Samenwerkvakanties

Stadstour met verrassingen

 • Stadstour met verrassingen

  Vanochtend om 7.15u hadden we ontbijt bij het hotel. Om 8.15u rijden wij naar Nanda, om haar op te halen en vervolgens door te gaan naar het project. Onderweg is het nooit saai want er is altijd van alles te zien langs de kant van de weg. Er wordt van alles verkocht: fruit, kleding, kippen etc.. Als het busje bij de school aankomt worden wij door vrolijk zwaaiende kinderen ontvangen en we kunnen dan ook nauwelijks het busje uitkomen.

  Het is alweer de derde dag van de tweede projectweek. Voor het kinderwerk is het thema: Daniël. Het bijbelverhaal wordt verteld en daarnaast nog uitgebeeld door ons en de kinderen. Net als vorige week, hadden we vandaag natuurlijk weer zang, dans, knutselwerkjes en spelletjes.

  De hele dag zijn een aantal van onze groep aan het bouwen. Er wordt verder gewerkt aan de muren. Het schiet al mooi op!

  Na onze projectdag begonnen we rond 17.00u met de stadstour. We reden door de nieuwste wijk, waar vooral mensen van ambassades en overheidsinstanties wonen. Wij zien van afstand het huis van de president. Hij woont hier echter nooit vanwege veiligheidsredenen. Vervolgens rijden wij door naar een monument ter nagedachtenis aan de overledenen van aanslagen in 2014 en 2015. Wij mogen het gebouw binnen. Na een behoorlijk aantal trappen zijn wij op het eerste plateau waar wij mooi uitzicht hebben. Maar we konden nog een stuk hoger dus een wedstrijdje wie het eerst boven is kon niet uitblijven. Tijdens het op adem komen konden we genieten van een mooi uitzicht op heel Ouagadougou.

  Wij rijden nog langs diverse gebouwen o.a. van de nationale omroepen, ambassades, langs het plein van de de vrijheid, waar ook veel militairen zijn en verblijven. Bij de Franse ambassade zien wij dat er nog kapotte ruiten zijn van de aanslag van maart jl.

  Uiteindelijk stoppen we bij een huis, waar de directrice van de school en haar gezin woont. Wij worden daar gastvrij ontvangen. Het blijkt dat twee van de vier juffen van school, dochters zijn van de directrice. Wij eten daar aardappels met kip en gebakken banaan. Dit valt goed in de smaak. Als toetje krijgen wij meloen, papaya en ananas. Een waar feestmaal. Na het eten krijgen wij van de directrice als dank allemaal een cadeautje: een Burkinese jurk met een ketting, armbandje en oorbellen. Wat een leuke verrassing!

  Wij gaan allemaal onze jurk aantrekken en voor de heren een shirt. Hier wordt natuurlijk een groepsfoto van gemaakt. Als dank zingen wij in canon (vier groepen van drie) “Ik stel mij vertrouwen op de heer mijn God”.

  Wij bedanken nogmaals de directrice voor de gastvrije ontvangst en voor het cadeau. Daarna brachten wij Nanda weer thuis en gingen wij weer terug naar ons hotel.

  Een lange maar gezellige dag met een leuke afsluiting!

  Groetnis fan Tine

  Reacties

  1. Rigtje avatar

   Wat ontzettend leuk om jullie zo een beetje te volgen en te weten waarvoor ik de puddingbroodjes kocht! 😂

   Maar waar is nu die foto van jullie in de mooie kleding die jullievan de directrice kregen? Of zie ik die over het hoofd?

   Fijn vervolg van jullie onvergetelijke reis!

   Groet,
   Rigtje

  2. Renske avatar

   Kreas verhaal, ik mis alleen net als Rigtje de foto van de mooie kleding.

   Ik kijk nu alweer uit naar het volgende verhaal.
   Zet hem op !

  3. Rommie avatar

   Wat mooi, al deze verslagen en foto’s, net of we er een beetje bij zijn.
   Groet Rommie

  4. Lydia Veninga-Wuite avatar

   Laten jullie gauw een foto zien van jullie nieuw outfit! Ben heel benieuwd!

  5. willemnoord avatar

   bijna aan het einde van een mooi project. Het is hier bewolkt en voor het eerst na 60 dagen onder de 20 graden….. dus wees voorbereid…..!
   moest vandaag aan onderstaande tekst denken en wou dat delen… ter ondersteuning voor het goede werk, het afscheid en mooie verhalen….

