Samenwerkvakanties

Dag 4: bezoek aan het slavenfort in Elmina

 • Dag 4: bezoek aan het slavenfort in Elmina

  Hallo lieve mensen,

  Vanochtend bij het ontbijt hadden we oliebollen en ananas voor de variatie. Na het ontbijt hadden we de laatste ‘Hope for Kids’-training. De jongens – en Joukje – van het bouwteam gingen terug naar de keuken, waar ze afgelopen zaterdag aan gewerkt hadden. Omdat het voor ons de laatste lessen van ‘Hope for Kids’ waren, hebben we een mooie foto gemaakt met onze mooie zelfgemaakte kronen en brillen op. Na de training hadden we even vrije tijd, om 13u was het tijd om te gaan eten. We kregen lekker op z’n Hollands patat met kip-kebab.

  Na het eten stond het slavenfort Elmina op het programma, maar eerst moesten we even wachten tot de bouwgroep weer terug was. Nadat het bouwteam ook gegeten had en opgefrist was, konden we allemaal richting de bus gaan om naar het fort te gaan van waaruit de Nederlanders vroeger de slavenhandel bedreven.

  Toen we de bus uitkwamen, werden we gelijk overdonderd door Ghanezen die armbandjes, drinken en fruit wilden verkopen. Nadat we ze weggestuurd hadden, konden we het fort in. Eerst gingen we naar de cellen van de vrouwen. In elke ruimte zaten 150 vrouwen, ze hadden bijna geen bewegingsruimte. Daarna gingen we naar een kleine cel, waar de ongehoorzame Nederlandse soldaten zaten. Ook zijn we bij de plek geweest waar de slaven op de schepen werden gezet. We hebben nog veel meer gezien, maar dat horen jullie allemaal wel als we terug zijn.

  Eenmaal weer bij het hotel aangekomen gingen we naar de conferentiehal om een broodje te eten. Er was een lekkere fruitsalade voor ons gemaakt. Na het eten hadden we weer een meeting met een praatje van Evert en Henk Stoorvogel (via DVD). Daarna gingen we brainstormen in de groepjes over het programma, dat we de volgende dagen bij de kinderen gaan doen.

  Het gaat goed met ons allemaal en jullie krijgen de groetjes van iedereen hier.

  Veel liefs,
  Sharon

  Meer van deze reis beleven?