Samenwerkvakanties

Dag 13 & 14: terugblik, souvenirs en djembé-les [update aankomsttijd]

 • Dag 13 & 14: terugblik, souvenirs en djembé-les [update aankomsttijd]

  Hallo trouwe Ghana-volgers,

  Zo op de valreep nog een update van Dolf. Ik zit in de tuin van het hotel te schrijven, terwijl Ghanezen op de televisie kijken naar de activiteiten rond het overlijden en de begrafenis van hun president, Prof. John Evans Atta Mills. Op deze avond kijk ik terug op alles wat we gedaan en beleefd hebben en ben ik trots op wat iedereen in de groep heeft gepresteerd. Ik moet dan automatisch denken aan de momenten dat het voor sommigen even heel moeilijk was, lichamelijk en/of geestelijk. Het is niet leuk als je achterblijft in het hotel omdat je darmen helemaal in de war zijn, of dat je midden in het werk in tranen bent omdat de heimwee ineens heel heftig de kop op steekt. Toch zie ik dan dat mensen de draad weer oppakken en met volle overgave zich wijden aan de activiteiten die we hier doen, doordat we elkaar heel goed steunen in het team.

  Als leider van de bouwgroep ben ik trots op ieder lid van dit team en ook op de tieners van het kinderwerk-team die zo nu en dan ook eens een kwast of een hamer pakten en meededen met de bouwactiviteiten. Wat je nu aan het einde van de reis wel merkt, is dat we allemaal weer naar huis verlangen. We hebben genoeg open riolen en armoede van heel dichtbij gezien en verlangen naar de manier zoals we gewend zijn te leven. Deze reis heeft veel losgemaakt over hoe we naar thuis en naar onszelf kijken, ook in geloofszaken. Woensdagavond hebben we een mooie afsluiting met elkaar gehad, waarin een ieder zijn indrukwekkendste herinneringen deelde.

  Vandaag, de laatste dag, hebben we ons weer even toerist gevoeld en met aan elke vinger een Ghanees souvenirs gekocht en daarna via de Chicken Inn naar het strand geweest om djemb-les te krijgen. Voor enkelen was dat ook de uitgelezen mogelijkheid om nog even in de Atlantische Oceaan te duiken. Het is nu 19.45u en tijd om te gaan slapen, want we vertrekken rond 2.00u naar de luchthaven om aan onze terugreis te beginnen. Vrijdag op zaterdagnacht hopen we weer thuis te komen en ieder die ons lief heeft uitgebreid te kunnen knuffelen. Voor de goede orde: de bus stopt aan de kant van de Bethel waar de Esso-pomp is, dit om de omwonenden zo weinig mogelijk te storen in hun slaap, want we verwachten dat we tussen 2.00u en 3.00u ’s nachts in Drachten arriveren.


  Tot slot de lieve groeten en veel knuffels van mij en tot zaterdag!

  Liefs, Dolf

  Wist je dat:

  • de basisschool van Heike, “De Wynroas” te Harkema, maar liefst € 1.200,- heeft gesponsord voor het bouwdepot? — namens de hele groep en alle kinderen: ontzettend bedankt!
  • Joukje H. de enige vrouw is in het bouwteam en dat zij iedereen onder controle heeft?
  • Dolf al veel wondjes heeft verzorgd bij Ghanezen én Nederlanders?

  PS: de twee vorige berichten zijn door technische problemen helaas later op de website verschenen dan dat de bedoeling was. Onze excuses daarvoor.

  Meer van deze reis herbeleven?