Samenwerkvakanties

Projectdag nr. 7

 • Projectdag nr. 7

  Vandaag wederom vroeg uit de veren. Kwart over zeven waren wij vanochtend onderweg naar Nanda waar we gingen ontbijten. Het ontbijt was weer goed verzorgd en vandaag voorzien van lekkere bloedsinaasappels.

  Marije stelde mij tijdens het ontbijt de vraag of vegetariërs wel eens de uitspraak gebruiken ‘dat kan mij een worst wezen’. Waar wij allemaal om moesten lachen. Waarop lachend werd geantwoord, alleen “het kan mij een vegatarische worst wezen”. Na het ontbijt gingen we richting het project.

  Het onderwerp van deze dag was David. De kinderen hebben genoten van de spellen, knutselwerkjes en dansjes.

  Vandaag werd er ook weer fanatiek gebouwd. Het was even wennen, toen we zagen hoe hoog we eigenlijk moesten staan om verder te kunnen bouwen. Gerko was al hellemaal bovenin voordat we er erg in hadden, hierna Wiep, Marike, en daarna ik. Tijdens het scheppen van het cement waren we vrolijk aan het zingen, wat onze bouwmeester erg kon waarderen.

  De bouw heeft vandaag weer veel vooruitgang gemaakt en we gingen dan ook met een goed gevoel terug naar het hotel.

  Op de terugweg zagen we aan de kant van de snelweg een dode koe liggen waar allemaal mensen omheen stonden die de darmen er uit haalden. Het was voor ons apart dat dit ‘gewoon’ langs de kant van de weg gebeurde.

  Terug bij het hotel hebben veel van ons zich even opgefrist met een frisse duik en we hebben hier vervolgens gegeten.

  Met ons hier in Ouagadougou gaat ’t goed, hoe is het daar in Nederland?

  Oant sjen! Leafs Inez

  Meer van deze reis herbeleven?