Samenwerkvakanties

De rode draad

 • De rode draad

  Jawis jawier, it wie safier! (“het is zover”) Om 3.00u stond de hele groep bij Pro Rege, klaar voor vertrek. Na een mooie speech van Pieter (met dank aan Sietske) kon onze reis beginnen. De eerste bestemming: Weeze. Inez deed hier een poging tot routekenner en dat ging de eerste 500 meter goed. Vanaf dat moment heeft Jeltje het overgenomen. De reis verliep voorspoedig en beide busjes kwamen op tijd aan bij het vliegveld.

  De eerste vijf minuten op het vliegveld hebben we gezamenlijk doorgebracht. Echter koos de helft, in de lift, voor een andere verdieping of zoiets, waardoor we elkaar al snel kwijt waren. Na een extra lift-tochtje vonden we elkaar weer en konden we met een gerust hart verder 😉

  We zijn gelijk naar de incheckbalie gelopen, zodat we onze bagage kwijt konden. Na onze spullen te hebben gedropt, zijn we door de douane gegaan. Hier werden een paar van ons even gefouilleerd, maar verder geen bijzonderheden. Dus konden we op ons gemak achter de douane gezellig een koffietje drinken.

  Na deze reis moesten een aantal van ons naar de WC, ook Wiepkje. Echter werden op dat moment alle WC’s schoongemaakt. Dus dan maar even naar het invalidentoilet. De medewerkers waren daar iets minder blij mee, maar wat moet dat moet! Dus ook Wiep naar het invalidentoilet. Ineens ging er buiten de WC een rood alarm aan, kwam Wiep met een verschrikt hoofd het toilet uit en kwamen er medewerkers naar de toilet toegesneld. Wiep had even de doortrekknop verward met het emergency-touw — kan gebeuren.

  Hierna konden we vrij snel instappen. Onze eerste vlucht was naar Parijs, dus we gingen al bijna weer landen tijdens het opstijgen. Prima vlucht. Om 10 uur kwamen we aan in Parijs. Hier moesten we een aantal uren wachten. Met behulp van spelletjes, puzzels en een paar dutjes ging de tijd redelijk snel voorbij. Om 13.00u zaten we weer in het vliegtuig. Deze vertrok uiteindelijk pas 50 minuten later. We vlogen eerst naar Accra (de hoofdstad van Ghana) en daar was het redelijk bewolkt. Hier hadden we een tussenlanding, maar konden we wel gewoon in het vliegtuig blijven zitten. Best een lange zit na een lange reis. Daarna was eindelijk de laatste tocht: op naar Ouagadougou. Om 20:45u (lokale tijd; 22.45u in Nederland) landden we zoals gepland op onze eindbestemming. Vervolgens papiertjes ingevuld en voor de meesten de koffers opgehaald. Inez en Pieter missen allebei nog een koffer. Gelukkig zijn jullie als lezers vrijgevig met tips; zoals onderbroeken binnenstebuiten en t-shirts lenen van groepsgenoten, dus dat moet helemaal goed komen 😉 (voor het materiaal voor het kinderwerk gaat dat echter allemaal niet op)

  De bus was ook nog wel bijzonder, met creatieve Afrikaanse oplossingen. Met een soort eetkamerstoeltjes zijn de rijen in de bus opgevuld voor voldoende zitplaatsen. We zijn in ieder geval veilig aangekomen. We hebben nog en kleine rondleiding gehad en vervolgens is iedereen naar zijn kamer (met lekkere airco!) gegaan en heerlijk gaan slapen.

  We hebben 101% zin in de rest van dit avontuur!

  Femke

  Meer van deze reis herbeleven?