Samenwerkvakanties

Met Friese nuchterheid in het hart

 • Met Friese nuchterheid in het hart

  Wederom begon de ochtend om 6:30u. Na een heerlijk verzorgd ontbijtje, stonden we klaar om weg te gaan. Toch waren er redelijk wat mankementen omtrent de voorzieningen in de kamers. Met mijn beste Frans legde ik de medewerker uit: ‘le toilet is broken’. Na een korte demonstratie, wist de klusjesman precies wat er mis was en vervolgden wij onze weg.

  Tijdens het project deed ieder erg goed zijn best, ondanks de gevoelstemperatuur van +/- 40 °C. Van dansen tot het opvullen van de muren van het schoolgebouw, alles liep geslaagd. Toch zagen we tot onze vreugde dat de donkere wolken vol met regen onze kant opkwamen! Na 3 dagen geen regen, verplaatsten enkelen van ons zich naar buiten om het dansen voort te zetten. De regendans was zo’n succes dat het onweer spontaan heel dichtbij kwam! KLABATS! Na wat geschrokken blikken, vervolgden we ons werk. De maaltijden op het project waren vandaag erg aangenaam: spaghetti met vlees van onbekende herkomst. Toch kijkt de hele groep nog steeds uit naar het toetje, drinkbare sinaasappel: vers van de pers. (Er wordt ook aan de vega’s en tarwe-intoleranten gedacht door de moeders van de keuken.)

  Na ons harde werken, was het tijd om weer op weg te gaan. Op naar de volgende activiteit: de souvenirsmarkt. Na een hobbelige weg door de modderstromen, arriveerden we bij het verblijf van Nanda met een volgende “KLABATS”. Helaas was de band van de bus lek, dus ietsje vertraging, maar dat mag de pret niet drukken!

  Eenmaal aangekomen op de markt, kwam de handelsman in ieder naar boven. Met een goed salespraatje van Gezina en het handjeklap van Wiepkje kwamen we een heel eind. De prijzen werden eens goed bekeken en omgerekend en zo heeft ieder zijn souvenirs gescoord.

  Al met al een zeer geslaagde dag, met aan het einde een goed potje ‘Weerwolven’.

  Groetjes vanuit Burkina Faso!

  Marije

  PS: heit nog gefeliciteerd mei heit syn jirdei mandei! Groetjes Marije

  PPS: Ilse, fan herte lokwinske mei dyn 24e jierdei hjoed! Leafs heit

   

  Meer van deze reis herbeleven?