Samenwerkvakanties

Dag 8 & 9: uitslapen, vissen en volleybal

 • Dag 8 & 9: uitslapen, vissen en volleybal

  Dag 8 — vrijdag

  Dag 8 (vrijdag) alweer! Nu ik, Joël, dit schrijf is het zelfs al zaterdag (dag 9), maar het weekend is vrijdag al goed begonnen.

  Het is toch elke dag weer genieten om hier te zijn. Voor het eerst sinds we in Ghana zijn hebben we een beetje kunnen uitslapen. Na het uitslapen en ontbijt, hebben we heerlijk genoten van de zee en het strand. Lekker even uitrusten en genieten van de mooie natuur.

  ’s Middags was er een volleybaltoernooi, maar je kon natuurlijk ook gewoon lekker zonnen en/of zwemmen. Zo ziet ons weekend er dus uit in Ghana. ’s Avonds hadden we weer lekker eten: op het menu stond de Hollandse aardappel met een ei/bonensaus. Ik vond het erg lekker! Na het eten hebben we nog een gezellig kampvuur gehad op het strand. We hebben het vuur zelf maar aangestoken, want de Ghanezen lukte het niet zo snel. We hebben tot ongeveer 23u buiten gezeten.

  Dag 9 — zaterdag

  23u was laat genoeg, omdat we vandaag weer vroeg uit bed konden als we dat wilden. Er was namelijk de mogelijkheid om met een vissersboot te gaan varen en bij de vissers op zee te gaan kijken. De wekker ging dus voor de meesten van ons alweer vroeg; om 6.40u moesten we namelijk verzamelen. We zijn naar een soort van haven gelopen waar veel boten op het strand lagen en gemaakt werden. Daar zijn we aan boord van een vissersboot gegaan. De boten zagen er wel wat onbetrouwbaar uit en er werd gewaarschuwd voor zeeziekte, maar toch viel dat uiteindelijk allemaal behoorelijk mee. Het was een bijzondere ervaring om mee te maken hoe de mensen hier vissen en hoe ze hun boten maken.

  Vanmiddag hadden we weer een volleybaltoernooitje en kon je verder lekker uitrusten op het strand. De zon was er alleen niet steeds bij en omdat er harde wind staat aan zee, was het al snel een beetje te koud. En dat in Ghana! Vanavond hebben we heerlijke pannenkoeken met banaan en ananas gegeten. Na het eten hebben we onze 4e conferentieavond gehad. Het ging over de vruchten van de Geest en na de afsluiting zijn we uiteen gegaan in onze groepen om na te praten over onze positieve en negatieve eigenschappen. Het is nu bijna 22u dus wordt het ook tijd voor mij om mijn bedje op te zoeken.

  Welterusten iedereen en groetjes vanuit Ghana!

  Wist je dat:

  • Mientje bij het uitstappen van de boot volledig kopje onder ging?
  • Robin Bouma aan de Ghanese bevolking bekend heeft gemaakt dat hij nog vrijgezel is?
  • Verschillende deelnemers hun ouders best wel missen?

  Meer van deze reis herbeleven?