   I may not know it
   But these are the moments that I’m going to remember most
   Just got to keep going And I gotta be strong
   Just keep pushing on

   Wens jullie allen vast een goede terugreis.

  6. Tsjalke en Baukje avatar

   Nog een paar dagen in het mooie Burkina Faso. We zien met veel belangstelling uit naar jullie terugkomst voor een life verslag. Want ja, nu hebben we alleen Thialda en Yana. We reserveren een speciale kerkdienst voor jullie verhalen, dansjes en klederdracht. Hier gaat alles naar wens, we zijn nu in vakantiestemming. Er valt weer regen ( wonen dus toch in NL ) en de katten leggen de kadavers ook al weer vrolijk op de mat. Hopen nog enkele dagen van de verslagen en foto’s te mogen genieten.

  7. Linda avatar

   Jullie zijn al aardig populair daar onder de Afrikaanse kindjes!
   Als het al moeite kost om het busje uit te komen…
   We hebben net gehoord dat jullie maandag tussen 13:00 en 14:00 aankomen bij Pro Rege. Moet eerlijk zeggen dat ik daar óók weer naar uit kijk, net als naar jullie verslagen.
   Het zit er bijna op, héél veel succes de laatste dagen!!

  8. Wieke & Gooitzen avatar

   Mooie foto’s weer.
   Het schiet al mooi op met de bouw.
   We zien uit naar maandag ; heel mooi dat jullie dan weer thuis zijn.
   Nog veel succes de laatste dagen !

  9. Romke en Thea avatar

   Veel succes de laatste dagen en tot maandag. Mis idd de foto met jullie jurken shirts en accessoires. Zal vast een kleurrijk geheel zijn.
   Vandaag hebben we Hendrik Wisse zijn nieuwe werkplek in Almere bekeken op de 25ste verdieping van het WTC. Geweldig uitzicht over het markermeer.

  10. Lucia avatar

   Wat leuk dat jullie door enthousiaste kinderen opgewacht worden. Daar doe je het toch voor, onvergetelijk ! Net als de anderen mis ik ook de foto met jullie nieuwe outfit, daar ben ik erg benieuwd naar. Sape en buurman Jopie halen op dit moment de caravan op. Hopelijk wordt het wat warmer als wij volgende week op vakantie gaan…..
   Ik kijk er naar uit om jullie allemaal maandag weer in gezondheid en vol verhalen bij Pro Rege te zien. Fijne dagen nog en alvast een hele goede reis en graag alle koffers meenemen.

  11. Sape en Paula avatar

   Vanuit een frisjes Gytsjerk weer jullie mooie verslag gelezen en genoten van die mooie kleurrijke foto’s (behalve dan die ene met jullie nieuwe jurken🤔) . De caravan van Pieter en Lucia rijdt hier zojuist langs …. dan kan Pieter daarover in ieder geval met een gerust hart gaan slapen😉. Nog een paar dagen en dan zit het er al weer op, succes nog dit weekend!

  12. Sape en Paula avatar

   PS : wel een beetje jammer Pieter dat de accu van de mover leeg is…

  13. Henderikus Pier en Jelke avatar

   Goed te zien en horen dat jullie nog met veel energie bezig zijn. Dat krijg je ook wel van de kinderen als je jullie al vroeg staan op te wachten. Ook het bouwen gaat super zo te zien. Wel hoge muren. Hier gaat alles op rolletjes. Goede reis terug en nog even genieten van de laatste dagen.

   Groet, Henderikus, Pier en Jelke.

  14. Durk en Bea avatar

   Weer een prachtig verslag en foto’s. Ladder is keurig gerepareerd..🙈. Laat die foto met jurken maar zitten, doe ze op de terug reis maar aan..😄🤣. De groeten.

  15. Pake en Beps van Marije avatar

   Ook van ons goede reis terug naar huis.
   We hebben genoten van de prachtige verhalen.

  16. Lydia Veninga-Wuite avatar

   Ook ik wens jullie een goede en behouden thuisreis en sterkte met het afscheid van nemen van de kinderen en begeleiders in Burkina Faso!

   Groetjes van de oma van Maureen.

  Meer van deze reis beleven?