Samenwerkvakanties

Van de wereld

 • Van de wereld

  Het is vandaag al weer donderdag. We waren al vroeg in de veren, want Pieter kwam ons allemaal om 6.30u wekken. Om 7.00u gingen we in het busje naar Nanda Om te ontbijten. We hadden stokbrood met een soort oliebollen.

  Toen we aankwamen bij de school stonden alle kinderen ons al weer op te wachten. De ene groep ging naar het kinderwerk en begon met een openingsdans. Ze hebben een toneelstuk van Daniël en de leeuwenkuil gedaan. Ook zijn er allemaal spelletjes gedaan met de kinderen. De anderen van de groep gingen aan de slag met de bouw. Het gaat super goed en alle muren staan al! Het was vandaag wel erg warm, dus goed drinken! Niet iedereen deed dit helaas… ik (Maureen) was hierdoor flauwgevallen en was dus even ‘van de wereld’. Na veel drinken, ORS, eten en rust ging het weer beter en kon ik kinderwerk doen.

  Tussen de middag hadden we rijst met een sausje van ei en een banaan. Dus alle vitamientjes voor vandaag zijn weer binnen. Na het eten hebben we liedjes gezongen met de kinderen en knutselwerkjes gemaakt. Een leeuwenhoofd van een bordje en papier. Het klaslokaal zat ineens vol met allemaal kleine leeuwtjes! Toen we weer terug naar het hotel gingen werden we door de kindjes uitgezwaaid. Op de terugweg zaten we in onze eigen karaoke bus. De liedjes gingen van Nick en Simon naar ABBA, van het Friese volkslied naar christelijke nummers (heeft dominee Hille toch nog een goede invloed op ons).

  Toen we terug waren gingen we nog lekker even zwemmen. We hebben lummeltje gespeeld. Inez was de grootste lummel; het lukte haar maar niet om de bal te krijgen.

  Na het zwemmen hebben we gedoucht. Om 19:00u gingen we eten. Na het eten hebben we nog de dagafsluiting van Inez gehad. Dit ging over de invloed van muziek op je stemming en gevoel. Na de dagafsluiting hebben we nog met zijn allen 30 seconds gespeeld. Voor de mensen die dit niet kennen: je pakt een kaartje, hier staan 5 woorden op. Deze probeer je te omschrijven zonder het woord te zeggen. Het is de bedoeling dat je zo veel mogelijk woorden omschrijft binnen 30 seconden. Iedereen was erg fanatiek. Het was een gezellige avond. We gingen weer lekker vroeg slapen, want morgen gaat de wekker weer om 6.30u.

  Koffer update: we hebben van Nanda te horen gekregen dat de koffer van Pieter is gevonden en dat die waarschijnlijk vrijdagavond met het vliegtuig naar Burkina Faso komt. Dat is super fijn. Wat ook erg fijn voor Pieter is, is dat hij de tweedehands onderbroeken die hij heeft gekocht op de markt niet meer aan hoeft. Helaas zijn zijn prachtige echte neppe Gucci slippers wel kapot gegaan. Zou dat komen door te kleine slippers of toch te grote voeten?

  Kortom, het was weer een geslaagde dag. Alles is goed afgelopen. Blijf ons volgen, want morgen komt er weer een reisverslag 😀 We lezen iedere dag de reacties op de reisverslagen gezamenlijk door. Dat is echt super leuk. Zo hebben we toch nog een beetje het idee dat we contact hebben met de mensen thuis.

  Bedankt voor het lezen en tot snel weer!

  Groetjes Maureen

  PS van Marije voor Romke: gefeliciteerd! 😀

  Meer van deze reis herbeleven?