Huisbezoek

We waren vandaag weer vroeg wakker, en hebben weer bij het hotel ontbeten.

De hele nacht heeft het super hard geregend, met als resultaat veel waterplassen, dus was het weer een grote bende.

Vandaag kwam er een nieuwe groep met kinderen. Dit is een groep lager dan de kinderen van vorige week en ze zijn dus ook wat jonger (en schattiger 😉). Vandaag waren er door een Islamitische feestdag rond de 20 kinderen aanwezig op school, maar morgen worden er weer +/- 60 kinderen verwacht. Voor ons was het in ieder geval een lekker rustig begin van de week. De spellen gingen deze keer wat vlotter. Het was de tweede keer van de spellen, dus konden we het in vloeiend Frans uitleggen. Dit ging bij Marije zo vlot, dat ze tijdens het spel boven de kinderen uitkwam met het zingen.

Na een paar dagen rust zijn we vandaag weer met de bouw verder gegaan, dus zal het cement van de pilaren nu wel droog zijn. Met z’n vieren hebben wij de hele dag cement geschept om zo de dwarsbalk te kunnen leggen. Van de dwarsbalken moest er nog één gelegd worden. De stellage voor hogerop was nog niet compleet, dus vanaf morgen wordt er weer verder gebouwd aan de muur.

Rond 16.00u uur was het dagprogramma weer afgelopen voor de kinderen. Hierna stond een huisbezoek op de planning, bij een aantal kinderen van de nieuwe groep. Het was heel indrukwekkend. Met een gezin van 6 personen kunnen ze hier al in een hutje van ongeveer 5×5 meter leven. De vader van de 4 kinderen was super trots om zijn huis te mogen laten zien aan ons. Dit ondanks dat hij druk op zoek is naar een baan om zijn tweeling naar school te kunnen sturen. Toen we eenmaal binnen waren zagen we een matje liggen wat voor ons een vloerkleed had kunnen zijn, echter was dit voor het hele gezin de slaapplek.

Na drie dagen hebben we eindelijk de afgelopen week geëvalueerd, kortom het was voor iedereen een geslaagde week.

Na de dagafsluiting van Gezina met als onderwerp “social media”, zouden we weer met z’n allen een leuke spelletjesavond er van maken. Ondanks de ruime keuze aan spelletjes werd het toch weer één van de favorieten: 30 seconds. De groep in tweeën verdeeld en na een spannende strijd heeft het winnende team met 5 punten verschil gewonnen.

Iedere dag word er een blog voorgelezen, en natuurlijk ook alle leuke en lieve reacties die jullie hieronder plaatsen. Maaaar… nu zijn wij ook heel nieuwsgierig hoe het met jullie gaat. Dat zien wij ook graag terug in de reacties!

Veel liefs uit Burkina Faso!

Jaitske

21 reacties op “Huisbezoek

 • Sape en Paula

  Hallo kanjers, bedankt voor weer een mooi verslag. Hier gaat alles goed. Wij zijn, waarschijnlijk net als heel Friesland, afgelopen weekend in de ban geweest van De Reuzen en van de onvoorstelbare prestatie van Maarten van der Weijden. Wij hebben hem (’s nachts) aangemoedigd en zijn ’s avonds naar de huldiging geweest. Kippenvel moment hoor! Verder kijken we iedere dag reikhalzend uit naar het verslag en hopen dan dat er foto’s van iedereen bijzitten 😉. Veel succes met de nieuwe groep en de bouw! Liefs van Sape en Paula

 • Lydia Veninga

  Alweer een mooi verslag. Nou Maureen mama komt morgen gezellig bij mij, ze heeft de handen vrij nu jullie niet thuis zijn😊. Bedankt weer voor het mooie verslag en vind het heel fijn om zo met jullie te mogen meeleven👍
  Groetjes en speciaal voor Maureen ❤️💋!

 • Renske

  Wat is het toch ontzettend leuk om de verslagen te lezen.

  Tja, veel nieuws heb ik niet te melden, ja de reuzen, daar heb ik ook naar gekeken, wat een geweldig spektakel, wat een mensenmassa.
  En ja, ook Maarten met zijn reuzezwemtocht, wat een bikkel, je had zijn handen en voeten moeten zien, hij kon nadat hij uit het water kwam eerst niet eens lopen, maar met wat rust en aandacht is het weer helemaal goed gekomen.
  Goed nieuws voor de KWF, 2,5 miljoen euro

  Verder is het weer hier nog steeds prachtig, echter de voorspellingen hebben het eind deze week over regen en ongeveer 18 graden. Afwachten…..

