Samenwerkvakanties

Dag 6: De eerste projectdag

 • Dag 6: De eerste projectdag

  Vannacht was de eerste nacht in het tweede hotel, genaamd Bora Bora. Gister waren we op onderzoek gegaan in het hotel. We kwamen er achter dat er een Dance Club in het hotel aanwezig is. Ook hebben we een enorm dakterras met prachtig uitzicht tot onze beschikking. De nacht is voor zover ik weet goed gegaan en vanmorgen was de groep weer fris en fruitig aanwezig bij het ontbijt. Na het ontbijt gingen we rond 8.30u in de bus, voor het eerst, naar het project. De reis was erg kort en voordat we het wisten stonden we tussen de weeskinderen van de New Life Orphanage.

  Om het ijs te breken gingen we verschillende liederen zingen en stukken opvoeren (‘Skiing in the snow’, ‘Baby shark’). Toen was het tijd om de groep kinderen op te splitsen en echt met het project te beginnen. Een deel van de kinderen ging mee sporten en de rest ging met het kinderwerk mee, de rest van onze groep ging aan de slag in een school om deze op te bouwen. Mijn gedeelte was sport. We liepen met “onze” kinderen richting het sportveldje, 5 minuutjes lopen van het weeshuis. Van tevoren hadden onze leiders (Rence & Jonas) een perfecte planning gemaakt met hoe en wat we zouden gaan doen. In praktijk pakte het anders uit. De kinderen hadden maar een ding in hun hoofd, namelijk: voetbal! Wij hadden ook frisbee en volleybal op papier staan. De kinderen liepen door elkaar heen en de structuur was ver te zoeken. Het ochtendprogramma was voorbij en we verzamelden ons op de binnenplaats van het weeshuis om te gaan eten. Nadat er een extra (vergrote) partytent konden we opscheppen. Op het menu stond rijst met een sausje en wat groente. Na een paar happen begonnen de meesten te kuchen. De saus bleek best wel heet te zijn. Zoals misschien sommigen van jullie wel weten, eten Ghanezen over het algemeen erg heet en spicy. Maar na een dag hard werken in de brandende zon had ongeveer iedereen enorme trek, dus het werd opgegeten. Het werd wel nageblust met veel water. Bijkomend effect is dat het vochtgehalte wel enorm was gestegen.

  Na het eten moest er weer gewerkt worden. Na de ervaringen van de ochtend wisten we waar de valkuilen lagen. Ik vond ’s middags beter gaan en ik zie uit naar morgen (dinsdag). De instelling in Afrika is in groot contrast met die van Nederland. Daarom is het even omschakelen naar de Afrikaanse-instelling. Ik heb hier vertrouwen in en samen met God gaan we er een succes van maken. Vanavond hebben we een erg relaxte avond gehad. Ook hebben we een evaluatie gehad.

  Ik hoop jullie bij deze weer een stukje te hebben bijgepraat, later vandaag zullen we ook een paar foto’s van de eerste projectdag plaatsen. Morgen een nieuwe dag die we met veel zin tegemoet zien!

  Meer van deze reis beleven?