Samenwerkvakanties

Stadstour met verrassingen

 • Stadstour met verrassingen

  Vanochtend om 7.15u hadden we ontbijt bij het hotel. Om 8.15u rijden wij naar Nanda, om haar op te halen en vervolgens door te gaan naar het project. Onderweg is het nooit saai want er is altijd van alles te zien langs de kant van de weg. Er wordt van alles verkocht: fruit, kleding, kippen etc.. Als het busje bij de school aankomt worden wij door vrolijk zwaaiende kinderen ontvangen en we kunnen dan ook nauwelijks het busje uitkomen.

  Het is alweer de derde dag van de tweede projectweek. Voor het kinderwerk is het thema: Daniël. Het bijbelverhaal wordt verteld en daarnaast nog uitgebeeld door ons en de kinderen. Net als vorige week, hadden we vandaag natuurlijk weer zang, dans, knutselwerkjes en spelletjes.

  De hele dag zijn een aantal van onze groep aan het bouwen. Er wordt verder gewerkt aan de muren. Het schiet al mooi op!

  Na onze projectdag begonnen we rond 17.00u met de stadstour. We reden door de nieuwste wijk, waar vooral mensen van ambassades en overheidsinstanties wonen. Wij zien van afstand het huis van de president. Hij woont hier echter nooit vanwege veiligheidsredenen. Vervolgens rijden wij door naar een monument ter nagedachtenis aan de overledenen van aanslagen in 2014 en 2015. Wij mogen het gebouw binnen. Na een behoorlijk aantal trappen zijn wij op het eerste plateau waar wij mooi uitzicht hebben. Maar we konden nog een stuk hoger dus een wedstrijdje wie het eerst boven is kon niet uitblijven. Tijdens het op adem komen konden we genieten van een mooi uitzicht op heel Ouagadougou.

  Wij rijden nog langs diverse gebouwen o.a. van de nationale omroepen, ambassades, langs het plein van de de vrijheid, waar ook veel militairen zijn en verblijven. Bij de Franse ambassade zien wij dat er nog kapotte ruiten zijn van de aanslag van maart jl.

  Uiteindelijk stoppen we bij een huis, waar de directrice van de school en haar gezin woont. Wij worden daar gastvrij ontvangen. Het blijkt dat twee van de vier juffen van school, dochters zijn van de directrice. Wij eten daar aardappels met kip en gebakken banaan. Dit valt goed in de smaak. Als toetje krijgen wij meloen, papaya en ananas. Een waar feestmaal. Na het eten krijgen wij van de directrice als dank allemaal een cadeautje: een Burkinese jurk met een ketting, armbandje en oorbellen. Wat een leuke verrassing!

  Wij gaan allemaal onze jurk aantrekken en voor de heren een shirt. Hier wordt natuurlijk een groepsfoto van gemaakt. Als dank zingen wij in canon (vier groepen van drie) “Ik stel mij vertrouwen op de heer mijn God”.

  Wij bedanken nogmaals de directrice voor de gastvrije ontvangst en voor het cadeau. Daarna brachten wij Nanda weer thuis en gingen wij weer terug naar ons hotel.

  Een lange maar gezellige dag met een leuke afsluiting!

  Groetnis fan Tine

  Meer van deze reis herbeleven?