Vandaag is R-O-O-D

Maandag, voor het eerst in de vakantie dat we eindelijk even wat langer konden blijven liggen. De hele week waren we al vroeg op. Vandaag gingen we om 9.00u ontbijten. Na het ontbijt hebben we de grote volksverhuizing ingezet. Iedereen heeft zijn/haar koffers in- en uitgepakt. Hierna gingen we zwemmen. Het zou onze groep niet zijn dat er weer wat gebeurde. Femke haar oorbel en haar elastiekje lagen op de bodem van het zwembad. Met behulp van het duikersteam (Gerko en Rixt) waren de missende objecten gelukkig al snel weer boven water.

Na het zwemmen hadden we 10 minuten de tijd om ons klaar te maken om naar Nanda’s verblijf te vertrekken. We gingen vandaag echter niet met onze “eigen” bus op weg, maar met de echte lokale groene taxi autootjes. Sommigen wilden graag een eindje lopen in de omgeving van ons hotel, wat na ongeveer 30 minuten lopen uitkwam bij een taxistop. Aangezien er niet veel taxi’s rijden vanaf onze locatie naar het centrum, moesten we enige tijd wachten voordat iedereen vertrokken was. Tijdens het wandelen hadden we nog een korte pitstop bij de bakker, hier haalden we ons middageten: en voor de afwisseling was dat… stokbrood! 😉

We vertrokken met 3 taxi’s met daarin 16 man. Dat was proppen! Na een ruige taxi rit waren we uiteindelijk met zijn allen aangekomen. De taxichauffeur van de groep van Inez, Pieter, Gerko, Jaitske en Marije was een geval apart. Waar de man ineens in het Frans de heer opriep voor een goede reis, legde hij het uit met een lange, stompe vinger dat hij naar de hemel bad.

Na het middageten, met liters water, kwam meer dan de helft van de groep er achter dat ze veranderd waren in tomaten… de Afrikaanse zon brandde harder dan verwacht. Aankomende week moeten we ons focussen op de andere helft: de achterkant 😀

De groep werd in tweeën verdeeld. De ene helft ging knutselen en de andere groep kreeg djembé- en dansles. Bij de djembéles was Inez helemaal in haar element. Met de deuntjes “Tsi Tsigaga Tsi Ga” en “Dage Dagga”. Er werden door sommigen zelfs ezelsbruggetjes verzonnen om het ritme te krijgen zoals “Bakker Bart” (met dank aan Henk).

Ondertussen maakte de andere groep een gerecyceld souvenirtje, helaas had de meneer te weinig blik meegenomen om voor iedereen een eigen werkje te maken en moest er dus nog weer een collega langskomen om extra materiaal te brengen.

Na fanatiek muzikaal bezig te zijn geweest, gingen we door naar het volgende muzikale onderdeel: Afrikaanse dans. Eerst moesten we ons vochtpeil aanvullen. Het dansen ging er (te) enthousiast aan toe bij sommigen. Marike was zelfs zo fanatiek, dat ze spontaan uit haar broek scheurde! Nu kon het lekker doorluchten. Bij de wissel van de groepen, kon je zien dat we aardig ons best hadden gedaan. De rode hoofden mochten nu gaan knutselen.

Na de activiteiten gingen we pannenkoeken bakken én eten. Met dank aan onze chefkoks hadden we een heerlijk diner. Hierna vertrokken we weer met de taxi’s naar huis. Na toeristische routes, geen gordels die het doen, schuren over de hobbels in de weg, zingen met de chauffeur en rijden naast de weg, kwamen we toch nog met zijn allen veilig aan bij het hotel. Hier hadden we een afsluiting van Femke over Rijkdom.

Aan het einde van de dag gingen alle lichten uit. Oant moarn!

