Samenwerkvakanties

Dag 1: De heenreis

 • Dag 1: De heenreis

  Om 5.15u ’s ochtends hebben we verzameld bij Plexat / de Bethelkerk in Drachten. Om 5.30u zouden we vertrekken richting Brussel. Er bleken 2 paspoorten zoek te zijn, die van Aukje en Esther. We hebben hier met zijn allen voor gebeden en er is een ouder vrijwillig met hun naar Den Haag gereden om te kijken of de paspoorten nog bij de ambassade lagen. We gingen dus met een gemengd gevoel op weg.

  De busreis verliep goed, ondanks de spanning over de paspoorten was het ook gezellig en heeft Evert nog zijn beloofde liedje gezongen. In Ede nog wat mensen opgepikt en zonder files kwamen we om 10.30u in Brussel aan. Daar zijn we samen door de douane gegaan en hierna ging iedereen zijn eigen gang.

  Om 12.45u verzamelden we bij de gate, waar het nog spannend was of Esther en Aukje op tijd aan zouden komen! Intussen hadden zij wel hun paspoorten op de ambassade gekregen. Om 13u kwamen zijn, onder luid gejuich en geklap aan. Net op tijd, wat een opluchting!

  Het vliegtuig vertrok een halfuur te laat, om 14.30u. De meesten vonden de vlucht best lang, maar deze verliep verder goed. Iedereen zat redelijk bij elkaar in de buurt, er werd geslapen en gekletst. Een paar mensen hebben een potje zitten kaarten met een Ghanese-man.

  In Douala hadden we een tussenstop van 3 (Afrikaanse) kwartieren en rond 23u ’s avonds (1 uur in Nederland) kwamen we aan in Accra. Daar moest iedereen even wennen aan de warmte, het is namelijk een vochtige warme lucht. Bij de douane moesten we in een camera kijken en vingerafdrukken maken. We werden door een enthousiaste Nanda opgehaald en er liep security mee naar de bus. Hierin maakte de raggae muziek het helemaal af en er was een lekker fris windje.

  Na 3 uur rijden / hobbelen kwamen dan eindelijk aan bij “Hans Cottage Botel”. Iedereen liep er half slaapwandelend bij, dus we zijn gauw ons bedje in gegaan. De kamers zien er goed uit.

  Meer van deze reis herbeleven?