Samenwerkvakanties

Vandaag is R-O-O-D

 • Vandaag is R-O-O-D

  Maandag, voor het eerst in de vakantie dat we eindelijk even wat langer konden blijven liggen. De hele week waren we al vroeg op. Vandaag gingen we om 9.00u ontbijten. Na het ontbijt hebben we de grote volksverhuizing ingezet. Iedereen heeft zijn/haar koffers in- en uitgepakt. Hierna gingen we zwemmen. Het zou onze groep niet zijn dat er weer wat gebeurde. Femke haar oorbel en haar elastiekje lagen op de bodem van het zwembad. Met behulp van het duikersteam (Gerko en Rixt) waren de missende objecten gelukkig al snel weer boven water.

  Na het zwemmen hadden we 10 minuten de tijd om ons klaar te maken om naar Nanda’s verblijf te vertrekken. We gingen vandaag echter niet met onze “eigen” bus op weg, maar met de echte lokale groene taxi autootjes. Sommigen wilden graag een eindje lopen in de omgeving van ons hotel, wat na ongeveer 30 minuten lopen uitkwam bij een taxistop. Aangezien er niet veel taxi’s rijden vanaf onze locatie naar het centrum, moesten we enige tijd wachten voordat iedereen vertrokken was. Tijdens het wandelen hadden we nog een korte pitstop bij de bakker, hier haalden we ons middageten: en voor de afwisseling was dat… stokbrood! 😉

  We vertrokken met 3 taxi’s met daarin 16 man. Dat was proppen! Na een ruige taxi rit waren we uiteindelijk met zijn allen aangekomen. De taxichauffeur van de groep van Inez, Pieter, Gerko, Jaitske en Marije was een geval apart. Waar de man ineens in het Frans de heer opriep voor een goede reis, legde hij het uit met een lange, stompe vinger dat hij naar de hemel bad.

  Na het middageten, met liters water, kwam meer dan de helft van de groep er achter dat ze veranderd waren in tomaten… de Afrikaanse zon brandde harder dan verwacht. Aankomende week moeten we ons focussen op de andere helft: de achterkant 😀

  De groep werd in tweeën verdeeld. De ene helft ging knutselen en de andere groep kreeg djembé- en dansles. Bij de djembéles was Inez helemaal in haar element. Met de deuntjes “Tsi Tsigaga Tsi Ga” en “Dage Dagga”. Er werden door sommigen zelfs ezelsbruggetjes verzonnen om het ritme te krijgen zoals “Bakker Bart” (met dank aan Henk).

  Ondertussen maakte de andere groep een gerecyceld souvenirtje, helaas had de meneer te weinig blik meegenomen om voor iedereen een eigen werkje te maken en moest er dus nog weer een collega langskomen om extra materiaal te brengen.

  Na fanatiek muzikaal bezig te zijn geweest, gingen we door naar het volgende muzikale onderdeel: Afrikaanse dans. Eerst moesten we ons vochtpeil aanvullen. Het dansen ging er (te) enthousiast aan toe bij sommigen. Marike was zelfs zo fanatiek, dat ze spontaan uit haar broek scheurde! Nu kon het lekker doorluchten. Bij de wissel van de groepen, kon je zien dat we aardig ons best hadden gedaan. De rode hoofden mochten nu gaan knutselen.

  Na de activiteiten gingen we pannenkoeken bakken én eten. Met dank aan onze chefkoks hadden we een heerlijk diner. Hierna vertrokken we weer met de taxi’s naar huis. Na toeristische routes, geen gordels die het doen, schuren over de hobbels in de weg, zingen met de chauffeur en rijden naast de weg, kwamen we toch nog met zijn allen veilig aan bij het hotel. Hier hadden we een afsluiting van Femke over Rijkdom.

  Aan het einde van de dag gingen alle lichten uit. Oant moarn!

  Wiep

  PS: Heit, de eerste Volvo is ek ol spot! 😜

  Meer van deze reis herbeleven?