Samenwerkvakanties

Dag 13: de allerlaatste projectdag

 • Dag 13: de allerlaatste projectdag

  De laatste uren tikken weg, de schone handoeken zijn op, de onderbroeken zijn inmiddels binnenste buiten en achterstevoren gedragen, zonder hier verder over in detail te treden concludeer ik, Marc, dat het bijna tijd is om terug te gaan naar Nederland. Eerst toch nog even een verslagje over ons laatste project.

  Vandaag hebben we namelijk afscheid genomen van onze laatste groep kinderen. We hebben de afgelopen drie dagen opnieuw het ‘Hope for Kids’-programma gedraaid. Deze keer bestond de helft van de groep opnieuw uit kindjes van het plaatselijke Compassion-project en voor de andere helft bestond de groep uit kinderen van een weeshuis, waar de Bethel vorig jaar ook geweest was. Door de andere kinderen en doordat we in de tweede week van onze reis waren, is het een heel andere week geweest dan de eerste week. De meeste kinderen waren hier namelijk wat ouder en bij de kinderen van het weeshuis merk je echt heel duidelijk dat sommigen een duidelijke opvoeding hebben gemist. Een hele andere week maar niet minder goed. De kinderen hebben opnieuw heel enthousiast meegedaan en namen zelfs het voortouw in het zingen van de liedjes die wij ze eerder deze week geleerd hebben.

  Het is geweldig om te zien hoe goed Compassion werkt. Door de sponsoring van een kindje krijgen de kinderen echt een kans, en eigenlijk alle kinderen grijpen deze kans met twee handen aan. Ik mag hier natuurlijk geen reclame maken maar ik zou zeggen denk eens na over het sponsoren van een kindje, meerdere deelnemers (7!!!) van onze groep zijn namelijk een kindje gaan sponsoren en zijn daar erg blij mee. We hebben met onze eigen ogen de impact van het sponsoren op het kindje en de ouders gezien.

  We hebben net ons heerlijke witte broodje met pasta op gegeten en hangen nu nog onder de kokosnootbomen op de binnenplaats van het hotel. Morgen zullen we nog lekker de tourist uithangen en daarna zal onze lange reis naar Nederland beginnen.

  Als ik toch alvast even terugkijk dan kijk ik terug op een geweldige ervaring. Een geweldige ervaring in een ander land, met mooie mensen en met een mooi programma. Er zijn zat dingen die ik niet gelijk zal missen, maar als ik een ding mag benoemen wat ik wel zal missen dan is het deze geweldige groep mensen. We hebben het met elkaar tot een geslaagde tijd gemaakt en we hebben met elkaar geweldig werk kunnen verrichten. God heeft ons aan elkaar gegeven en hij heeft overal vooropgelopen en de weg voor ons vrijgemaakt. Het is ontzettend mooi, eigenlijk niet te verwoorden.

  Vanaf mijn kant voor de laatste keer de groeten vanuit Ghana. Morgen zal Dolf nog een keer een mooi bericht plaatsen, dus blijf ons volgen! Later zullen er ook nog meer foto’s geplaatst worden, dus het is ook na Dolf zijn bericht nog niet helemaal voorbij met het reisdagboek voor deze samenwerkvakantie!

  PS voor Anna: nog maar twee en een halve nacht 😉

  Meer van deze reis herbeleven?