Samenwerkvakanties

Dag 1 & 2: aankomst, trainingen en projectbezoek

 • Dag 1 & 2: aankomst, trainingen en projectbezoek

  Akwaaba (=welkom), dear followers!

  Hier een uitgebreid verslag, door Elise, van de eerste twee dagen! Na een reis van in totaal bijna 24 uur, kwamen we aan bij ons hotel in Ghana: Hans Cottage Botel, net buiten Cape Coast. Hier konden we lekker uitrusten en installeren in de hotelkamers want we hadden allemaal niet veel nachtrust gehad. We merkten al meteen dat we in Ghana waren, want de douche was koud! Om half 4 ’s middags hadden we de eerste meeting waar we het programma van de komende weken doorliepen. Een vol programma! Na de meeting gingen we richting het restaurant voor ons avondeten: spaghetti! Het restaurant was zo’n 3 meter van de krokodillen af. Bij het hotel komen regelmatig groepen Ghanese-kinderen van scholen in de buurt. Nu was er ook zo’n groep en die vonden het heel erg leuk om met ons op de foto te gaan! Het voelt soms net of we beroemd zijn. Na de maaltijd hadden we onze eerste training van ‘Hope for Kids’, een internationaal kinderprogramma van Evangelism Explosion. Zij hebben een zondagschoolprogramma gemaakt voor kinderen dat ze ons gaan aanleren, zodat wij dat programma weer kunnen toepassen volgende week als we echt zelf aan de slag gaan. We mochten tijdens deze training lekker zelf kind zijn en knutselen en we kregen snoepjes als we een vraag goed beantwoordden. Na de training, om 20.30u, zijn we meteen gaan slapen. We waren allemaal zo moe van de reis en alle eerste indrukken.

  Na een goede nachtrust begonnen we aan een nieuwe dag. We hadden een vol programma vandaag. Na het ontbijt in het restaurant, hadden we weer een training van ‘Hope for Kids’. Tijdens het ontbijt gingen ook alle reacties op het eerst berichtje van het reisdagboek rond; dat was heel erg leuk om te lezen! Na de training gingen we naar een project van Compassion, ongeveer 20 minuten vanaf het hotel. Voor vandaag gingen we alleen kennismaken bij dit project, waarvan we een deel van de kinderen volgende week naar een ander Compassion-project brengen, waar we dan het kinderprogramma met ze gaan doen. We kregen een rondleiding langs alle klassen waar de kinderen een liedje voor ons zongen en wij weer een voor hen. De kinderen waren in het begin heel erg verlegen, maar nadat we terugkwamen van een korte tour door het dorpje, kwamen alle kinderen direct op ons afgerend. De tour door het dorpje was best wel confronterend, omdat je opeens midden tussen alle armoede loopt.

  De kinderen wilden heel vaak op de foto, zingen en allemaal spelletjes doen. Zo leerden zij nieuwe dingen van ons (nieuwe liedjes) en wij ook weer van hen (leuke Ghanese dansjes!). Het bouwteam was inmiddels begonnen aan het uitbreiden van een keukentje bij de school. Om ongeveer 15.00u gingen we terug naar het hotel, waar we weer training hadden voor het kinderprogramma.

  Dit was het voor nu, zo blijven jullie een beetje op de hoogte van al onze belevenissen hier in Ghana! We zien er naar uit om jullie reacties te lezen en hopen dat jullie een beetje kunnen meegenieten van de reis, ondanks het feit dat jullie hier niet fysiek aanwezig zijn!

  Heel veel liefs van iedereen hier!

  Meer van deze reis herbeleven?