 • Mieke Schippers

  Vanuit Oudewater volgen we jullie ook. Wij gaan in november met Nanda op reis naar Burkina Faso. Dus we lezen met zeer veel spanning jullie verslagen. We bereiden ons voor op een stokbrood dieet, krokodillen en een lange, swingende kerkdienst!
  Wat mij vooral opvalt aan jullie verslagen is dat jullie veel lol met elkaar hebben!
  Succes deze week en nog heel veel plezier met elkaar,
  Groeten Mieke Schippers van de BF groep Oudewater.

 • IRMA ROZENDAL

  Hallo allemaal en speciaal hallo en een knuffel voor Rixt,

  Geweldig wat jullie daar doen!! Net zo ’n reuze heldendaad als Maarten.
  Heel veel groeten van de familie Rozendal

 • Durk en Bea

  Wederom mooi verhaal. Hier gaat alles goed. Tis inderdaad nog mooi weer. Piet P doet het weer praatje weer 😎🙃. Verder gewoon bouwvak😁. Groeten fam. Prins

 • Yana

  Hoi daar!

  Wederom een prachtig verhaal, zet hem op nog daar! Hier gaat alles goed, gebeurt eigenlijk niet zoveel in Dokkum… het enige verhaal in bijzonder, is dat pumba het gister zo nodig vond om zijn plas moment tegen de voorkant van mijn auto bumper moest lozen. Alhoewel de eerste week zonder de diva (Marike) lekker rustig was, wordt het gemis wel groter! Zelfs femke wordt erg gemist. Zet hem nog op daar dames & tot gauw!!

  Ps, Heb het hele seizoen 2 van prison break uitgekeken… sorry Marike, geeft Michael maar de schuld, moest hij het maar niet zo spannend maken.

 • Romke en Thea

  Vanuit Sint maartenszee zien we elke dag uit naar een nieuw leuk verslag. Wij mogen genieten van zon zee en strand en…… Volgende week weer van marije

 • Linda

  Alles oké hier! Net als iedereen genoten van de reuzen en Maarten! Tussendoor vooral veel gewerkt, want met al die evenementen in Fryslân moeten er op de Meldkamer extra mensen zitten.. Het is stil in huis zonder kids, maar gelukkig komt Matthijs af en toe langs voor een bakkie koffie en wat lekkers èn hij kan tegelijkertijd Mika en Mojo even knuffelen😻.
  Succes luitjes en oant moarn maar weer!😘

 • Janet lodewegen

  Hier in Delfzijl gaat alles goed. De kleine poesjes groeien goed en zijn de boel al lekker aan het verkennen. Marcel is al weer aan het werk en ik begin morgen. Tom is in afwachting van het nieuwe F1 2018 spel.

  Ik vind het heerlijk om jullie avonturen te volgen. Dus lees is jullie berichtjes graag. Ze zijn dan ook heel erg leuk!

  Nog heel veel plezier!!

 • W. Heeren

  Even een vraag, jongelui:
  Mogen we alvast enkele foto’s in het volgende KLankbeord plaatsen?
  Bv. de taxifoto en het rijden op een krokodil?

  Zouden jullie hier op kunnen reageren?
  En natuurlijk weer een gezellige spelletjesavond gewenst!

  Hartelijke groet,
  Wiebke Heeren

 • Lucia, Ilse en Iris

  Weer een mooi verhaal! Vooral de huisbezoeken!
  Hier in Giekerk gaat het goed. Iris is zaterdag terug gekomen van vakantie. Zondag zijn we met Rintsje naar Heerenveen geweest (1-1..). En maandagavond zijn Iris en ik ook naar de huldiging bij de Oldehove geweest (inmiddels 3,5 miljoen al!). Verder de hele week weer aan het werk. Het leven hier gaat ook door haha. Mem is vandaag met beppe naar Frans, Sanne en Esmee op de camping geweest. Nog veel succes de laatste dagen! We zijn benieuwd naar het eindresultaat 🙂

 • Sytze&Wietske, Daniek en Tymen

  Het is genieten, jullie verslagjes! Elke avond even een check in mijn Spam(weet niet hoe ik jullie in mijn inbox krijg)
  Wat bijzonder gaaf dat jullie op huisbezoek mochten. Dan waardeer je de luxe van thuis(of van jullie hotel) weer extra denk ik.

  Vandaag was het alweer heerlijk weer, dus met de kinderen naar Kinderboerderij geweest. Ritje op de paardenkar, dieren aaien, spelen in de speeltuin en als laatste in het (nieuwe) spartelbad.
  Als afsluiter bakte Sytze thuis pannekoeken voor het hele spul 🙂 Nu met een kop thee in de tuin en dan morgen weer verder met de ‘kinderanimatie’ 😉

  Wens jullie morgen weer een mooie dag!

