Samenwerkvakanties

Met Friese nuchterheid in het hart

 • Met Friese nuchterheid in het hart

  Wederom begon de ochtend om 6:30u. Na een heerlijk verzorgd ontbijtje, stonden we klaar om weg te gaan. Toch waren er redelijk wat mankementen omtrent de voorzieningen in de kamers. Met mijn beste Frans legde ik de medewerker uit: ‘le toilet is broken’. Na een korte demonstratie, wist de klusjesman precies wat er mis was en vervolgden wij onze weg.

  Tijdens het project deed ieder erg goed zijn best, ondanks de gevoelstemperatuur van +/- 40 °C. Van dansen tot het opvullen van de muren van het schoolgebouw, alles liep geslaagd. Toch zagen we tot onze vreugde dat de donkere wolken vol met regen onze kant opkwamen! Na 3 dagen geen regen, verplaatsten enkelen van ons zich naar buiten om het dansen voort te zetten. De regendans was zo’n succes dat het onweer spontaan heel dichtbij kwam! KLABATS! Na wat geschrokken blikken, vervolgden we ons werk. De maaltijden op het project waren vandaag erg aangenaam: spaghetti met vlees van onbekende herkomst. Toch kijkt de hele groep nog steeds uit naar het toetje, drinkbare sinaasappel: vers van de pers. (Er wordt ook aan de vega’s en tarwe-intoleranten gedacht door de moeders van de keuken.)

  Na ons harde werken, was het tijd om weer op weg te gaan. Op naar de volgende activiteit: de souvenirsmarkt. Na een hobbelige weg door de modderstromen, arriveerden we bij het verblijf van Nanda met een volgende “KLABATS”. Helaas was de band van de bus lek, dus ietsje vertraging, maar dat mag de pret niet drukken!

  Eenmaal aangekomen op de markt, kwam de handelsman in ieder naar boven. Met een goed salespraatje van Gezina en het handjeklap van Wiepkje kwamen we een heel eind. De prijzen werden eens goed bekeken en omgerekend en zo heeft ieder zijn souvenirs gescoord.

  Al met al een zeer geslaagde dag, met aan het einde een goed potje ‘Weerwolven’.

  Groetjes vanuit Burkina Faso!

  Marije

  PS: heit nog gefeliciteerd mei heit syn jirdei mandei! Groetjes Marije

  PPS: Ilse, fan herte lokwinske mei dyn 24e jierdei hjoed! Leafs heit

   

  Reacties

  1. Durk en Bea avatar

   Machtig. Goed zo Wiep, jim bljieuwe toch hollanders…😂

  2. Renske avatar

   Prachtig verhaal, erg leuk om zo op de hoogte te blijven van jullie belevenissen

  3. Gryt avatar

   Jongens en meiden wat geweldig om iedere dag zo’n mooi verslag op de mail te ontvangen. Wij hebben vorige week nog 3 prachtige degelijke onderbroeken met pijpjes voor Pieter op de post gedaan. Zijn ze al aangekomen? Jullie zijn kanjers! Groeten Johan Gryt Karin Yuen en Lieon

  4. Kitty avatar

   Wat leuk om zo vaak een update te ontvangen van jullie! Gerko,heb je genoeg deo bij je of heeft Pieter zijn koffer al ontvangen?

  5. Romke en Thea avatar

   Het blijft spannend wat jullie allemaal meemaken. Gelukkig gaat de bouw voorspoedig. Ook het verven gaat goed. Houd de ladder maar goed vast 🙂

  6. Janet lodewegen avatar

   Leuk om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben. En Gerko je valt wel op met je blonde haar! Nog heel veel plezier!!

  7. wi avatar

   Gelukkig weer een regenbui, dan frist het weer wat op.
   Het klaslokaal wordt best groot, het begint er al op te lijken.

   Succes verder !

   Wieke & Gooitzen

  8. Lnda Veninga avatar

   Alweer bijna een week geleden vertrokken jullie..
   al veel werk verzet inmiddels!
   Toppers zijn jullie!
   Dit weekend zijn de Reuzen in Leeuwarden, een heel spektakel met vooral véél publiek!
   Prachtige foto’s van jullie en wat geweldig om te zien dst je zo straalt Maureen!!
   Zet ‘m op allemaal 😘

  9. Sape en Paula avatar

   Hoi kanjers, jullie beleven wel wat daar 😂. Zijn erg benieuwd of de koffer van Pieter inmiddels is aangekomen. En anders maar duimen dat de onderbroeken van Gryt er nog op tijd zijn. Morgen een rustdag?

  10. Lucia avatar

   Hallo harde werkers ! Wat staan jullie stralend op de foto’s, zo te zien hebben jullie veel plezier met elkaar ! Jullie houden het vast nog wel een week uit daar.
   Ik denk dat de koffer is aangekomen, volgens mij herken ik dit shirt…

  11. Tjalke&Baukje avatar

   Lekker vroeg zo ’s ochtends, ik weet van 2 van jullie dat ze geen grote liefhebbers van vroeg op zijn , maar toppers hoor, petje af. Morgen de rokken en lange broeken aan en naar de kerk. Erg benieuwd hoe zo’n dienst daar verloopt, maar dat lezen we morgen hoop ik.Tjalke&Baukje

  12. Rintsje avatar

   Ik heb de foto’s gezien. Zie ik ook eens een treinconducteur aan het werk. Hele mooie foto’s. Wat werken jullie hard! Kan ik nog wat van leren. Groetjes Rintsje Oenema

  13. Bente avatar

   Wat enorm leuk om deze verslagen te volgen, ben je er toch een beetje bij 😉
   Jullie mogen trots zijn op wat jullie daar doen!
   Begin aan de tweede week met dezelfde energie en dan is het zeker dat het een succes wordt.

   Succes en groetjes uit Nederland,

  14. Jan en Geartsje van der Kooi avatar

   Hé Toppers, goed besich. Wy winskje jim noch in moaie wike.
   Groetnis út Trynwâlden, Jan en Geartsje van der Kooi

  15. Wilma avatar

   Hallo harde werkers leuk om al jullie verrichtingen te lezen en wat gaat dat goed. Net genoten van de reus nou ja eigenlijk is het de duiker en het meisje en de hond.Maar meer respect voor jullie hoor. Ook jullie zijn reuzen in wat jullie doen. Dikke knuffel voor jullie allemaal uit Múnein. Wilma

  16. Reintje avatar

   Heb al vaker iets gestuurd Beppe doet vast iets fout Marije .Wel wat laat de felicitatie voor je Vader. Fijn dat het daar zo goed gaat. Houden zo.
   Groetjes Beps

  17. Ilse avatar

   Weer veel beleefd zo te lezen! Jullie zitten alweer bijna op de helft van de reis, dus geniet nog even van de laatste week! Heit, bedankt voor de felicitatie! We hebben een leuke dag gehad in Leeuwarden 🙂

  18. Hendrik Wisse avatar

   Leuk om de verslagen zo mee te krijgen. Groetjes en veel succes!

  Meer van deze reis beleven?