet ontbreken: rood licht, groen licht – schipper mag ik overvaren, ja of nee – de zee oversteken. De kinderen hebben liederen gezongen en samen gedanst op een ingestudeerd dansje. De kinderen hadden maar één dansje nodig, terwijl wij met z’n allen weken hebben geoefend.

  Vandaag was ook de dag dat de eerste steen werd gelegd door de bouwgroep en dat het begin van de muren gemetseld zijn voor een nieuw lokaal. Maar de bouw kan nooit vlekkeloos verlopen… er moest namelijk een deel van de muur weer afgebroken worden. De kinderen houden uiteraard ook van licht en frisse lucht door de ramen in hun leslokaal, maar daar was even geen plaats meer voor. Ondanks de grote hoeveelheden zonnebrand en anti-muggenmiddel (waarmee je half Burkina Faso kunt insmeren), wisten een aantal mensen van de bouw alsnog verbrand te raken en geprikt te worden. Na een dag hard aan het werk te zijn geweest werd de dag afgesloten met een plons in het zwembad.

  Tenminste… afgesloten bleek niet geheel het geval te zijn, in 2 kamers van de dames was een plaag van 50-100 mosquito-achtige insecten te zijn. Gelukkig waren Pieter en ik er om snel in te grijpen voor de dames en een vervangend kamer te regelen en de bagage te verplaatsten. Om de dag vervolgens nog beter af te sluiten met het goede nieuws dat Inez haar koffer is aangekomen; helaas moet Pieter nog even zijn onderbroek blijven omdraaien.

  Gerko

  Meer van deze reis herbeleven?