 • Wieke & Gooitzen

  Hallo allemaal, leuk om jullie verhalen weer te lezen.
  Mooi dat de eerste week zo goed geslaagd is. Succes de laatste dagen !

  Groetend

  Wieke & Gooitzen

 • Cecil

  Heerlijk om al jullie verhalen te lezen. Hierdoor geniet ik weer van onze reis 4 jaar geleden naar Ghana. Ook zo geweldig. Wat fijn dat jullie nu ook zo’n geweldige tijd hebben. Geniet van al het moois wat Afrika te bieden heeft. Niet alleen qua natuur maar ook wat jullie en wij nog van de mensen daar kunnen leren.
  Ik wens jullie nog hele mooie en inspirerende dagen toe
  Cecil

 • Grietje Anne, Remco en Vera

  Hee wat leuk Jaits een verhaal van jou! Wat leuk om te lezen! Hier gaat alles goed! Vera is inmiddels bijna drie weken oud en groeit super goed! Vandaag is haar lipbandje en tongriem gelazerd, super zielig dus ze ligt lekker de hele dag bij heit en mem. Ook wij zijn het weekend naar de reuzen geweest,we konden er lopend naartoe echt super gaaf,uniek en indrukwekkend! Vandaag was nog een warme dag maar het wordt de komende dagen kouder,morgen hebben we trouwens de newborn shoot die we van jullie op mijn babyshower hebben gekregen! Verder genieten wij ontzettend van jullie leuke verhalen en belevenissen! Zoals hierboven al wordt benoemd hebben jullie het met elkaar ook erg gezellig! Succes en genietse!tot het volgende verhaal! Veel liefs van ons!!

 • Sietske

  Prachtig verhaal weer!
  En ja, wat moet ik dan over hier vertellen. Ben alweer druk aan het werk, veel voorbereidingen voor een vakantiebijbelweek/spijkerdorp eind volgende week. Volgens mij zijn jullie dan alweer terug, dus ja, voor wie het bouwen en het kinderwerk gaat missen 😉.
  Verder is Gytsjerk nog half uitgestorven. Zal ook met de andere dorpen zo zijn. Het is stil in de AH zonder Wiep, Rixt en Marije, het is stil op de buurt zonder Maureen, rij eenzaam aan Inez haar huis voorbij, geen Tine en Gezina die zwaaiend aan mijn ouders voorbij rijden als ik daar op de bank hang, geen Marike die mijn nagels kan oplappen (net of ik dat wekelijks laat doen), geen Gerko en Jaitske die gezellig thee komen drinken of Femke die even appt. Ja en dan nog Pieter, zijn 101 vragen mis ik niet direct…maar als ik eerlijk ben mis ik jullie gewoon allemaal een beetje. Kanjers, zet’m op! Tot snel 😘

 • ilseposthumus

  Wat super leuk om al deze verhalen te kunnen volgen! Wat een ervaringen al 🙂
  Voor Femmie: met smoes gaat alles goed, de buurmeisjes hebben hem in huis haha. Ik ben op dit moment in Zeeland, eindelijk mijn vakantie aan het doorbrengen.
  Iedereen nog heel veel plezier en succes!

  Enne voor Fem, kom maar snel weer terug, mis je gezelligheid xx

  Liefs,
  Ilse

 • Tjalke en Baukje

  Het was dit weekend inderdaad Fryslan boppe met de reuzen ( geweldig leuk om naar te kijken ) en de (geweldige) prestatie van Maarten. Net terug uit Dokkum van een barbecue bij Koop en Corrinne.
  Heel gezellig. Nog vier dagen en dan lekker een weekje Mallorca. Helaas kunnen we jullie dus net niet verwelkomen. Wij merken wel dat jullie nu dichter bij China zijn. Wordt nu bijna elke dag een pakketje voor Marike uit dat land in Readtsjerk bezorgd. Grappig Femke dat nu jij en Ilse weg zijn Smoes weer in de Moesstraat teruggekeerd is. Je zou zo denken…. Veel plezier en succes de rest van de week.

  Veel liefs voor jullie allen.

  Tsjalke en Baukje

 • Agnes

  Leuk jullie verslagen en ervaringen te lezen. Wij genieten nog van onze laatste dag op vakantie, vandaag staat klimpark op programma.
  Hier gaat verder alles goed.
  Groetjes Agnes

 • janke oenema

  Beste mensen,

  Wat super leuk om jullie verhalen te lezen.
  Jullie maken veel leuke dingen mee en doen heel erg je best om alles voor elkaar te krijgen.

  Hoe gaat het met de ezel van Pieter?
  Zorgt hij er wel goed voor?

  Pieter inmiddels weer in je eigen kleren aan het werk?

  Veel goeds met elkaar en tot horens.

  Groetjes van Pieter en Janke

Reacties zijn gesloten