Samenwerkvakanties

De reis is voorbij, helaas!

 • De reis is voorbij, helaas!

  Op zaterdagochtend 6 augustus om 11:16u is de Bethel-groep veilig gearriveerd in Drachten. De groep heeft een hele bijzondere goede tijd gehad en was echt van het begin tot en met het einde een eenheid. Ze hebben erg veel mogen betekenen voor de Ghanese bevolking en hebben ook veel liefde van hen ontvangen. Ondanks de schrijnende armoede, blijft de bevolking vriendelijk en vrolijk. Ze zijn blij met alles wat ze hebben en dat is erg weinig. Wij als Nederlanders kunnen daar erg veel van leren. Het Bethelteam heeft verschillende schoollokalen opgeknapt, heeft veel tijd doorgebracht met vele kinderen en heeft de kinderen 2 weken lang mogen voorzien van een warme maaltijd.

  Iedere deelnemer heeft ook een persoonlijke verandering meegemaakt. Velen hebben een geloofsverdieping ervaren, anderen hebben gezien wat armoede is en staan nu anders in het leven. Iedereen was open en eerlijk naar elkaar, waardoor er een sterke vertrouwensband ontstond. Jongeren kwamen erachter dat ze met dezelfde problemen worstelen en konden daar goed met elkaar over praten. Er is veel gelachen, gehuild en er ontstonden verdiepende relaties.

  We mogen God dankbaar zijn voor alles wat Hij nu al heeft gedaan! Hij heeft ons als groep bij elkaar gebracht en heeft ons door alle omstandigheden heen gevormd tot een hecht team. Om eerlijk te zijn hebben wij het nog nooit op deze manier meegemaakt dat 50 personen zo’n lange tijd goed met elkaar om kunnen gaan.

  Dank voor al jullie steun en medeleven door het lezen van de berichten, door de gebeden en de financiële steun. Het team heeft dat duidelijk ervaren en waardeert dat ook enorm. God is een bijzonder werk begonnen in het leven van vele Ghanezen, maar ook in het leven van al de deelnemers van dit project. Ik ben benieuwd wat dit allemaal zal uitwerken in de toekomst. U mag trots zijn op uw zoon, dochter, kleinzoon / dochter, vriend / vriendin, want iedereen heeft zich geweldig ingezet en wij zullen ze allemaal enorm missen.

  Nanda en Reüel, jullie zijn kanjers en wij wensen jullie enorm veel zegen toe met dit bijzondere werk. Zonder jullie hadden wij weinig tot niets kunnen doen. Jullie mogen een schitterend licht zijn in Ghana!

  Meer van deze reis herbeleven?