Samenwerkvakanties

De rode draad

 • De rode draad

  Jawis jawier, it wie safier! (“het is zover”) Om 3.00u stond de hele groep bij Pro Rege, klaar voor vertrek. Na een mooie speech van Pieter (met dank aan Sietske) kon onze reis beginnen. De eerste bestemming: Weeze. Inez deed hier een poging tot routekenner en dat ging de eerste 500 meter goed. Vanaf dat moment heeft Jeltje het overgenomen. De reis verliep voorspoedig en beide busjes kwamen op tijd aan bij het vliegveld.

  De eerste vijf minuten op het vliegveld hebben we gezamenlijk doorgebracht. Echter koos de helft, in de lift, voor een andere verdieping of zoiets, waardoor we elkaar al snel kwijt waren. Na een extra lift-tochtje vonden we elkaar weer en konden we met een gerust hart verder 😉

  We zijn gelijk naar de incheckbalie gelopen, zodat we onze bagage kwijt konden. Na onze spullen te hebben gedropt, zijn we door de douane gegaan. Hier werden een paar van ons even gefouilleerd, maar verder geen bijzonderheden. Dus konden we op ons gemak achter de douane gezellig een koffietje drinken.

  Na deze reis moesten een aantal van ons naar de WC, ook Wiepkje. Echter werden op dat moment alle WC’s schoongemaakt. Dus dan maar even naar het invalidentoilet. De medewerkers waren daar iets minder blij mee, maar wat moet dat moet! Dus ook Wiep naar het invalidentoilet. Ineens ging er buiten de WC een rood alarm aan, kwam Wiep met een verschrikt hoofd het toilet uit en kwamen er medewerkers naar de toilet toegesneld. Wiep had even de doortrekknop verward met het emergency-touw — kan gebeuren.

  Hierna konden we vrij snel instappen. Onze eerste vlucht was naar Parijs, dus we gingen al bijna weer landen tijdens het opstijgen. Prima vlucht. Om 10 uur kwamen we aan in Parijs. Hier moesten we een aantal uren wachten. Met behulp van spelletjes, puzzels en een paar dutjes ging de tijd redelijk snel voorbij. Om 13.00u zaten we weer in het vliegtuig. Deze vertrok uiteindelijk pas 50 minuten later. We vlogen eerst naar Accra (de hoofdstad van Ghana) en daar was het redelijk bewolkt. Hier hadden we een tussenlanding, maar konden we wel gewoon in het vliegtuig blijven zitten. Best een lange zit na een lange reis. Daarna was eindelijk de laatste tocht: op naar Ouagadougou. Om 20:45u (lokale tijd; 22.45u in Nederland) landden we zoals gepland op onze eindbestemming. Vervolgens papiertjes ingevuld en voor de meesten de koffers opgehaald. Inez en Pieter missen allebei nog een koffer. Gelukkig zijn jullie als lezers vrijgevig met tips; zoals onderbroeken binnenstebuiten en t-shirts lenen van groepsgenoten, dus dat moet helemaal goed komen 😉 (voor het materiaal voor het kinderwerk gaat dat echter allemaal niet op)

  De bus was ook nog wel bijzonder, met creatieve Afrikaanse oplossingen. Met een soort eetkamerstoeltjes zijn de rijen in de bus opgevuld voor voldoende zitplaatsen. We zijn in ieder geval veilig aangekomen. We hebben nog en kleine rondleiding gehad en vervolgens is iedereen naar zijn kamer (met lekkere airco!) gegaan en heerlijk gaan slapen.

  We hebben 101% zin in de rest van dit avontuur!

  Femke

  Reacties

  1. Gooitzen & Wieke avatar

   zo, al heel wat beleefd. en dat terwijl jullie nog in Europa waren…
   het ziet er gezellig uit ; zet m op allemaal

   groeten uit een regenachtig Giekerk

  2. Ilse en Lucia avatar

   Inderdaad al een heel avontuur zo’n eerste dag, dat beloofd wat voor de rest van de dagen… :)Iedereen zit al weer fris en fruitig aan de ontbijttafel, ziet er goed uit ! Hopelijk kunnen Pieter en Inez snel weer schone kleren aan.

   Groetjes van Ilse en Lucia

  3. Ben avatar

   Moai dat jimme goed oankaam binne, en leuk dat we meilêze kinne. In protte sukses allegearre!

  4. Linda Veninga avatar

   Haha, je beleeft wat met Wiepkje in de groep!😀
   Hoop dat jullie zijn bijgekomen van de reis. Heel veel succes morgen met de start van het project!

  5. Klaas Hoekstra avatar

   Poeh, jim ha in lange reis meitsje moatten sa te hearren!
   In elts fan jim hiele folle plesier myn jim avontuer de kommende tiid!
   Stean foaral iepen foar alle nije dingen en ervaringen en meitsje der in ûnferjitlike ûnderfining fan 😉
   Hâld us mar op’e hichte fan jim belibenissen!

  6. Sietske Koole avatar

   Geweldig! Zie jullie rennen, zoeken en lachen. Dankbaar dat het zo gegaan is. En Doutzen😉, nu de koffers nog wat langer duren……. beppe zegt: it komt goed skoatsje!
   Succes met bouwen en heel veel plezier en zegen met het kinderwerk morgen!

  7. Tjalke en Baukje avatar

   Hé Pieter, bliid dast fan dyn alde rommel ôf bist? Mooi dat alle bouwfakkers te plak binne.
   We sjogge út nei jimme folchende blog. genietsje erfan en pas goed op elkoar.

  8. Sape en Paula avatar

   Prachtig om te lezen, dit belooft wat ….😉. Heel veel succes morgen met de eerste kennismaking met jullie project.

  9. Renske avatar

   Wat een avontuur, leuk geschreven, erg leuk om zo op de hoogte te blijven.

  10. Sytze&Wietske, Daniek en Tymen avatar

   Wat is dit wer moai om mei te lêzen!
   In soad wille mei inoar, mar dat komt fêst goed as ik jim earste reisverslag lês!
   En sûnder ûnderguod is it miskien wol lekker luchtig yn sa’n warm lân. (Check wol even of it net ferbean is, sa as yn sommige lannen)

   In moaie earste dei op it project moarn, groetsjes fan Wietske

  11. Ineke avatar

   Fijn te lezen dat jullie een goede reis hebben gehad. Heel veel succes toegewenst. Zet ‘m op toppers! We kijken weer uit naar het volgende verslag 😉. Groetjes Fam. Ferwerda

  12. willemnoord avatar

   Mooi dat het zo goed gaat. leuk om op deze manier wat te kunnen volgen op afstand. zo’n project is mij een maatje (!) te groot. 101% genieten dan maar……. lekker koese 🙂

  13. Willem Ter Horst avatar

   Zal Pieter ook weer niet zijn die zijn koffer kwijt is

  14. Pieter avatar

   Meteen al een heel avontuur zo te lezen! Een reis om nooit te vergeten! Heel veel succes! 😀

  15. Reintje avatar

   Fijn dat jullie goed zijn aangekomen. Is de bagage ook al binnen????? Veel plezier. Groeten Van marije haar Beppe

  Meer van deze reis beleven?