Wiep

PS: Heit, de eerste Volvo is ek ol spot! 😜

16 reacties op “Vandaag is R-O-O-D

 • Sietske

  Gelukkig is mooi rood niet lelijk!
  Ben super trots op jullie. Ik geniet enorm van de reisverslagen.
  Gouden herinneringen en bijzondere momenten waarbij jullie het verschil maken. Geniet en wees dankbaar! 😘

 • Durk en Bea

  Haha, volvo’s rijden overal…😁😄😌. Het was weer een heel avontuur, zo te lezen. Je kunt die taxi chauffeurs nog wel wat theorie leren Wiep!
  Nog maar lekker genieten deze week, dooh🙋‍♂️🙋‍♀️👫

 • Romke en Thea

  Mooi dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Geniet er van. Het blijven onvergetelijke herinneringen.

 • Lydia Veninga

  Zo beleven jullie heel wat, bij thuiskomst kunnen jullie mooi een avond vullen op een gemeenteavond🤣😂. Groetjes en ik zie weer uit naar het volgende verslag!

 • Renske

  Geweldig verhaal, wat een luxe, uitslapen tot 09:00 uur, heerlijk.
  Ik kijk nu alweer uit naar het volgende verslag

  PS

  Vergeet niet tijdig te draaien, anders is er 1 kant rood, 1 kant wit

 • Janet lodewegen

  Heerlijk om de verslagen te lezen. En wat heerlijk dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Wat een avontuur! Geniet er van!

 • Sape en Paula

  Uit dit, alweer zo leuke, verslag blijkt een hele afwisselende dag. Jullie beleven wat hoor, prachtige herinneringen zijn dit!

 • Iris

  Wat een ontzettende leuke verhalen. Wat een reis! jullie hebben straks veel te vertellen als jullie terug komen. Succes nog de laatste dagen en ben benieuwd naar de andere verhalen!

 • Wieke & Gooitzen

  Lekker een keer uitslapen ! Dat hebben jullie ook wel verdiend. Leuke werkjes gemaakt hoor !
  Inez : wanneer je weer thuis bent, willen we ook wel djembéles van je hebben. Zin in !

  groeten

  Wieke & Gooitzen

 • Lucia

  t is geen taxi Waaksma of taxi Jelle daar in Burkina Faso zo te lezen. Maar gelukkig veilig op plaats van bestemming aangekomen. En alweer een dag met onvergetelijke herinneringen !

 • Tjalke en Baukje en Yana

  Volgens Yana heb je de broek met opzet laten scheuren Marike om een nieuwe te kopen. Fijn om te lezen dat het goed gaat met jullie. Elke dag weer andere activiteiten. Rijden er trouwens geen treinen? De conducteur is er al. Morgen weer bouwen? We zien met belangstelling het eerstvolgende verslag met foto’s tegemoet.

 • Wiebe de Boer

  Mooi verslag Wiepkje, nog goeie dagen der. Enne mooi dat der ek Volvo’s riede, goeie reis werom alfest!! Grtn Wiebe

 • Lnda Veninga

  Het leukste moment van de dag is als ik jullie blog mag lezen! Wauw, wat een avonturen en wat een lol hebben jullie met elkaar! Onvergetelijk en ontzettend waardevol!
  En Marike, misschien heeft Pieter nog wel een broek voor je in de tas, hij heeft de helft toch nog niet gebruikt!
  Succes bikkels!

 • Marte

  Geweldig! Klinkt goed allemaal. Heel veel plezier en succes met alles daar! En Pieter gedraag je he haha. Respect voor wat jullie daar allemaal doen en nog gaan doen. Maak er wat moois van daar.

  Groetjes Marte

 • Heeren

  Beste jongelui,
  Hartelijk dank dat jullie zoveel boeiende berichten schrijven. Dat swingen zullen we hier in de kerk toch ook een keer moeten proberen, vinden jullie niet? Het lijkt mooi ontspannen!
  Nog veel plezier met alle activiteiten !
  Hartelijke groet van Wiebke Heeren

 • wytze

  Ziet er nog steeds leuk en gezellig uit!
  Mooi om te zien dat jullie het gezellig hebben
  ps. Marije; poes is still alive en nog even “gek” als eerder
  groetnis Femke en Wytze

Reacties zijn gesloten