Samenwerkvakanties

Zwemmen en kennismaking bij project

 • Zwemmen en kennismaking bij project

  De eerste echte dag dat wij kennis mochten maken met Burkina Faso. Om 9.30u mochten we opstaan voor het ontbijt, alleen waren sommigen even vergeten dat er 2 uur tijdsverschil zit tussen Nederland en Burkina Faso. Zij waren daardoor om 7.00u al klaar wakker 🙂

  Burkina Faso was vroeger een Franse kolonie en het ontbijt bestond dan ook uit stokbrood, wat wel welkom was. Daarna was er tijd voor onszelf, onder andere om een verfrissende duik te nemen in het zwembad. Sommige mensen konden helaas niet zwemmen (hadden diploma A helaas niet gehaald) en daarom hebben ze ons een lesje aquagym gegeven. Dus die kilo’s vliegen eraf. Om 13.00u uur was het tijd voor onze lunch, die bestond uit patat (!!!) met gebakken bakbananen. Bij de een viel dit wat beter in de smaak dan bij de ander. Tijdens de lunch sloeg het weer plotseling om, het werd donkerder en er kwam een harde regenbui. Nederlandse regen is er niets bij; we wisten niet wat ons overkwam.

  Na de lunch gingen we naar het project om daar kennis te maken met de school en leiding. Hier hadden we ook nog tijd om het programma en de dansjes door te nemen, want morgen moeten we dan echt aan de bak. De WC’s hebben we gespot, na deze vakantie kunnen we waarschijnlijk allemaal goed richten (niet alleen de mannen). Rondom het project liepen er geiten, varkens en heeft Pieter al een nieuwe vriend gevonden: “Henk de ezel”.

  Na kennis te hebben gemaakt op het project vervolgen wij onze weg naar de verblijfsplaats van Nanda. De omgeving heeft ons onderweg allemaal flink verrast. Links rijden, rechts rijden het is maar net wat het beste uitkomt. Scootertje hier scootertje daar: de scooters waren overal. Aangekomen bij Nanda haar verblijfsplaats hebben wij genoten van een heerlijke Nederlandse maaltijd met aardappelen en knakworsten.

  Terug bij onze kamers hebben een paar potjes weerwolven gespeeld om alvast in slaap te komen. Na deze spelletjes was het tijd voor de dagafsluiting van Marije met als onderwerp “dromen”.

  Het was een lange dag en iedereen is moe, maar voldaan en we gaan even heerlijk uitrusten… totdat morgen de eerste projectdag begint!

  Groetjes uit Burkina Faso!

  Meer van deze reis herbeleven?