Samenwerkvakanties

Huisbezoek

 • Huisbezoek

  We waren vandaag weer vroeg wakker, en hebben weer bij het hotel ontbeten.

  De hele nacht heeft het super hard geregend, met als resultaat veel waterplassen, dus was het weer een grote bende.

  Vandaag kwam er een nieuwe groep met kinderen. Dit is een groep lager dan de kinderen van vorige week en ze zijn dus ook wat jonger (en schattiger 😉). Vandaag waren er door een Islamitische feestdag rond de 20 kinderen aanwezig op school, maar morgen worden er weer +/- 60 kinderen verwacht. Voor ons was het in ieder geval een lekker rustig begin van de week. De spellen gingen deze keer wat vlotter. Het was de tweede keer van de spellen, dus konden we het in vloeiend Frans uitleggen. Dit ging bij Marije zo vlot, dat ze tijdens het spel boven de kinderen uitkwam met het zingen.

  Na een paar dagen rust zijn we vandaag weer met de bouw verder gegaan, dus zal het cement van de pilaren nu wel droog zijn. Met z’n vieren hebben wij de hele dag cement geschept om zo de dwarsbalk te kunnen leggen. Van de dwarsbalken moest er nog één gelegd worden. De stellage voor hogerop was nog niet compleet, dus vanaf morgen wordt er weer verder gebouwd aan de muur.

  Rond 16.00u uur was het dagprogramma weer afgelopen voor de kinderen. Hierna stond een huisbezoek op de planning, bij een aantal kinderen van de nieuwe groep. Het was heel indrukwekkend. Met een gezin van 6 personen kunnen ze hier al in een hutje van ongeveer 5×5 meter leven. De vader van de 4 kinderen was super trots om zijn huis te mogen laten zien aan ons. Dit ondanks dat hij druk op zoek is naar een baan om zijn tweeling naar school te kunnen sturen. Toen we eenmaal binnen waren zagen we een matje liggen wat voor ons een vloerkleed had kunnen zijn, echter was dit voor het hele gezin de slaapplek.

  Na drie dagen hebben we eindelijk de afgelopen week geëvalueerd, kortom het was voor iedereen een geslaagde week.

  Na de dagafsluiting van Gezina met als onderwerp “social media”, zouden we weer met z’n allen een leuke spelletjesavond er van maken. Ondanks de ruime keuze aan spelletjes werd het toch weer één van de favorieten: 30 seconds. De groep in tweeën verdeeld en na een spannende strijd heeft het winnende team met 5 punten verschil gewonnen.

  Iedere dag word er een blog voorgelezen, en natuurlijk ook alle leuke en lieve reacties die jullie hieronder plaatsen. Maaaar… nu zijn wij ook heel nieuwsgierig hoe het met jullie gaat. Dat zien wij ook graag terug in de reacties!

  Veel liefs uit Burkina Faso!

  Jaitske

  Meer van deze reis herbeleven?