Samenwerkvakanties

Dag 7: De tweede projectdag

 • Dag 7: De tweede projectdag

  Zoals alle voorgaande dagen van onze reis begonnen we ook vandaag weer met ontbijt. Ik had me verslapen en was 10 minuten te laat, maar we zijn in Ghana en hier kan dat, heb ik me laten vertellen. Deze keer moesten we eerst +/- 40 kinderen ophalen voordat we naar het weeshuis gingen. Omdat de bus al aardig vol zat met alleen onze groep, moesten de kinderen bij ons op schoot. In tegenstelling tot de kinderen bij de New Life Orphanage waren deze kinderen erg stil en verlegen. Ook hadden ze meer orde en structuur meegekregen.

  De weg naar het weeshuis was geweldig! De juffen en kinderen waren aan het klappen en liederen aan het zingen. Dat zingen gebeurde niet zoals in Nederland op standje medium. Alle kinderen zongen uit volle borst mee en dansten in de bus. Na een aantal nummers gingen veel van onze groep ook meezingen en klappen. Het werd een swingende en erg gezellige boel.

  Eenmaal aangekomen bij het weeshuis, moesten we haast maken om de kinderen in 3 groepen te verdelen omdat we veel tijd hadden verloren. Dit gebeurde dan ook snel en voordat we het wisten stonden we weer op het sportveld. Omdat gister niet naar verwachting ging, moest het vandaag goed gaan. We hebben gister in een evaluatie gesprek besproken hoe we het vandaag wilden gaan doen. Het eerste spel hadden we uitgelegd en het liep als een trein. De kinderen hadden structuur en wilden naar ons luisteren. Dit was een enorme geruststelling voor ons en we hadden veel zin in de rest van de dag.

  Tussen de middag hadden we weer een warme maaltijd in het weeshuis. Gisteren had de kok beloofd om het eten wat minder pittig te maken. Op het menu stond vandaag spaghetti en dit was veel minder heet dan gister. Omdat er veel over was, hebben velen van ons een tweede ronde genoten. Met een volle buik konden we er weer tegen aan op het veld.

  De middag verliep net zo goed als de ochtend en hier waren we enorm blij om. We hebben dus echt geleerd van maandag over hoe de kinderen te benaderen en een uitleg te geven. Ook is de band met de kinderen en ons vandaag enorm gegroeid. Dit heeft ook zeker bijgedragen aan een betere projectdag.

  We hebben na het sporten nog keihard gechilled en onze band met de kinderen verder versterkt. Daarna hebben ze ons uitgezwaaid en de weg terug naar het hotel was weer sfeervol. We weten nu hoe we moeten omgaan met de kinderen en we zien met veel verwachting uit naar de komende dagen die we nog mogen doorbrengen met deze geweldige kinderen!

  Meer van deze reis beleven?