Samenwerkvakanties

Goede zaken (met foto’s!) [u]

 • Goede zaken (met foto’s!) [u]

  Na de ‘vliegende mieren’ plaag hebben Wiep, Inez, Jaitske, Gezina en Rixt er een rustige nacht in de bruidssuite op zitten. Daardoor kon de dag vroeg beginnen en zaten we om 7.15u weer met zijn allen aan het ontbijt, om vervolgens weer richting het project te gaan.

  Tijdens de rit kijken we onze ogen uit: 80 bananen in een schaal op het hoofd, deuren van busjes open tijdens het rijden, geit op de scooter, bergen ananas en planten langs de weg, te veel om op te noemen. Voor Femke haar vlog heeft Inez een kort reisverslag gegeven: “Als u links kijkt… ziet u rechts niets.”

  Bij het project zijn we al zo ver (hoog) met het bouwen van de muren dat er een ‘stevige’ stellage is gebouwd. Een paar opgestapelde stenen met plankjes. Het begint echt al ergens op te lijken!

  Ondertussen was er een groot succes voor de kinderen bij het kinderwerk: een zelfgemaakte mondharmonica met ijscostokjes en een papiertje — wat een lawaai!

  Tijdens het middag eten waren we even bang dat Henk (Pieter zijn nieuwe ezel-vriend) in het eten was verwerkt, maar gelukkig stond hij aan het einde van de dag nog gewoon waar hij hoorde te staan en kon ook Pieter met een gerust hart gaan slapen.

  Inez is ondertussen emotioneel herenigd met haar koffer; kan ze eindelijk weer haar tanden poetsen. Met Pieter zijn koffer gaat het wat minder snel, die is nog spoorloos, en dat ruiken we… dus de onesize broek van Maureen komt goed van pas 😉

  Na het project zijn we langs een markt geweest waar Pieter van alles heeft geshopt. Addidas petje en schoentjes en Gucci slippers. In ieder geval ruiken we de voeten van Pieter niet meer.

  Eenmaal terug in het hotel heeft iedereen snel een douche genomen. De resultaten van het harde werken in de 30+ °C verdwenen met het frisse water in het doucheputje. Daarna kwam Pieter op z’n nieuwe schoenen het toilet van Femke, Marije en Marike repareren. Echter waren zijn schoenen niet helemaal meer schoon en ging hij op handen en knieën weer naar buiten. Maar het toilet kan in ieder geval weer normaal gebruikt worden.

  Groetjes uit het ‘brandend’ zonnige Burkina Faso!

  Marike

  Update: Pieter z’n koffer is gevonden in Parijs en komt als alles goed gaat vrijdagavond aan in Ouagadougou!

  Meer van deze reis herbeleven?